ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Γιάννης Τσιμπούκης: Θα έχουμε ναυαγοσώστες φέτος;

Facebook
Twitter
Έχω διατυπώσει στην οικονομική επιτροπή αλλά και με αρθρογραφία μου την διαφωνία και τις ενστάσεις της παράταξης μας Ώρα Πατρών σχετικά με τους ναυαγοσώστες από την δημοτική αρχή. Σημαντικά θέματα της πόλης, τα οδηγούν σε αδιέξοδο όπως και με τους ναυαγοσώστες θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή των συμπολιτών μας.

Η ισχύουσα νομοθεσία είναι ξεκάθαρη. Ο Δήμος δύναται να είχε προσλάβει τους ναυαγοσώστες που χρειάζεται με πολύ λιγότερο κόστος. Ταυτόχρονα θα παρείχε τον απαιτούμενο εξοπλισμό και με συνετή διαχείριση, θα αντιμετώπιζε το θέμα για τις επόμενες χρονιές. Υπάρχει η σημαντική «προίκα» εξοπλισμού από το Δήμο Ρίου και αγοράζοντας πρόσθετα ότι χρειάζεται, δεν θα δεχόμαστε τον «εκβιασμό» από κανένα «μονοπώλιο».

Εξάλλου με την τελευταία αναμόρφωση του προϋπολογισμού στην οικονομική επιτροπή ομολογήθηκε από τη δημοτική αρχή, ότι αν αποβεί άγονος ο διαγωνισμός, θα προβεί στην σχετική πρόσληψη ναυαγοσωστών και την αγορά των απαραίτητων για την ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών μας.

Συνεπώς αποδεικνύετε ότι αν εξαρχής είχε τεθεί ως πρωταρχικός στόχος η προστασία των πολιτών θα είχαν κινηθεί σε προσλήψεις, με οικονομικότερο τρόπο. Ταυτόχρονα θα υπήρχε και η δυνατότητα αύξησης των θέσεων όπως στο Ρίο, στον Αγ. Βασίλειο και όχι με τις περιορισμένες θέσεις που καλύπτει ο διαγωνισμός.

Ο όρος του διαγωνισμού που προβλέπει αποκλειστικά σύμβαση με ναυαγοσωστική σχολή δεν είναι υποχρεωτικός, αλλά μπορεί να γίνει και σε ανάδοχο που διαθέτει βάση νομοθεσίας την αντίστοιχη βεβαίωση συνδρομής νόμιμων προϋποθέσεων για την ίδρυση και λειτουργία σχολής ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης, που είναι απαραίτητα για την καλή εκτέλεση της σύμβασης.

Για αυτό ζητάμε επίμονα ως Ώρα Πατρών στις διακηρύξεις να υπάρχει σχετική γνωμοδότηση από το νομικό τμήμα του Δήμου, ώστε να έχουμε τεκμηρίωση για τις διαγωνιστικές διαδικασίες και να μην έχουμε φαινόμενα «εκβιασμού» από «μονοπωλιακά» συμφέροντα. Είναι αντιφατικό να αναθεματίζουν τους ιδιώτες, όταν οι ίδιοι σαν δημοτική αρχή δίνουν τη δυνατότητα να κερδοσκοπήσουν και να αναπτύχθουν μονοπωλιακά μπλοκ σε βάρος του Δήμου.

Αν ήθελαν να συνεισφέρουν εποικοδομητικά στο να μειωθούν σημαντικά τα έξοδα του δήμου, θα αντιμετώπιζαν τα θέματα με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, δίχως ανούσιες καταγγελίες και αναθέματακατά των «μονοπωλίων». Από δική τους αβλεψία και ανευθυνότητα επαναλαμβάνεται ο διαγωνισμός ελάχιστες ημέρες προ της έναρξης της ναυαγοσωστικής περιόδου, θέτοντας σε κίνδυνο τους λουόμενους.

Γίνατε ευάλωτοι να υποκύψετε σε οποιονδήποτε «εκβιασμό»; Τέλος επισημαίνουμε ότι θα πρέπει να υπάρχει και σχετική επέκταση του ωραρίου έως τις 20:00 και όχι στις 18:00 επειδή οι λουόμενοι παραμένουν στις παραλίες και μετά τις 18:00.

Γιάννης Τσιμπούκης

Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη Ώρα Πατρών

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top