ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Βιβλίο και Θεατρική παράσταση, για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις

Facebook
Twitter

 

του Αχιλλέα Ροδίτη

Μόλις την περασμένη Τετάρτη βγήκε σε κυκλοφορία από τις εκδόσεις ΚΑΠΠΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ το βιβλίο για το θεατρικό έργο της Πατρινής Ισμήνης Σακελλαροπούλου, που είναι επικεντρωμένο στις Γερμανικές αποζημιώσεις που οι απόγονοι των θυμάτων του ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων διεκδικούν εδώ και χρόνια.

Πρόκειται για μία ακόμα συμβολική πράξη της συγγραφέως, μετά την βραβευμένη ταινία που έχει σκηνοθετήσει και άλλες παραγωγές της, όλες αφιερωμένες στο ίδιο θέμα. Και λέμε «συμβολική», διότι, όπως πληροφορούμαστε, δεν θα εισπράξει τίποτα από τις πωλήσεις του βιβλίου.

2 biblio 1

Όσο για το θέμα; Το βιβλίο πραγματεύεται μία εικονική Δίκη για τις αποζημιώσεις μεταξύ Καλαβρυτινών και Γερμανών. «Είναι μια εικονική Δίκη μεταξύ Καλαβρυτινών και Γερμανών για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις, στα πρότυπα της Δίκης της Νυρεμβέργης. Με μάρτυρα την Ειρήνη, που στην ουσία είναι η Γιώτα Κωσταντοπούλου»., σημειώνει η συγγραφέας μιλώντας στην «Πολιτεία». Αναφέρεται στην γυναίκα που επέζησε του ολοκαυτώματος.

Στην δεκατριάχρονη, τότε, Γιώτα, που βρέθηκε κλεισμένη στο σχολείο μαζί με τη μητέρα της και τις δύο αδελφές της, ενώ ο πατέρας και τα δύο αδέλφια της εκτελέστηκαν στο λόφο του Καπή. Συνολικά σκοτώθηκαν 499 άνθρωποι στη σφαγή των Καλαβρύτων. 13 επέζησαν βαριά τραυματισμένοι. Στο πλαίσιο της Επιχείρησης Καλάβρυτα (Unternehmen Kalavryta) σκοτώθηκαν συνολικά στην ευρύτερη περιοχή 696 άνθρωποι.

Η θεατρική παράσταση, βασισμένη στο βιβλίο της Ισμήνης Σακελλαροπούλου, θα παιχτεί στις 12 Δεκεμβρίου, στα Καλάβρυτα, από τον Καλαβρυτινό θεατρικό όμιλο «Πάνο Μίχο», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

0019 1 e1701677225711

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top