ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη έναρξη του “Lepanto Formula Kite 2022” -ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ

Στο Λιμάνι της Ναυπάκτου πραγματοποιήθηκε η Τελετή Έναρξης του 2022 Lepanto Formula Kite European Championship με την επίσημη υποδοχή των 150 αθλητών από τις συνολικά 38 χώρες που συμμετέχουν.

lepanto formula

Παρόντες ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ.Ιερόθεος, οι Βουλευτές Γιώργος Βαρεμένος και Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, οι Αντιπεριφερειάρχες Φωκίων Ζαΐμης, Θανάσης Μαυρομμάτης και Δημήτρης Νικολακόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Σιμάκης, οι Αντιδήμαρχοι Ντίνος Τσουκαλάς και Σωκράτης Παπαβασιλείου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σπύρος Τσέλιος, ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Μπουλές, ο Α’ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και Β’ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Στέφανος Χανδακάς, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «Γέφυρας» Παναγιώτης Παπανικόλας και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Τους επίσημους καλεσμένους υποδέχθηκε ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας, ενώ την έναρξη των Αγώνων κήρυξε ο Πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου ΙΑΣΩΝ Σπύρος Κρότσης. Τη Διεθνή Κλάση Αετοσανίδας (International Kiteboarding Association) εκπροσώπησαν ο Denis Tarantin και η Media Manager Μαρίνα Ψυχογυιού.

Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα φέτος φέρει τιμητικά την ενετική ονομασία της Ναυπάκτου «Lepanto». Και όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Γκίζας: «Εδώ, που πριν από 451 χρόνια οι λαοί συμμετείχαν στην περίφημη Ναυμαχία του Lepanto, σήμερα συμμετέχουν σε μία άλλη «Ναυμαχία». Αυτή της άμιλλας και του υγιούς Αθλητισμού

Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για μια σπουδαία ευκαιρία για τη Ναυπακτία που πλέον στέκεται στην πρώτη γραμμή του Παγκόσμιου Αθλητισμού και μάλιστα με ένα άθλημα, αυτό της αετοσανίδας, που αποτελεί το πλέον ανερχόμενο άθλημα διεθνώς.

Έως τις 2 Οκτωβρίου ο κόλπος της Ναυπάκτου θα είναι η πίστα των κορυφαίων αθλητών kiteboarding του κόσμου και το θέαμα αναμένεται μοναδικό!

You may also like

Comments are closed.