ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ – Συνέχεια με μια… «συγγνώμη» απ’ τον δράστη στο θύμα!

Facebook
Twitter

του Αχιλλέα Ροδίτη

Η συνέχεια στην υπόθεση επίθεσης ανηλίκου σε ανήλικο, με παρ’ ολίγο μοιραίο τραυματισμό, στο Μπεγουλάκι, δόθηκε στην… παραλία των Μποζαϊτίκων, την περασμένη Τετάρτη.

Ο 16χρονος που τραυματίθστηκε παραμονή του Αγίου Πνεύματος, πήρε εξιτήριο απ’ το νοσοκομείο Ρίου και πήγε με φίλους του για μπάνιο, για να ξεχάσει ό,τι έζησε. Εκεί συνάντησε τον επίσης 16 ετών δράστη. Και όχι τυχαία, όπως αποδείχθηκε αφού εκείνος επεδίωξε να τον συναντήσει γνωρίζοντας το στέκι της παρέας του. Δεν ήθελε όμως να βρεθούν για… κακό σκοπό αλλά για να του ζητήσει συγγνώμη!

Τον πλησίασε μπροστά σε όλους τους φίλους του κι αφού αναγνώρισε το τι ανεπανόρθωτο κακό μπορούσε να είχε προκαλέσει, του ζήτησε συγχώρηση και του ορκίστηκε ενώπιων όλων ότι δεν θα τον ξανα-ενοχλούσε. Με ένα νεύμα κατανόησης το ανήλικο θύμα έδειξε μεγαλοψυχία και αποδεικνύοντας πόσο υπεράνω είναι, καθιστώντας όμως σαφές πως το ζητούμενο είναι να μην ξανα-πειράξει όχι μόνο εκείνον αλλά οποιονδήποτε άλλον…

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Ο 16χρονος είχε συναντηθεί με έναν 17χρονο, στο Μπεγουλάκι, ζητώντας του να σταματήσει να ενοχλεί με μηνύματα φίλη και συμμαθήτρια του. Τη στιγμή του διαλόγου μεταξύ τους εμφανίστηκε ο δεύτερος 16χρονος, απ’ το πουθενά, χτυπώντας τον με γροθιά στο πρόσωπο και ρίχνοντας τον κάτω.

Ο ανήλικος και θύμα σηκώθηκε αλλά ο δράστης τον ξαναχτύπησε με δύναμη και τον έριξε στο έδαφος, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι και λίγο έλλειψε να του… γυρίσει η γλώσσα! Ο 17χρονος το ‘βαλε στα πόδια ενώ ο δράστης ακινητοποιήθηκε από γονείς και αργότερα συνελήφθη από την αστυνομία αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εντολή Εισαγγελέα κι αφού σε βάρος του σχηματίστηκε η δικογραφία για πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών.

Το θύμα μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του ΠΓΝΠ αλλά ευτυχώς η πορεία της υγείας του εξελίχθηκε ομαλά και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα!

ΥΠΑΡΧΟΥΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ;

Ωστόσο το συμβάν δικαιολογημένα ανέδειξε βασανιστικά ερωτήματα αναφορικά με το αν στην Πάτρα υπάρχουν και δρουν συμμορίες ανηλίκων! Υποψία που «γεννήθηκε» απ’ το σενάριο ο δράστης της επίθεσης να σχετιζόταν με τον 17χρονο και ότι να επρόκειτο για ένα «στημένο» ραντεβού – παγίδα για τον 16χρονο που δέχτηκε την επίθεση. Οι Αστυνομικές Αρχές προβληματίζονται και κινούνται προς την διερεύνηση του τι συμβαίνει στην πόλη και στον κόσμο των παιδιών, των ανηλίκων…

Όμως θυμίζουμε ότι από τον Σεπτέμβριο του 2020 μέχρι σήμερα, η «Πολιτεία» έχει αποκαλύψει ουκ ολίγα περιστατικά που καταμαρτυρούν την ύπαρξη τέτοιων συμμοριών στην πόλη.

1ο ΘΕΜΑ Ανήλικοι Συμμορίες

Στις 24 Ιανουαρίου 2022 η εφημερίδα είχε πρωτοσέλιδο με τίτλο: «ΣΥΜΜΟΡΙΑ ανηλίκων δέρνει στην πλ. Γεωργίου», (ένθετη φωτογραφία).

Αναφερόταν στη δράση ομάδας νεαρών που κατά τα λεγόμενα γονιών και παιδιών «πωλούσαν» προστασία σε αδύναμους συνομηλίκους τους όταν εκείνοι αναζητούσαν βοήθεια σε περίπτωση διένεξης τους με άλλα άτομα. Αφορμή του δημοσιεύματος στάθηκε η καταγγελία μητέρας για το άγριο ξυλοκόπημα που δέχθηκε από μια τέτοια ομάδα ο γιος της, απρόκλητα κι αναίτια.

Και δεν ήταν μόνο αυτό. Ήταν και δεκάδες συμβάντα στη λιμενική ζώνη, τον Φάρο και το Νότιο Πάρκο. Συμβάντα ληστειών από ανήλικους σε ανήλικους για να τους πάρουν ακόμα και τα λιγοστά χαρτζιλίκια. Θυμίζουμε δυο ενδεικτικά περιστατικά:

  • 12 Μαΐου 2021

Οι Ανδρέα Β. και Νίκος Ζ δέχθηκαν επίθεση δύο 16χρονων κοντά στο ΝΟΠ που με απειλή αλυσίδας και καδρονιού τους στρίμωξαν σε τοίχο. Το τυχαίο πέρασμα περιπολικού όμως τους έσωσε την τελευταία στιγμή!

  • 11 Ιουλίου 2021

Είχαμε κινητοποίηση της αστυνομίας για να εντοπίσει ομάδα ανηλίκων που απείλησε άλλους ανήλικους στην περιοχή του νότιου πάρκου. Οι επιτιθέμενοι χρησιμοποίησαν αιχμηρό εργαλείο κατά των συνομηλίκων τους! Εντοπίστηκαν οι δράστες και βρέθηκε στην κατοχή του ενός το αιχμηρό εργαλείο.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top