ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Οι ανιστόρητες ορέξεις της Τουρκίας συντρίβονται στις κόκκινες γραμμές μας -ΒΙΝΤΕΟ

mitsotakis sintypou art
Διπλό μήνυμα σε Ρωσία και Τουρκία έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. στη Βουλή.

Τόνισε ότι η Ελλάδα συμπαραστέκεται στον αμυνόμενο στην Ουκρανία και αντιστέκεται στην καταπάτηση συνόρων και στην αναβίωση αυτοκρατορικών οραμάτων, «που πρόθυμα κάποιοι να ήθελαν να μιμηθούν στη γειτονιά μας. Αυτές οι ανιστόρητες ορέξεις και απειλές συντρίβονται στις δικές μας κόκκινες γραμμές».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι τα σύνορα έχουν χρώμα γαλανό και όχι γκρίζο και πως η γεωγραφία δεν αλλάζει αν κάποιος παραχαράσσει τους χάρτες της. Εκτίμησε ακόμη ότι το δηλητήριο των λόγων της τουρκικής ηγεσίας, δεν φτάνει τελικά στους λαούς και πως «Έλληνες και Τούρκοι είναι φίλοι»

Εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι πουλά σε φθηνή τιμή, ακριβά ψέματα, πως κατασκευάζει απώλειες από τον κορωνοϊό και επινοεί ανύπαρκτες διακοπές στην παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος. Κατηγόρησε προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα για τον πιο χυδαίο και κυνικό παλαιοκομματισμό και πρόσθεσε πως σταθερό τιμόνι, σημαίνει δυνατή ΝΔ στη διακυβέρνηση.

Δεν αλλάζει η γεωγραφία με την παραχάραξη χαρτών

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα παραμένει σταθερά στις θέσεις της και οπλισμένη με το Διεθνές Δίκαιο και με τα επιχειρήματά της με τα οποία συμφωνεί η παγκόσμια κοινότητα. «Ατσάλινες ασπίδες μας πάντα οι Ένοπλες Δυνάμεις μας», πρόσθεσε.

«Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι τα σύνορά μας έχουν χρώμα γαλανό και όχι γκρίζο. Γαλανό όμως θέλουμε και τον ουρανό στις σχέσεις μας με τους γείτονές μας γιατί αν κάτι με κάνει αισιόδοξο είναι ότι το δηλητήριο των λόγων της τουρκικής ηγεσίας δεν φτάνει τελικά στους λαούς Έλληνες και Τούρκοι είναι φίλοι. Ξέρουν ότι η γεωγραφία δεν αλλάζει αν κάποιος παραχαράσσει τους χάρτες της».

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι οι λαοί γνωρίζουν πως οι Συνθήκες είναι για να τηρούνται και ξέρουν ότι η ιστορία δεν ξαναγράφεται με πυροτεχνήματα.

Ο δυτικός χώρος παραμένει η πυξίδα μας

Χαρακτήρισε πυξίδα το Διεθνές Δίκαιο και τη Δημοκρατία, σημειώνοντας ότι φυσικός χώρος της Ελλάδας παραμένει ο δυτικός κόσμος.

Σε αυτό το πλαίσιο η χώρα μας συμπαραστέκεται στην Ουκρανία, στον αμυνόμενο κόντρα στην καταπάτηση των συνόρων και την αναβίωση αυτοκρατορικών οραμάτων.

«Αντιστεκόμαστε στην καταπάτηση των συνόρων και στην αναβίωση αυτοκρατορικών οραμάτων που πρόθυμα κάποιοι να ήθελαν να μιμηθούν στη γειτονιά μας. Αυτές οι ανιστόρητες ορέξεις και απειλές συντρίβονται στις δικές μας κόκκινες γραμμές», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Στηλίτευσε ακόμη την προσπάθεια της Ρωσίας να μετατρέψει την ενέργεια σε όπλο και την ακρίβεια σε μοχλό αποσταθεροποίησης των κοινωνιών και πως η Ευρώπη οικοδομεί ισχυρά αναχώματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πουλά σε φθηνή τιμή, ακριβά ψέματα

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως ζει στη σκιά του δικού του παρελθόντος και καταστροφολογεί ακόμα και σήμερα για τα πάντα.

Ειδικότερα είπε πως η αξιωματική αντιπολίτευση, κατασκευάζει απώλειες από τον κορωνοϊο επινοεί ανύπαρκτες διακοπές στην παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος, καταγγέλλει παραβίαση τάχα του ασύλου όταν η αστυνομία συλλαμβάνει συμμορίες που δρούσαν μέσα σε φοιτητικές εστίες.

«Άκουσα τον κ. Τσιπρα να λέει χωρίς να ντρέπεται πως αν είχε τη δυνατότητα να μοιράσει 50 δις θα έβγαινε πρωθυπουργός μέχρι να βαρεθεί αυτή είναι η μορφή του πιο χυδαίου του πιο κυνικού παλαιοκομματισμού που έχει καταδικαστεί πιά ανεπιστρεπτί από τους Έλληνες πολίτες», είπε ο πρωθυπουργός.

Σταθερό τιμόνι σημαίνει δυνατή ΝΔ στη διακυβέρνηση

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι σηκώνει το γάντι στις προκλήσεις των καιρών και απαντά: «Ισχυρό εθνικό σκάφος σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα και σταθερό τιμόνι σημαίνει δυνατή ΝΔ στη διακυβέρνηση».

Τι είπε ο πρωθυπουργός για τα γενέθλια της ΝΔ

Στην αρχή της ομιλίας του, ο κ. Μητσοτάκης χαιρέτισε τα 48α γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας. Δεσμεύθηκε να υπηρετεί τα συμφέροντα του Έθνους «πάνω και πέρα από τις παραπλανητικές ετικέτες της δεξιάς του κέντρου και της αριστεράς».

«Θα υπηρετούμε πάντα και μόνο τα αληθινά συμφέροντα του έθνους Αυτό σημείωνε η διακήρυξη της 4ης Οκτωβρίου του 1974 με την υπογραφή του ιδρυτή μας του Κωνσταντίνου Καραμανλή», τόνισε.

Εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι πουλά σε φθηνή τιμή, ακριβά ψέματα, πως κατασκευάζει απώλειες από τον κορωνοϊό και επινοεί ανύπαρκτες διακοπές στην παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος. Κατηγόρησε προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα για τον πιο χυδαίο και κυνικό παλαιοκομματισμό και πρόσθεσε πως σταθερό τιμόνι, σημαίνει δυνατή ΝΔ στη διακυβέρνηση.

You may also like

tzavaras ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι είπε ο Κ. Τζαβάρας για την απομάκρυνση του από την επιτροπή για τις υποκλοπές: «Μου ζητήθηκε να διευκολύνω το κόμμα»

Παρασκήνιο υπάρχει μετά την αποχώρηση-αντικατάσταση του Κώστα Τζαβάρα στην Επιτροπή Θεσμών Διαφάνειας της Βουλής που ερευνά την ...

Comments are closed.