ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ: Συμπλοκή ανηλίκων, μελών δύο «συμμοριών», σε σχολείο!

Facebook
Twitter
| ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΕΙ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ Η «ΤΡΑΠ-ΙΚΙΣΤΗ» ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ

 

Μεσημέρι περασμένης Δευτέρας σε σχολείο της Πάτρας, (Λύκειο), καταφθάνουν γύρω στα 10 άτομα από άλλη περιοχή.

Σκοπός τους να συναντήσουν την «συμμορία» της αντίπαλης συνοικίας από την δικιά τους, για να ζητήσουν εξηγήσεις για μια παρεξήγηση που είχε προηγηθεί την Κυριακή το απόγευμα, μεταξύ «δικού» τους και «μέλος» της άλλης «συμμορίας».

Η συνάντηση γίνεται στο σχολείο. Σε κοινή θέα αρχίζει ο τσαμπουκάς. Πολύ γρήγορα τα πνεύματα οξύνονται περισσότερο και από τις απειλές, τις βαριές κουβέντες και εκφράσεις, οι δύο πλευρές περνούν στην φάση της κανονικής συμπλοκής!

 

ΑΓΡΙΟ ΞΥΛΟ

1 ανηλικοι συμμοριες ΦΩΤ για ΞΑΚΡΙΣΜΑ 1 1

 

Συνολικά κάπου είκοσι, ίσως και παραπάνω, άτομα, όλοι τους νεαρά παιδιά, μαθητές Λυκείου, ανακατεύονται μεταξύ τους μετατρέποντας το σημείο συνάντησης ακριβώς έξω από το σχολείο, σε ένα υπαίθριο ρινγκ για… πολλούς! Γίνεται ο κακός χαμός.

Περαστικοί πολίτες σταματούν και φωνάζουν, σε μια προσπάθεια να αναγκάσουν τους θερμόαιμους νεαρούς να σταματήσουν τον άγριο ξυλοδαρμό εκατέρωθεν. Ωστόσο, καμιά από αυτές τις προσπάθειες του οποιουδήποτε δεν στάθηκε ικανή για να ηρεμήσει τα πνεύματα.

Οι νεαροί συνέχισαν την άγρια συμπλοκή, έχοντας βγει εκτός ορίων, δίχως να καταλαβαίνουν και να συναισθάνονται πού βρίσκονταν και ποιοι τους παρακολουθούσαν.

Ένας από τους νεαρούς χτυπά με το κράνος του δικύκλου του έναν άλλον. Εκείνος πέφτει στο έδαφος βάζοντας τα χέρια του στο πρόσωπο για να καλυφθεί. Ένας άλλος ρίχνει τον αντίπαλό του στο οδόστρωμα, τον χτυπά με κλωτσιές στο πρόσωπο ματώνοντας την μύτη του. Οι υπόλοιποι συνεχίζουν να αλληλο-τραβιούνται και να χτυπούν με γροθιές ή και με τα πόδια, ο ένας τον άλλον!

 

ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΠΡΟΝΞ, ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ…

Ένα σκηνικό απίστευτο, που μοιάζει με προϊόν φαντασίας ή σεναρίου ταινίας. Που παραπέμπει στις «σκληρές» τοπικές κοινωνίες του Μπρονξ, του βορειότερου διαμερίσματος της Νέας Υόρκης. Μόνο που δεν ήταν τίποτε από όλα αυτά. Ήταν μία αληθινότατη συμπλοκή, καταμεσής του δρόμου, έξω από σχολείο της Πάτρας!

Μεταξύ δύο ομάδων παιδιών, που και οι άλλοι συνομήλικοί τους αποκαλούν «συμμορίες» παραδεχόμενοι πως η βία έχει για τα καλά «χτυπήσει» την «πόρτα» της νεολαίας και έχει, δυστυχώς, «κερδίσει» πολύ μεγάλο «έδαφος» σε ένα κομμάτι της νεολαίας.

Η «Πολιτεία» αποκαλύπτει συνεχώς περιπτώσεις, σε μια προσπάθεια να αντιδράσει η εκπαιδευτική κοινότητα και μαζί με γονείς να «σκύψει» στο αυξανόμενο φαινόμενο προτού να ‘ναι πολύ αργά. Προ ημερών, γράψαμε για την «συμμορία Αγίας Σοφίας». Υπάρχει όμως και η «συμμορία Αρόης». Και δτυστυχώς, υπάρχουν κι άλλες! Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τοπική ΕΛΜΕ έχει ήδη πολύ ψηλά στην ατζέντα της το θέμα, θέλοντας να το αναδείξει.

Το ίδιο επιβάλλεται να γίνει απ’ όλες τις πλευρές. Ο «τραπικίστικος» τρόπος ζωής κατακλύζει τους νέους, τους εφήβους και η κατάσταση τείνει να ξεφύγει από τον έλεγχο, αν δεν έχει ήδη αυτό συμβεί…

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

0005 e1701677021590

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top