ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Ολυμπισμού Δ. Νικολακόπουλου για την Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα

Facebook
Twitter
Από την Αρχαία Ολυμπία στην Αρχαία Ήλιδα και από εκεί σε όλο τον κόσμο: Σπάμε τα σύνορα και ενώνουμε δυνάμεις γιατί θέλουμε τη ζωή μας ειρηνική – πραγματικά ελεύθερη

Στο μήνυμά του, με αφορμή την Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού, Δημήτρης Νικολακόπουλος, αναφέρει τα εξής:

«Η Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα, το επίκεντρο της οποίας δεν μπορεί παρά να βρίσκεται στον ιερό τόπο της Ολυμπίας, διαπνέεται από ισχυρούς συμβολισμούς που δίνουν νόημα και σπουδαιότητα στην αρετή και την μοναδικότητα του ατόμου και την πολυσήμαντη αξία του ανθρώπου.

Η Ολυμπιακή Γη της Ηλείας περικλείει τα διαχρονικά μηνύματα της ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών, έτσι όπως σηματοδοτήθηκαν από την πρωτεύουσα – πόλη, την Αρχαία Ήλιδα μέχρι και την διοργανώτρια περιοχή των Ολυμπιακών Αγώνων, την Αρχαία Ολυμπία.

Η άμιλλα με την εσωτερική ικανοποίηση της προσωπικής προσπάθειας, ο αγώνας με τα στοιχεία της εντιμότητας της ισονομίας και της αυτοπειθαρχίας και η προσαρμογή στους κανόνες που η ίδια η ηθική μας υπόσταση επιβάλει, αποτελούν τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα που ενισχύουν την ερμηνεία της Ολυμπιακής Ιδέας και του Ευ Αγωνίζεσθαι, όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά στον στίβο ζωής, στη συμπεριφορά μας μέσα στο κοινωνικό σύνολο που συμμετέχουμε και συνδιαμορφώνουμε με όρους ευπρέπειας και αλληλεγγύης.

Η Ηλεία και η Δυτική Ελλάδα, έχουν πρώτιστο καθήκον αλλά και υπέρτατο κίνητρο να διαδώσουν παντού τα μηνύματα των αξιών του Ολυμπισμού της Ιερής Εκεχειρίας και να προασπίσουν το δικαίωμα της Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας. Γιατί δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι η Ολυμπιακή Ιδέα και η πραγματοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων είναι η εμπιστοσύνη και η ΠΙΣΤΗ στον ίδιο τον άνθρωπο και τις δυνατότητές του. Και είναι ακόμα η θέληση για την ζωή που «οπλίζεται» από ουμανιστικά πρότυπα, και είναι αυτή που δεν εξελίσσεται ανάμεσα στις πολεμικές πρακτικές και στις ανελέητες εχθροπραξίες αλλά «γιγαντώνεται» ανάμεσα σε συνθήκες αμοιβαίας συνεργασίας και αναγνώρισης που οδηγούν στην πραγματική ελευθερία.

Η Ολυμπιακή Ημέρα μας δίνει χαρά. Μας κάνει να σκεφθούμε έναν άλλο κόσμο που η λέξη «βία» θα είναι άγνωστη. Η Ολυμπιακή Ημέρα σπάει τα σύνορα, ενώνοντας δυνάμεις και στόχους σε ένα καθολικό κοινό όραμα, ένα καλύτερο αύριο για τις επόμενες γενιές…»

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top