ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ιωάννινα: Ιδρύεται Mega Εμβολιαστικό κέντρο

Facebook
Twitter
Την ίδρυση και λειτουργία μεγάλου εμβολιαστικού κέντρου στα Γιάννενα, προανήγγειλε ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέκος Καχριμάνης.

Όπως ανέφερε, η απόφαση έχει ληφθεί και η νέα δομή θα φιλοξενηθεί στο κτήριο του ΠΕΔΥ, στους Αμπελοκήπους. Πρόκειται για κτήριο, που κατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε πλήρως στα μέσα της δεκαετίας του 2000, χωρίς ωστόσο να έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ μέχρι σήμερα.

Ο κ. Καχριμάνης είπε, ότι είχε επικοινωνία με στελέχη της κυβέρνησης και τον ενημέρωσαν ότι επίκειται νομοθετική ρύθμιση για τη στελέχωση του εμβολιαστικού κέντρου, χωρίς ακόμη να έχει γίνει γνωστό το ακριβές χρονοδιάγραμμα. Η λειτουργία του νέου μεγάλου κέντρου θα επιταχύνει τους ρυθμούς εμβολιασμού ιδιαίτερα στο Δήμο Ιωαννίνων, που πλέον φρενάρουν ένεκα της υπερφόρτωσης των υφιστάμενων γραμμών στα δύο νοσοκομεία και το κέντρο υγείας της πόλης.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων τονίζοντας, ότι τουλάχιστον 60 από αυτά προέρχονται από τη νεολαία και απηύθυνε εκ νέου έκκληση για τήρηση των μέτρων.

Την Πέμπτη το απόγευμα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε συνολικά 44 κρούσματα για την Ήπειρο. Από αυτά 35 διαγνώστηκαν στα Γιάννενα, 4 στην Άρτα, 3 στη Θεσπρωτία και 2 στην Πρέβεζα.

Με βάση τα τελευταία στοιχεία, η Ήπειρος πέρασε και πάλι στην κόκκινη ζώνη του επιδημιολογικού χάρτη, όπως άλλωστε το μεγαλύτερο μέρος της χώρας με εξαίρεση τα νησιά του Αιγαίου.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top