ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Μέση Ανατολή: Νεκρός ο μικρότερος σε ηλικία όμηρος της Χαμάς – Πιθανή και δεύτερη παράταση της εκεχειρίας

Facebook
Twitter

Τη Δευτέρα απελευθερώθηκαν αρχικά 11 Ισραηλινοί όμηροι (όλοι με διπλή υπηκοότητα), ενώ στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι 33 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι – τρεις γυναίκες και τα υπόλοιπα παιδιά.

Την Τρίτη, η Χαμάς απελευθέρωσε ακόμη 10 ομήρους. Ανάμεσα στους ομήρους που θα απελευθερωθούν όμως, δεν αναμένεται να είναι η γυναίκα, η οποία είχε συγκλονίσει τον κόσμο όταν είχε εμφανιστεί σε βίντεο κρατώντας τα δύο παιδιά της, την ώρα που άνδρες της Χαμάς την απήγαγαν.

Μάλιστα, το ένα παιδί της ήταν μόλις 10 μηνών. Ο μικρός Κφιρ βρισκόταν με τους γονείς του και την μεγαλύτερη αδερφή του, τον 4χρονο Άριελ, στο κιμπούτς Νιρ Οζ του Ισραήλ όταν εισέβαλαν τρομοκράτες της Χαμάς, τους απήγαγαν και τους μετέφεραν διά της βίας στη Γάζα.

Όπως ανακοίνωσε η Χαμάς, το 10 μηνών βρέφος, όπως και η μητέρα του,  δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή αφού πέθαναν μετά από ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Πιθανή και δεύτερη παράταση της εκεχειρίας

Όπως ανακοινώθηκε το βράδυ της Τετάρτης από τη Χαμάς, έχουν δοθεί στον Ερυθρό Σταυρό  ακόμη 12 άνθρωποι, δύο εκτός συμφωνίας ρωσικής καταγωγής και 10 Ισραηλινοί, μεταξύ αυτών 5 παιδιά και επτά γυναίκες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχει πιθανότητα επέκτασης της εκεχειρίας καθώς από την Τρίτη οι συζητήσεις στο Κατάρ, ανάμεσα σε Αίγυπτο, Ισραήλ και ΗΠΑ συνεχίζονται.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top