ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Για ένα καλύτερο Πανεπιστήμιο Πατρών – O Θεμιστοκλής Μπάκας με τον Πρύτανη Χρήστο Μπούρα

55

Τα βήματα που πρέπει να γίνουν τέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης του υποψηφίου βουλευτή Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεμιστοκλή- Ανδρέα Μπάκα με τον πρύτανη Χρήστο Μπούρα

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο Πατρών τέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης του υποψηφίου βουλευτή Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεμιστοκλή-Ανδρέα Μπάκα με τον πρύτανη του Χρήστο Μπούρα και τον αντιπρύτανη Βασίλη Βασιλειάδη.

Σε ό,τι αφορά τις υποδομές του Πανεπιστημίου Πατρών, ως προτεραιότητα τίθεται η αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης στις φοιτητικές εστίες του, η οποία εάν δεν υλοποιηθεί κεντρικά θα δρομολογηθεί με ιδίους πόρους του, προερχόμενους από τα μεταπτυχιακά προγράμματα.

Επιπλέον, σημαντική είναι η ανάγκη δημιουργίας ενός νέου εστιατορίου για το εκπαιδευτικό ίδρυμα, καθώς και η ανανέωση του εκπαιδευτικού εξοπλισμού του, ενώ την ίδια ώρα προέχει και η ανακαίνιση των κτιρίων του μέσω προγραμμάτων (π.χ. μέσω του Εξοικονομώ).

Στους στόχους είναι, επίσης, να δημιουργηθεί ερευνητικό κέντρο που θα λειτουργούν ινστιτούτα, ώστε να αναπτυχθούν περαιτέρω οι συνεργασίες με διεθνή πανεπιστήμια. Σημειώνεται ότι, ήδη, βρίσκονται σε εξέλιξη συνεργασίες με Κίνα και Κύπρο.

Χαρακτηρίζοντας το Πανεπιστήμιο Πατρών ως τον «σημαντικότερο αναπτυξιακό βραχίονα», ο πρύτανης Χρήστος Μπούρας ,υπογραμμίζοντας ότι το πολιτικό σύστημα, λόγω του δημογραφικού προβλήματος, θα πρέπει να αναδιαμορφώσει  τον ακαδημαϊκό χάρτη.

Από την πλευρά του, ο Θεμιστοκλής – Ανδρέας Μπάκας, ο οποίος διακατέχεται από μια ιδιαίτερη ευαισθησία σχετικά με τα θέματα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, επεσήμανε ότι είναι στη διάθεση της πρυτανικής αρχής ως προς την προώθηση όλων των αιτημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο είναι ένα από τα πλέον αξιόλογα και αναγνωρισμένα της χώρας.

56 1

57 0

Ενώ, ανέφερε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ για την ενίσχυση και αναβάθμιση των Πανεπιστημίων, μερικές εκ των οποίων είναι :

– Εθνικό Σχέδιο Φοιτητικής Στέγης.

– Νέες φοιτητικές εστίες για την κάλυψη των αναγκών στέγης για τουλάχιστον το 15% των ενεργών φοιτητών σε κάθε ΑΕΙ.

– Διπλασιασμός της κρατικής χρηματοδότησης στα πανεπιστήμια και του αριθμού των μελών ΔΕΠ σε βάθος τετραετίας.

– Ριζική ενίσχυση των υποτροφιών σε νέους επιστήμονες, υποψήφιους διδάκτορες, μεταδιδάκτορες.

– Ειδική χρηματοδότηση και στελέχωση των Πανεπιστημιακών Ερευνητικών Κέντρων.

– Χρηματοδότηση: Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ΕΣΠΑ, Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης, ΣΔΙΤ. Αποπληρωμή από ΠΔΕ.

– Κτίρια νέων Τμημάτων και Πανεπιστημιακών Ερευνητικών Κέντρων.

– Εργαστηριακός εξοπλισμός νέων Τμημάτων και Πανεπιστημιακών Ερευνητικών Κέντρων.

– Ενεργειακή αναβάθμιση σε όλα τα κτίρια.

You may also like

elikoptero ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου στην Κεφαλονιά – Δυο ελαφρά τραυματίες

Αναγκαστική προσγείωση έκανε ελικόπτερο σε χωράφι, βορειοανατολικά του αεροδρομίου στην Κεφαλονιά. Ο κυβερνήτης, διαπίστωσε μηχανικό πρόβλημα και προσγείωσε ...

Comments are closed.