ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι δύο μεγάλες απάτες που σαρώνουν -Τα μηνύματα-«μαϊμού» από ΕΛΤΑ και εφορία που παγιδεύουν

sms 21 12 21.jpg

Περιμένεις ένα δέμα, το παραλαμβάνεις και λίγα λεπτά αργότερα- τυχαία;- έρχεται στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο ένα μήνυμα για κάποιο πρόβλημα στην παράδοση του πακέτου.

Αν είσαι αφηρημένος και πατήσεις το σχετικό link για να δεις τι ακριβώς συμβαίνει με το δέμα, που μόλις παρέλαβες, μόλις άνοιξες την κερκόπορτα σε κάποιους hackers.

Το συγκεκριμένο μήνυμα- “μαϊμού” έχει υποτίθεται αποστολέα τα ΕΛΤΑ, που ζητούν συγγνώμη γιατί το πακέτο γύρισε πίσω πιθανότατα λόγω λάθους στη διεύθυνση. Το λάθος υποτίθεται ότι θα διορθωθεί αν πατήσεις το link και συμπληρώσεις τη φόρμα με τα στοιχεία σου.

Οι πιο υποψιασμένοι θα δουν ότι η…. καμουφλαρισμένη ηλεκτρονική διεύθυνση αποστολής δεν έχει καμία σχέση με τα ΕΛΤΑ, άρα πρόκειται για καραμπινάτη απόπειρα εξαπάτησης, απόσπασης “ευαίσθητων” δεδομένων ή ακόμα και εξαΰλωσης τραπεζικού λογαριασμού. Ωστόσο, πολλοί- κατά το κοινώς λεγόμενο- θα την πατήσουν.

Αντίστοιχη απόπειρα εξαπάτησης, αν και πιο χοντροκομμένη, γίνεται με δόλωμα την επιστροφή φόρου. Στην πρώτη περίπτωση, ο φορολογούμενος λαμβάνει υποτίθεται μήνυμα από το gov.gr ότι θα πρέπει να επιβεβαιώσει την επιστροφή που δικαιούται και τα στοιχεία του λογαριασμού του, καθώς δεν κατέστη δυνατή η πίστωση του ποσού.

Στη δεύτερη περίπτωση, ο φορολογούμενος ενημερώνεται ότι δικαιούται επιστροφής φόρου 634,13 ευρώ και θα πρέπει να πατήσει το link, που υποτίθεται τον οδηγεί στην τράπεζα του, για να επιβεβαιώσει τα στοιχεία του λογαριασμού του.

Και στις δύο περιπτώσεις, η ηλεκτρονική διεύθυνση αποστολής βγάζει… μάτια ότι πρόκειται για καραμπινάτη απάτη. Όσοι τσιμπήσουν στο δόλωμα, θα μεταβούν σε μια “μαϊμού” σελίδα της τράπεζας τους και τα “ευαίσθητα” στοιχεία τους, όπως οι κωδικοί ασφαλείας, θα βρεθούν εκτεθειμένα στις ορέξεις των κυβερνοεγκληματιών.

 

You may also like

Comments are closed.

395399247 6806232879438963 257920997740613464 n ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση εργασίας με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Τ. Αντωνόπουλου για το Δημοτικό Γήπεδο Ζαβλανίου

Συνάντηση εργασίας για την ανακατασκευή του Δημοτικού Γηπέδου Ζαβλανίου πραγματοποιήθηκε, με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη ...