ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Λ. ΚΟΥΜΠΟΥΡΛΗΣ: Το όραμα υλοποιείται! Ξεκινά σύντομα η καταγραφή μονογονεϊκών οικογενειών για παροχή βοήθειας από κίνημα ιδιωτών

Facebook
Twitter

Από ένα μικρό ρεπορτάζ της «Πολιτείας» φτάσαμε στην αντίδραση της πατρινού Λουκά Κουμπουρλή και από κει, στην υλοποίηση ενός Συλλόγου που έχει ήδη κινητοποιήσει εκατοντάδες πατρινούς, αθηναίους, ακόμα και «επώνυμους» καλλιτέχνες!

 

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Τον περασμένο Απρίλιο  η «Πολιτεία» ανέδειξε την κορύφωση των νομικών διαδικασιών για την δημιουργία του Συλλόγου Στήριξης Μονογονεϊκών οικογενειών της Πάτρα. Η υπόθεση δεν αφέθηκε στην τύχη της.

Προχωρά με ταχείς ρυθμούς και είναι ήδη μια «ανάσα» πριν το όραμα του εμπνευστή της, του πατρινού μονίμου κατοίκου Γερμανίας, Λουκά Κουμπουρλή, (κεντρική φωτογραφία), αρχίσει να υλοποιείται στην πράξη, μέσω της διαμόρφωσης λίστας μονογονεϊκών οικογενειών της πόλης που θα ενισχύονται οικονομικά σε μηνιαία βάση.

Είναι υπό σύσταση το Προεδρείο του Συλλόγου και ο κ. Κουμπουρλής ταξίδεψε για άλλη μία φορά στην Πάτρα, την προηγούμενη εβδομάδα, ώστε να τελειώσει και τις τελευταίες τυπικές διαδικασίες. Διαδικασίες, που απαιτούσαν όλο τον χρόνο που μεσολάβησε, λόγω των νομικών προϋποθέσεων. “Αλλά όμως αξίζει τον κόπο”, τόνισε ο ίδιος μιλώντας στην «Πολιτεία».

Και συμπληρώνοντας πως: «τώρα πια είναι ζήτημα λίγου ακόμα χρόνου ώστε ο Σύλλογος να ξεκινήσει επισήμως τη λειτουργία του και να ξεκινήσει εμπράκτως η παροχή βοήθειας προς κάθε μονογονεϊκή οικογένεια της Πάτρας που πιστοποιημένα αντιμετωπίζει οικονομικό αδιέξοδο».

ΟΛΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΑΠΟ… ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ «ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ»

1ο θέμα ΕΝΘΕΤΗ

Για την ίδρυση του Συλλόγου αυτού αφορμή είχε σταθεί η διάχυτη συγκίνηση από ένα ρεπορτάζ μας, τα Χριστούγεννα του 2021, που αφορούσε σε έναν 12χρονο πιτσιρικά που τα κέρματά του δεν του έφταναν για πληρώσει μια αμαρέτι, σε σούπερ μάρκετ της πόλης (φωτογραφία πάνω). Και έσπευσε μια πελάτισσα να του την… κεράσει.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ εδώ: https://politeianews.gr/patra-ragisan-petres-sto-tameio-me-dodekachrono-tou-eleipan-040-e-gia-mia-amareti/

Παιδί που ζει μόνος με τη μητέρα του η οποία του είχε δώσει χρήματα για να αγοράσει ένα μπουκάλι πορτοκαλάδα και ένα πακέτο μακαρόνια, κι εκείνος ήλπιζε να φτάσουν τα χρήματα και για τη σοκολάτα που λαχταρούσε!

Το ρεπορτάζ είχε κινητοποιήσει τον πατρινό ομογενή ο οποίος μη μένοντας στη θεωρία, πέρασε στην πράξη. Απευθύνοντας μέσω των social media και με αφορμή το ρεπορτάζ εκείνο της «Πολιτείας», ένα γενικό κάλεσμα προς παλιούς φίλους απανταχού της γης, ώστε να ιδρυθεί ο Σύλλογος Στήριξης Μονογονεϊκών οικογενειών. Και πρακτικά, μέσα από το προσωπικό «κομπόδεμα» του καθενός, να δημιουργηθεί μία πηγή χρημάτων με τα οποία να ενισχύεται, κάθε μήνα, ο προϋπολογισμός κάθε μονογονεϊκής οικογένειας.

 

ΑΘΡΟΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

Η κίνηση του αυτή μετατράπηκε αμέσως σε ένα συγκινητικό κίνημα! Πατρινοί κάθε ηλικίας και απ΄ όλο το φάσμα των επαγγελμάτων, έσπευσαν να δηλώσουν «παρών». Με το πρώτο κάλεσμα περισσότεροι από σαράντα πατρινοί εξέφρασαν την επιθυμία συμμετοχής, ως εθελοντές. Και μέχρι σήμερα, ο αριθμός αυτός έχει υπερδιπλασιαστεί αφού είναι ήδη εκατοντάδες όλοι όσοι μετέχουν ενεργά στην προσπάθεια.

Και δεν είναι μόνο πατρινοί. Ανάμεσα τους έσπευσαν να συνδράμουν άτομα από άλλες πόλεις. Εκδηλώθηκε ένα «κύμα» τεράστιου ενδιαφέροντος από έλληνες, απ’ το Ηράκλειο ως την Θεσσαλονίκη και απ’ την Αθήνα ως τα Ιωάννινα. Και από πληθώρα ομογενών οι οποίοι ζουν σε Ευρώπη και Αμερική. Με ζητούμενο είτε να συνδράμουν στον σύλλογο που θα δημιουργηθεί στην Πάτρα, είτε να «δουν» τον δρόμο για να μιμηθούν την πρωτοβουλία στις δικές τους πόλεις.

Ακόμα και «επώνυμοι» από τον καλλιτεχνικό χώρο έχουν αντιδράσει με προθυμία να βοηθήσουν, «βλέποντας» στην κίνηση αυτή μια αγνή όσο και ουσιαστική προσπάθεια που μπορεί να έχει χειροπιαστό αποτέλεσμα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στα δικηγορικά γραφεία των: Νίκου Αφαλωνιάτη (2610-328699) και Μαρίας Στέφου (2610-310018). Δύο διακεκριμένων Δικηγόρων και εξαίρετων συμπολιτών οι οποίοι αφιλοκερδώς ανέλαβαν να στηρίξουν νομικά την όλη προσπάθεια.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΗΣ ΑΧΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ:

20 4 e1668669789701

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top