Ο Θανάσης Νέζης και ο Παύλος Μαρινάκης έχουν ήδη πάρει σαφείς οδηγίες απ’ τον πρωθυπουργό ν’ αναθερμάνουν τη διαδικασία συγκρότησης των εκλογικών συνδυασμών του κυβερνώντος κόμματος σε όλη την Ελλάδα.
Ο κ. Νέζης εκ μέρους του «Μαξίμου» και ο πατρινός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας θα είναι το «δίδυμο» που θα καταρτίσει το βασικό «κορμό» των ψηφοδελτίων του κόμματος, σε συνεννόηση φυσικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως έχει άλλωστε γράψει η «Πολιτεία» απ’ τις αρχές του καλοκαιριού.
Για το νομό Αχαΐας, επί του παρόντος, θεαματικές αλλαγές στα έως τώρα δεδομένα δεν έχουν υπάρξει. Τουλάχιστον αυτό μας έλεγε μεσοβδόμαδα σημαίνων τοπικός παράγοντας. Αυτό σημαίνει ότι η «βάση» του ψηφοδελτίου θα είναι η τετράδα των νυν βουλευτών -κατά σειρά εκλογής το 2019- Άγγελου Τσιγκρή, Ανδρέα Κατσανιώτη (υφυπουργός Εξωτερικών), Ιάσονα Φωτήλα και Χριστίνας Αλεξοπούλου.
Έπονται οι Αθηνά Τραχήλη (εφ’ όσον θελήσει να είναι εκ νέου υποψήφια), Έφη Γιαννιά, πιθανότατα η Έλενα Κονιδάρη και η Ασπασία Ρηγοπούλου. Επίσης, συζητούνται τα ονόματα της προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννας Μαστοράκου και της Γιώτας Παυλοπούλου (κατάγεται απ’ την περιοχή Καλαβρύτων και είναι στενή συνεργάτης του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου).
Οι κ.κ. Νέζης και Μαρινάκης θα επιλέξουν τους υποψηφίους βουλευτές Αχαΐας από μια δυνητική «δεξαμενή» είκοσι στελεχών αφού τόσοι, όπως λέγεται, είναι εκείνοι που έχουν εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον.
Παρ’ όλα αυτά -και σύμφωνα με την πηγή μας- έχουν δει το φως και ονόματα που δεν έχουν την παραμικρή ελπίδα να είναι στο εδώ ψηφοδέλτιο. Και όπως προσθέτει ο ίδιος «ειδικά οι νέοι του ψηφοδελτίου θα περάσουν από αυστηρή…κρησάρα πριν πάρουν, αν πάρουν τελικά, ‘πράσινο φως’ για τη συμμετοχή τους στον συνδυασμό».