ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Τιμητική πρόσκληση σε πατρινό Τροχονόμο για τη διάσωση τραυματία

Facebook
Twitter

 

του Αχιλλέα Ροδίτη

Τιμητική πρόσκληση σε πατρινό αστυνομικό στα γραφεία της ΕΛ.ΑΣ. στην Μεσογείων, σε εκδήλωση με θέμα την ουσία της αποστολής κάθε ένστολου, αυτή του να υπηρετεί με αυταπάρνηση και γνώση, τον κάθε πολίτη που βρίσκεται σε ανάγκη.

Με αφορμή ρεπορτάζ της «Πολιτείας», στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου, όταν αποκαλύπταμε την σωτήρια παρέμβαση του πατρινού τροχονόμου Ιωάννη Τσιαπάρα, κατά τη διάρκεια τροχαίου. Της ανατροπής με μηχανή του νεαρού μόνιμου στην πολεμική αεροπορία, Γιάννη Α., στη μίνι περιμετρική της Πάτρας.

Δείτε το ρεπορτάζ της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ από τις 9 Σεπτεμβρίου 2022, εδώ: https://politeianews.gr/troxaio-mini-perimetriki/

1ο ΘΕΜΑ ΕΝΘΕΤΗ 1

Ο άνδρας της Τροχαίας που δεν ήταν σε υπηρεσία και επέστρεφε σπίτι του, ακολουθούσε τον μοτοσικλετιστή βλέποντας τον να χάνει τον έλεγχο και να πέφτει με σφοδρότητα στο οδόστρωμα. Η εμπειρία και η ψυχραιμία του ήταν ζωτικής σημασίας για τον τραυματία, που είχε μείνει ανάσκελα και πνιγόταν με το αίμα του!

Με αστραπιαίες κινήσεις, ο τροχονόμος γύρισε ανάποδα τον νεαρό, έβγαλε το αίμα από το στόμα του δίνοντας του πολύτιμο χρόνο. Πράγμα που είπαν οι γιατροί του ΠΓΝΠ, καθώς αν δεν είχε υπάρξει η παρέμβαση αυτή, ο τραυματίας ίσως να μην είχε σωθεί!

1ο ΘΕΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ

Ο άνδρας της Τροχαίας Πατρών δεν είχε θελήσει τη δημοσιοποίηση του θέματος θεωρώντας πως… δεν έκανε τίποτα πέρα από το αυτονόητο καθήκον του. Όμως η δημοσίευση έγινε γνωστή στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και η πράξη του κρίθηκε ως αξιομνημόνευτη για να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top