ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Ημερίδα για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις στα Καλάβρυτα

3 kalabryta 1

 

του Αχιλλέα Ροδίτη

Οι φετινές εκδηλώσεις για τη θηριωδία των ναζί στα Καλάβρυτα θα αρχίσουν από την ερχόμενη Παρασκευή, 8 Δεκέμβρη, όπως ακριβώς έγραψε πρόσφατα η «Πολιτεία».

Στο πλαίσιο της πρώτης μεγάλης εκδήλωσης που διοργανώνουν από κοινού, Ένωση Θυμάτων του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και ο Δήμος Καλαβρύτων.

Μια εκδήλωση στην οποία επιχειρήθηκε να παραστούν τόσο ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, λόγω των πρόσφατων σχετικών δηλώσεών του, όμως η παρουσία του κατέστη ανέφικτη, όσο κι ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος το πιθανότερο είναι να βρεθεί στα Καλάβρυτα ανήμερα της 13ης Δεκέμβρη.

Παρ’ όλα αυτά, η εκδήλωση θα γίνει με πλήθος ομιλητών οι οποίοι θα τεκμηριώσουν με νομικά επιχειρήματα, ότι η αξίωση αποζημιώσεων για τα θύματα δεν έχει χαθεί. Ένας εκ των ομιλητών, θα είναι και ο κ. Ηλίας Κλάππας, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς, ο οποίος ζήτησε μόνος του να είναι ομιλητής στο πλαίσιο μιας προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για να «σηκώσει» το θέμα.

Και μάλιστα, ήδη διοργανώνει αντίστοιχη εκδήλωση, για τον ερχόμενο Απρίλιο, στον Πειραιά, φιλοδοξώντας να αποκτήσει η εκδήλωση, διεθνή απήχηση. Παραμένει άγνωστο αν θα παραβρεθεί και ο Eberhard Rondholz (Έμπερχαρντ Ρόντχολτς) ο Γερμανός δημοσιογράφος και συγγραφέας που το 1985 βρέθηκε τυχαία στα Καλάβρυτα και έμαθε για την χαροκαμένη ιστορία της μαζικής εκτέλεσης Καλαβρυτινών, ενώ γυρίζοντας στην πατρίδα του έφτιαξε ντοκιμαντέρ, (θα παιχτεί στην εκδήλωση), ταράζοντας τα «νερά».

Κι έπειτα, αφοσιώθηκε στον αγώνα για καταβολή αποζημιώσεων από την Γερμανία στην Ελλάδα.

 

ΔΕΙΤΕ την Πρόσκληση και το Πρόγραμμα της Ένωσης Θυμάτων του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος:

Ermeidis. DECEMBER Ermeidis. DECEMBER1

Enosh0746-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΝΗΜΗΣ – ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2023.

You may also like

Comments are closed.

kaysi1 1 ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύλλογος Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος της περιοχής του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας: Παρέμβαση για την καύση υγειονομικών αποβλήτων στη ΒΙΠΕ Πατρών

Ανακοίνωση από το Σύλλογο Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος της περιοχής του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας: Ο ...