ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Νέα προσπάθεια απάτης, χρησιμοποιούν το όνομα του πατρινού Κωνσταντίνου Τσουβάλα

tsouvalas 1300
Nέα προσπάθεια εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών σήμερα με τη χρήση των στοιχείων του πατρινού Γενικού Γραμματέα Δημοσίας Τάξης, Κωνσταντίνου Τσουβάλα, με αποστολή επιστολής σε ηλεκτρονικά ταχυδρομεία χρηστών του διαδικτύου, για δήθεν κλήση τους σε δικαστήριο, με το πρόσχημα ότι βρίσκονται υπό έρευνα για δήθεν υπόθεση παιδικής πορνογραφίας και άλλων αδικημάτων.

Η επιστολή, που είναι καταφανώς ασύντακτη και με πολλά λάθη, φέρει το λογότυπο της Ελληνικής Αστυνομίας και στοιχεία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Υπενθυμίζεται ότι, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει εντοπιστεί συστηματική προσπάθεια εξαπάτησης με ανάλογα κείμενα – μηνύματα κάνοντας χρήση των στοιχείων του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, καθώς και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα. Για την υπόθεση αυτή έχουν εκδοθεί ήδη άλλα τέσσερα δελτία τύπου από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, από τον περασμένο Απρίλιο μέχρι σήμερα.

Σε σημερινό περιστατικό, οι δράστες, με σκοπό να προσδώσουν αληθοφάνεια στο μήνυμα, προέτρεπαν τους παραλήπτες αυτού να αποστείλουν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εντός προθεσμίας 72 ωρών, σε διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την οποία είχαν δημιουργήσει χρησιμοποιώντας το ονοματεπώνυμο του Γενικού Γραμματέα, Κωνσταντίνου Τσουβάλα.

Στο πλαίσιο αυτό, από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανακοινώνεται ότι, το κείμενο – μήνυμα που διακινείται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), ως δήθεν επιστολή του Γενικού Γραμματέα, η οποία φέρει το ονοματεπώνυμό του, αλλά με διαφορετική ιδιότητα και λανθασμένη ορθογραφία (Κωνσταντίνος Τσουβίλας, Έλληνας αστυνομικός υπεύθυνος πολιτικής προστασίας με το Ευρωπαϊκό γραφείο), είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό.

Το συγκεκριμένο μήνυμα καθώς και άλλα παρεμφερή αποστέλλονται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες και ακολούθως να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος.

Ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας διετέλεσε Υπαρχηγός και Αρχηγός της ΕΛΑΣ. Αποφοίτησε απο το Πειραματικό Λύκειο Πατρών.

 

You may also like

Comments are closed.