ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Λαμία: Η μαζική δηλητηρίαση, o σταφυλόκοκκος, η φωτιά που κατέστρεψε ολοσχερώς το εργοστάσιο και η εισαγγελική έρευνα

Facebook
Twitter
lamia-2

Σταφυλόκοκκος είναι το βακτήριο που εντοπίστηκε στα δείγματα των σχολικών γευμάτων που οδήγησαν στην τροφική δηλητηρίαση 60 και πλέον μαθητών, από διάφορα σχολεία της Λαμίας, όπως διαπιστώθηκε από το περιφερειακό εργαστήριο δημόσιας υγείας του ΕΟΔΥ. Την ίδια στιγμή, «μυστήριο» παραμένει η ξαφνική φωτιά που ξέσπασε και έκαψε ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας Γιαννίτση, όπου παρασκευάζονταν τα γεύματα.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, το υγειονομικό είχε προγραμματίσει έλεγχο στο εν λόγω εργοστάσιο για σήμερα, Δευτέρα 20 Μαΐου, για να καταγράψει τις συνθήκες κάτω υπό τις οποίες μαγειρεύονται και συσκευάζονται τα τρόφιμα που καταναλώνουν οι μαθητές.

Τα πρώτα ευρήματα για την πυρκαγιά

Σύμφωνα με την έρευνα που έκανε η Πυροσβεστική, μέχρι στιγμής, προκύπτει ότι η αρχική εστία της φωτιάς ήταν σε όχημα κοντά στα γραφεία της εταιρείας. Στην συνέχεια επεκτάθηκε σε υπόστεγο και έπειτα στο υπόλοιπο κτίριο.

Εξετάζεται το σενάριο του εμπρησμού

Με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος στο σημείο έφτασε κλιμάκιο με στελέχη της Διεύθυνσης Εμπρησμών, καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο του εμπρησμού. Στο εργοστάσιο εργάζονταν περίπου 150 άτομα, οι οποίοι μόλις ενημερωθήκαν για την πυρκαγιά έσπευσαν στο σημείο προκειμένου να βοηθήσουν.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το MEGA, σε περίπτωση που κάποιος έβαλε τη φωτιά, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι ο φύλακας πιάνει δουλειά στις 22:00 και να προέβη στη πράξη στις 21:00, καθώς η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε μισή ώρα αργότερα, στις 21:30.

lamia etaireia fotia2

H εισαγγελική έρευνα

Την άμεση έρευνα για τα αίτια της φωτιάς στο εργοστάσιο τροφίμων στη Λαμία, που φέρεται να εμπλέκεται με την υπόθεση της μαζικής δηλητηρίασης μαθητών, ζήτησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη.

Η κ. Αδειλίνη σε παραγγελία της ενημερώνει ότι ζητά «να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς που κατέστρεψε ολοσχερώς το εργοστάσιο στη βιομηχανική περιοχή της Λαμίας σε συνάρτηση με το γεγονός της εμπλοκής του συγκεκριμένου εργοστασίου με τα σχολικά γεύματα που οδήγησαν στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων, λόγω μαζικής τροφικής δηλητηρίασης».

Όπως έγινε γνωστό κατά την χθεσινή πυρκαγιά, το εργοστάσιο αυτό εμπλέκεται με τα σχολικά γεύματα που οδήγησαν στο νοσοκομείο δεκάδες μαθητές δημοτικών σχολείων.

Η ανακοίνωση

«Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε σήμερα στη Διευθύνουσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας την ακόλουθη παραγγελία:

Παρακαλούμε να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς που, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, κατέστρεψε την Κυριακή 19-5-2024 ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας «Γιαννίτση» στη βιομηχανική περιοχή της Λαμίας σε συνάρτηση με το γεγονός της εμπλοκής του συγκεκριμένου εργοστασίου με τα σχολικά γεύματα που οδήγησαν στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων, λόγω μαζικής τροφικής δηλητηρίασης. Και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Γεωργία Ευθ. Αδειλίνη»

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top