ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Και έτσι, γίνεσαι νοικάρης στο ίδιο σου το σπίτι…

Facebook
Twitter
Τι ισχύει, πια, αναφορικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας; Που είναι η αλήθεια και που η παραφιλολογία;

«Αυτό, που πρέπει να καταλάβουν οι δανειολήπτες είναι ότι δεν σώζουν το σπίτι τους, δεν παραμένει στην κυριότητά τους, πάει στο νέο Φορέα κι αυτός, υπό προϋποθέσεις, έχει την υποχρέωση, εφόσον το ζητήσει ο δανειολήπτης να του μισθώσει για 12 χρόνια την κατοικία», ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Πάτρας Θανάσης Ζούπας, τον οποίο ακούσαμε μεσοβδόμαδα στο ραδιόφωνο του «Στο Κόκκινο» Πάτρας.

Και επεσήμανε, ότι μετά το πέρας της 12ετίας παρέχεται στον δανειολήπτη το δικαίωμα να αγοράσει το ακίνητο, με την τότε αντικειμενική αξία που θα έχει.

«Τα ενοίκια, που θα έχει πληρώσει δεν αφαιρούνται, διότι είναι για το μίσθωμα. Ο κάθε οφειλέτης για να μην εφησυχάζει, θα πρέπει να πάει στον δικηγόρο του και να δει τι θα κάνει και να γνωρίζει την πραγματική κατάσταση», λέει ο κ. Ζούπας.

«Ο κάθε πολίτης για να αποφύγει το στίγμα της κοινωνίας, ότι η Τράπεζα του πήρε το σπίτι και το έχασε, παραμένει στο σπίτι του, δεν ξέρει κανένας τίποτε. Αν στο μέλλον δεν μπορεί να πληρώσει 2-3 μισθώματα, ο Φορέας θα έχει τη δυνατότητα να του κάνει έξωση. Καταλαβαίνετε ότι όλες αυτές οι διαδικασίες θα πάνε σε βάθος χρόνου, με αποτέλεσμα να είναι πιο μεμονωμένες , η καθεμιά θα αντιμετωπίζεται χωριστά, δεν θα υπάρχει κοινωνική αντίδραση», είπε με νόημα ο κ. Ζούπας.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top