ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Μαρίνα Πάτρας: Έργο 2 εκ ευρώ μετά το «τσουνάμι»

Μαρίνα Πάτρας 1 1
Ενα εξάμηνο περίπου μετά την πρωτοφανή θεομηνία που έπληξε την περιοχή μας και η οποία προκάλεσε σοβαρές καταστροφές και στη μαρίνα της Πάτρας και όλα δείχνουν πως βρισκόμαστε, πλέον, στην τελική ευθεία για την χρηματοδότηση των εργασιών ανάπλασης-επισκευής από την Πολιτεία.

Οι πληροφορίες  αναφέρουν πως η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πατρέων έχει ήδη «φύγει» από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και βρίσκεται στο υπουργείο Εσωτερικών, με το μόνο που απομένει, πλέον, να είναι η υπογραφή του υπουργού προκειμένου να δοθεί χρηματοδότηση συνολικού ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Το ποσό αυτό αφορά στις εργασίες επισκευής στη Μαρίνα της Πάτρας αποκλειστικά και μόνο για τις καταστροφές που έγιναν κατά τη διάρκεια της θεομηνίας που χτύπησε την περιοχή μας στις τελευταίες ημέρες του περασμένου Νοεμβρίου και δεν περιλαμβάνει άλλες εργασίες στο θαλάσσιο μέτωπο έως την Πλαζ.

Το σχετικό τεχνικό δελτίο διαμορφώθηκε μέσα από τη συνεργασία της Διεύθυνσης Υποδομών με το Τεχνικό Τμήμα του Δήμου Πατρέων, καθώς και το Τμήμα Λιμενικής Διαχείρισης και η χρηματοδότηση των 2 εκατομμυρίων ευρώ αφορά συγκεκριμένα τις εξής εργασίες:

– Εχει ζητηθεί η αντικατάσταση των τριών πλωτών εξεδρών, καθώς επίσης και των τριών σταθερών στην πρώτη βόρεια λεκάνη της Μαρίνας, οι οποίες έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

– Θα γίνει η αντικατάσταση των δικτύων στις παραπάνω 6 εξέδρες, τόσο σε επίπεδο ηλεκτρομηχανολογικό, όσο και από πλευράς ύδρευσης.

– Θα υπάρξει μια μικρή παρέμβαση στον κυματοθραύστη της Μαρίνας, που και αυτός χτυπήθηκε σε κάποια σημεία από τη θεομηνία.

– Κρίνεται απαραίτητη και η ενίσχυση στο κομμάτι αμέσως μετά το καρνάγιο, το σημείο δηλαδή όπου γίνεται η ανέλκυση και η καθέλκυση μικρών σκαφών, πλοιαρίων ή ψαράδικων προκειμένου να συντηρηθούν.

You may also like

Comments are closed.