ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σβίγκου, Τσιριγώτη και Ζούπας μιλούν για την «Γυναικοκτονία» – Εκδήλωση στην Πάτρα στις 12 Οκτωβρίου

3 5 800x400 1

Όπως από την προηγούμενη εβδομάδα είχε αποκαλύψει η “Πολιτεία”, η εκδήλωση κατά την έμφυλη βία και υπέρ της τεκμηρίωσης της ανάγκης να υπάρξει ειδική διάταξη στον Ποινικό Κώδικα για τις Γυναικοκτονίες, θα πραγματοποιηθεί στα Παλαιά Σφαγεία Πατρών, στις 12 Οκτωβρίου.

Το θέμα των Γυναικοκτονιών είναι φανερό ότι μπαίνει ψηλά στην ατζέντα της προεκλογικής αντιπαράθεσης, όσο αυτή θα διαρκέσει ως την ώρα που θα στηθεί η εθνική κάλπη. Κυρίως, προβάλλεται στο προσκήνιο απαιτητά το αίτημα να υπάρξει ειδική διάταξη στον Ποινικό Κώδικα, ώστε τέτοια εγκλήματα να αντιμετωπίζονται από την Δικαιοσύνη βάσει εξειδικευμένης νομολογίας και όχι εντασσόμενα στη γενική κατηγορία των ανθρωποκτονιών.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να «σηκώνει» το θέμα, ξεκινώντας από την Πάτρα με την παραπάνω εκδήλωση που διοργανώθηκε διαμέσου του φεμινιστικού τμήματος και του τμήματος Νομικών οι οποίοι ασχολούνται ενεργά με υποθέσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Με τρεις από τους ομιλητές, μάλιστα, να είναι η Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κα. Ράνια Σβίγκου, η οποία θα έρθει για δεύτερη φορά στην Πάτρα μέσα σε ένα τρίμηνο, η πρώτη ελληνίδα Στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ., η ε.α. Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, η οποία έχει θητεύσει στα σημαντικότερα και πιο κρίσιμα Ευρωπαϊκά πόστα στους τομείς της Μετανάστευσης, της Ασφάλειας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αλλά και η Βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κα. Σία Αναγνωστοπούλου.

 

ΔΕΪΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΑΧΑΪΑΣ:

Εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την Έμφυλη Βία με θέμα «ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ, ΚΑΜΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΗ».

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία διοργανώνει εκδήλωση για την Έμφυλη Βία την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 7:00 μμ το απόγευμα στην αίθουσα Κ7 στα Παλαιά Σφαγεία Πατρών με θέμα:

«ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ, ΚΑΜΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΗ»

Η εκδήλωση ανοίγει με την performance Femicide, συνεχίζει με εισηγήσεις από τις/τους:

  • Σβίγκου Ράνια, Γραμματέα ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ

  • Αναγνωστοπούλου Σία, Βουλεύτρια, Τομεάρχης Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

  • Τσιριγώτη Ζαχαρούλα, Αντιστράτηγο ε.α.

  • Ζούπα Αθανάσιο, Πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών

  • Στρατούλια Γιάννη, Ψυχίατρο 

Θα ακολουθήσουν ολιγόλεπτες παρεμβάσεις από τον Μάρκου Κώστα Βουλευτή Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, φορείς, οργανώσεις και συλλογικότητες.

ΚΑΙ Ο ΑΘ. ΖΟΥΠΑΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ

Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών κ. Αθανάσιος Ζούπας. Και μάλιστα ξεκαθαρίζεται από τους διοργανωτές ότι το ζητούμενο της εκδήλωσης δεν είναι να αποδοθεί η οποιαδήποτε πολιτική χροιά, σ’ ένα θέμα που άλλωστε υπερβαίνει ιδεολογικές καταβολές και κομματικές εξαρτήσεις, αλλά να αναδειχθούν οι κρίσιμες πτυχές μέσω της επιστημονικής αλλά και ρεαλιστικής προσέγγισης.

Εξ ου και εκ των ομιλητών της εκδήλωσης θα είναι και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών. Σε μια προσπάθεια δηλαδή να αναπτυχθούν οι θέσεις του Νομικού κόσμου γύρω από ένα ζήτημα που δυστυχώς απασχολεί έντονα, ιδιαιτέρως τον τελευταίο καιρό, την ελληνική – κι όχι μόνο – κοινωνία.

You may also like

Comments are closed.