«Κόλαση» στη Νέα Υόρκη με αφορμή τον Πελετίδη!

Facebook
Twitter

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Οι δηλώσεις του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη ότι είναι ανεπιθύμητος στην πόλη, ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρυ Πάιατ… έφτασαν -όπως ήταν λογικό- και στην Αμερική και μάλιστα έγιναν… πρώτο θέμα συζήτησης, σε μεγάλο μέρος της ελληνικής ομογένειας.

Ένας από εκείνους που… έριξε το «γάντι» στον Κώστα Πελετίδη, με αφορμή την επίμαχη δήλωσή του ήταν και ο γνωστός δημοσιογράφος της ομογένειας, Δημήτρης Φιλιππίδης, ο οποίος όχι μόνο «σήκωσε» το θέμα μέσα από ραδιοφωνικές εκπομπές του που ακούγονται σε όλη την ομογένεια της Αμερικής, αλλά άνοιξε τον δρόμο για μεγάλες δημόσιες τοποθετήσεις εκατοντάδων Ελλήνων ομογενών.

Ο ίδιος μίλησε αποκλειστικά στην «Πολιτεία» εξηγώντας μάλιστα ότι υπήρξαν αντιδράσεις ομογενών, ακόμα και από την Πάτρα!

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Με τεράστια έκπληξη ενημερωθήκαμε για την πρωτοβουλία του δημάρχου Πάτρας κ. Πελετίδη, να ανακηρύξει τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, persona non grata, στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Μία είδηση που όταν την μεταδώσαμε μέσα από το ραδιόφωνο του Hellas FM, στη Νέα Υόρκη, προκάλεσε καταιγισμό τηλεφωνημάτων και αντιδράσεων από τους ομογενείς ακροατές μας, κάποιοι εκ των οποίων μάλιστα έλκουν και καταγωγή από το νομό Αχαΐας και την πόλη των Πατρών».

Και πρόσθεσε:

«Η συντριπτική πλειοψηφία των ομογενών εξέφρασε πέρα από την έκπληξη, και την δυσαρέσκεια για την απαράδεκτη, ιδιοτελή και προκλητική αυτή, όπως την χαρακτήρισαν ανακοίνωση».

Ο Έλληνας δημοσιογράφος, που είναι γενικός διευθυντής του Hellas-Fm – Hellenic-Radio, στην Νέα Υόρκη, εργάζεται στην Sigma TV, ενώ έχει περάσει μεταξύ άλλων και από την ERT WORLD, έγραψε και ανάλογο σχόλιο στα social media.

 

ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟΣ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ

«Είναι δήμαρχος, δεν είναι υπουργός Εξωτερικών»

Η αλήθεια μάλιστα είναι ότι το σχόλιό του Δημήτρη Φιλιππίδη, στο προφίλ του στο  facebook, συνοδεύτηκε αμέσως από «έκρηξη» ανάλογων σχολιασμών από διαδικτυακούς χρήστες, από Ελλάδα και Αμερική.

Ειδικότερα, ο δημοσιογράφος έγραψε: «Δήμαρχος Πάτρας Πελετίδης: ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην πόλη! ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ το Χρηματιστήριο στη ΝΥ! Στον δρόμο η Εθνοφρουρά».

Ανάλογου ύφους ήταν και τα σχόλια που γράφτηκαν κάτω από το σχόλιο του στο facebook:

«Κατάφερες να μου χαλάσεις την μέρα με τις δηλώσεις του κυρίου δημάρχου. Πόσο πόνο να αντέξω με αυτή τη δήλωσή του; Ποιος τον ξέρει τον κύριο αυτό;», έγραψε γυναίκα ομογενής.

Ενώ ένας άλλος από την ομογένεια έγραψε: «Και νόμισα πως είχε κηρύξει ανεπιθύμητο τον Τσαβούσογλου, ο σύντροφος Πελεκίδης» (κάνοντας προφανώς λάθος το όνομα).

Άλλος ομογενής έγραψε: «Σαν δήμαρχος για την Πάτρα έχω ακούσει πως είναι καλός και ο κόσμος τον συμπαθεί. Αλλά είπαμε δήμαρχος, ούτε υπουργός Εξωτερικών είναι, ούτε κάτι άλλο. Πιστεύω το κάνει για εντυπώσεις από τον κόσμο που τον ψηφίζει».

«Τώρα που έχουμε
καλές σχέσεις…»

Όπως εξηγεί στις δηλώσεις του προς την «Πολιτεία» ο δημοσιογράφος Δημήτρης Φιλιππίδης, με την αρχική του τοποθέτηση στην κοινωνική δικτύωση, δεν θέλησε να ασκήσει κριτική στις προσωπικές, στις πολιτικές και ιδεολογικές απόψεις του δημάρχου της Πάτρας Κώστα Πελετίδη.

Εκεί που ήθελε να εστιάσει, κατά μείζονα λόγο, ήταν στο ότι η θέση ενός δημάρχου, δεν αντιστοιχεί σε άσκηση πολιτικής τέτοιου επιπέδου, εφόσον εξ αντικειμένου υπάρχει συγκεκριμένο εύρος και βεληνεκές απήχησης των όποιων δηλώσεων.

Στις δηλώσεις του προς την «Πολιτεία», ο κ. Φιλιππίδης σημειώνει με νόημα:

«Είναι αδιανόητη η συγκεκριμένη κίνηση του δημάρχου της Πάτρας, ιδίως σε μία εποχή που οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται σε εξαιρετικά καλά επίπεδα με οφέλη για την πατρίδα μας, τόσο σε οικονομικό όσο και σε γεωπολιτικό επίπεδο».

Επιπρόσθετα, ο κ. Φιλιππίδης ξεκαθαρίζει πως η παρέμβαση του δεν αφορά στην πόλη, την οποία γνωρίζει καλά και αγαπάει, αλλά στο ότι… ένας δήμαρχος πρέπει να κοιτάζει τα της πόλης του και όχι τα της κομματικής του άποψης.

Χαρακτηριστικά αναφέρει προς την «Πολιτεία»:

«Ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι ως ο πρώτος δημότης της πόλης των Πατρών, οφείλει να αφήσει στην άκρη την κομματική του ταυτότητα και τις ιδεοληπτικές του θέσεις, καθώς εκπροσωπεί τους δημότες της Πάτρας και όχι την κομματική οργάνωση του ΚΚΕ.

Με την στάση του αδικεί μία από τις πιο σημαντικές πόλεις της χώρας, την Πάτρα των χρωμάτων, την Πάτρα των Τεχνών, των Γραμμάτων, του Πολιτισμού».

Και καταλήγοντας, υπογραμμίζει ότι: «Ας κατανοήσουν κάποιοι επιτέλους ότι η εξωτερική πολιτική, δεν χαράσσεται εν έτει 2021 από δημάρχους…».

Κάπως αυθαιρετώντας η «Πολιτεία», αντιτάσσει ως πιθανή απάντηση του κ. Πελετίδη, την θέση που διατυπώνει τις δηλώσεις του για τον («υποκριτικό») τρόπο, που τα κόμματα επιλέγουν να συνταχθούν και να υποστηρίξουν υποψηφιότητες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top