ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ο Τραμπ δίνει γη και ύδωρ στους πλουσίους για να ξαναγίνει πρόεδρος

Facebook
Twitter
τραμπ-εκλογες-2-600x314-1

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεσμεύτηκε να διπλασιάσει τις φοροελαφρύνσεις αν κερδίσει μια δεύτερη θητεία ως πρόεδρος, την ώρα που ο  νυν πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, έχει ζητήσει αυξήσεις φόρων για τις επιχειρήσεις και τους πλουσιότερους Αμερικανούς.

«Αντί για μια φοροεπιδρομή του Μπάιντεν, θα σας δώσω μια μεγάλη φοροελάφρυνση του Τραμπ για τη μεσαία τάξη, την ανώτερη τάξη, την κατώτερη τάξη, την επιχειρηματική τάξη», δήλωσε ο Τραμπ σε συγκέντρωση  στο Γουάιλντγουντ στην ακτή του Νιου Τζέρσεϊ.

Όποιος υποψήφιος και αν κερδίσει και γίνει ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου τον ερχόμενο Νοέμβριο, θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις φορολογικές διαπραγματεύσεις το 2025, καθώς οι μειώσεις του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων του νόμου Τραμπ του 2017 θα λήξουν, εκτός αν το Κογκρέσο αναλάβει δράση.

Ο Μπάιντεν -ο οποίος οδεύει προς μια αναμενόμενη εκλογική ρεβάνς με τον Τραμπ- έχει δηλώσει ότι θα καταργήσει τις φορολογικές μειώσεις που ωφελούν τα νοικοκυριά που κερδίζουν πάνω από 400.000 δολάρια και θα αυξήσει τις εισφορές στους πλούσιους Αμερικανούς και τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Επίσης, στο τέλος του επόμενου έτους λήγουν οι περιορισμοί στον φόρο ακίνητης περιουσίας και  μια έκπτωση για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, οι οποίοι έχουν επικριθεί για τη στρέβλωση των φορολογικών πλεονεκτημάτων προς τους υψηλά αμειβόμενους.

Τα σχόλια του Τραμπ έριξαν λίγο περισσότερο φως στην έμφαση που δίνει στη μείωση των φόρων σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των υψηλόμισθων και των επιχειρήσεων. Ο πιθανός προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει επίσημο φορολογικό σχέδιο.

Οι οικονομικοί σύμβουλοι που βρίσκονται κοντά στον Τραμπ συναντώνται τακτικά μαζί του για να του παρουσιάσουν πολιτικές ιδέες, συμπεριλαμβανομένου ενός ενιαίου φόρου και άλλων ιδεών για την περαιτέρω μείωση των εισφορών. Νωρίτερα φέτος, ο Τραμπ είπε στους συμβούλους του ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να παρατείνει τις μειώσεις της προσωπικής φορολογίας διατηρώντας τον εταιρικό συντελεστή 21%, αντί να τον μειώσει στο 15% που υποστήριζε όσο ήταν στην εξουσία.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top