ΚΟΣΜΟΣ

Πώς μπορεί να αλλάξει τις ζωές των Γουίλιαμ και Χάρι η αρρώστια του πατέρα τους

vretania vasiliki ikogenia.jpg

Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες αφότου ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’ εισήχθη σε νοσοκομείο του Λονδίνου για να λάβει θεραπεία για διόγκωση προστάτη, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν ότι οι εξετάσεις είχαν αποκαλύψει «μια μορφή καρκίνου».

Καθώς οι γιατροί συμβούλεψαν τον βασιλιά Κάρολο να αναβάλει τα καθήκοντά του σε δημόσιους χώρους, πολλοί περίμεναν ότι θα «βγουν μπροστά» άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Πώς μπορεί να αλλάξει η ζωή για τον Πρίγκιπα της Ουαλίας, Ουίλιαμ, και τον μικρότερο αδερφό του, Χάρι, που πέταξε από το Λος Άντζελες για να επισκεφτεί τον πατέρα τους;

Οι New York Times θέτουν σειρά ερωτημάτων για το τί σημαίνουν τα δυσάρεστα νέα για τους δύο γιους του βασιλιά Καρόλου.

Θα ανατεθούν κάποια από τα «καθήκοντα» του βασιλιά Καρόλου στον πρίγκιπα Ουίλιαμ;
Σύμφωνα με τις New York Times, διάφορα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα μπορούσαν θεωρητικά να κληθούν να παραστούν σε εκδηλώσεις στη θέση του βασιλιά Καρόλου και να αναλάβουν κάποια καθήκοντα όσο εκείνος λαμβάνει θεραπεία. Ονόματα όπως η βασίλισσα Καμίλα, η πριγκίπισσα Άννα και η Σόφι, η Δούκισσα του Εδιμβούργου.

Ωστόσο, το βάρος πέφτει στον γιο του, καθώς πολλά από τα καθήκοντα του Κάρολου αναμένεται να περιέλθουν στον Πρίγκιπα της Ουαλίας, ο οποίος είναι ο διάδοχος του θρόνου. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είχε μόλις πρόσφατα αποφασίσει ότι θα αφαιρούσε λίγο χρόνο από τα δημόσια καθήκοντά του, καθώς η σύζυγός του, Κέιτ Μίντλετον, νοσηλευόταν στο νοσοκομείο για μια «προγραμματισμένη επέμβαση στην κοιλιά». (Λόγω του διαστήματος της ανάρρωσής της, η Μίντλετον δεν αναλαμβάνει καμία δημόσια δραστηριότητα παρά μόνο μετά το Πάσχα).

«Με την πριγκίπισσα της Ουαλίας να υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά και να είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, νομίζω ότι τα φώτα θα πέσουν σίγουρα στον πρίγκιπα Ουίλιαμ», είπε η Ελίζαμπεθ Χολμς, δημοσιογράφος κοντά στη βασιλική οικογένεια.

Θα αλλάξει ο καθημερινός ρόλος του πρίγκιπα Ουίλιαμ κατά τη διάρκεια της θεραπείας του Καρόλου;
Η ζωή του πρίγκιπα Ουίλιαμ έχει ήδη ανατραπεί λόγω της νοσηλείας της συζύγου του. Ωστόσο, τις επόμενες εβδομάδες, πιθανότατα θα του ζητηθεί να παρευρεθεί σε εκδηλώσεις και τελετές, οι οποίες βρίσκονται στην ατζέντα του προγράμματος του πατέρα του.

«Ο πρίγκιπας της Ουαλίας αφιερώνει χρόνο για να υποστηρίξει τη σύζυγό του, την πριγκίπισσα της Ουαλίας, καθώς αναρρώνει από εγχείρηση κοιλίας στο σπίτι στο Γουίνδσορ», είπε ο Λι Τόμπσον, ο γραμματέας επικοινωνίας του Ουίλιαμ και της Κέιτ. «Παρόλο που ο πρίγκιπας εργαζόταν ιδιωτικά, αύριο θα αναλάβει δημόσια καθήκοντα», πρόσθεσε.

Ο κ. Λι σημείωσε ότι καθώς ο Κάρολος λαμβάνει θεραπεία, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ «μπορεί να αναλάβει ορισμένα καθήκοντα για λογαριασμό του βασιλιά πέρα από το δικό του πρόγραμμα».

Θα αναγκάσει τον Χάρι η υγεία του Καρόλου να επιστρέψει στο Παλάτι;
Από τότε που ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ, Χάρι και Μέγκαν, ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να «αποχωρήσουν» από τους ρόλους τους ως ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας τον Ιανουάριο του 2020, ο πρίγκιπας Χάρι παρέμεινε στην Καλιφόρνια με τη σύζυγό του και τα δύο μικρά παιδιά τους παιδιά. Το ζεύγος περνά μέρος του χρόνου του σε ένα καταπράσινο κτήμα στο Μοντεσίτο της Καλιφόρνια. Ο Χάρι είχε παραχωρήσει μια «πιπεράτη» συνέντευξη στην Όπρα Γουίνφρι τον Μάρτιο του 2021 ενώ συμμετείχε στη σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix με τίτλο “Harry and Meghan”, που κυκλοφόρησε τον επόμενο χρόνο. «Είναι απίθανο τα προβλήματα υγείας του βασιλιά Καρόλου να αλλάξουν ουσιαστικά τη ζωή του ζεύγους», είπε η κ. Χολμς, η οποία έκανε λόγο για μια διαλυμένη σχέση πατέρα και γιου.

Επιστρέφει μόνιμα ο πρίγκιπας Χάρι στη Βρετανία;
Ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος είχε τεταμένες σχέσεις με τον πατέρα και τον αδερφό του τον τελευταίο χρόνο, συναντήθηκε με τον βασιλιά χθες Τρίτη (6/2). Δεν είναι σαφές πόσες μέρες θα παραμείνει στη Βρετανία. Η κα Χολμς τόνισε πως η συνάντησή του με τον βασιλιά και πατέρα του, ήταν πολύ σύντομη. «Ο Χάρι πέταξε από το Λος Άντζελες, είναι πολύ μακρύς ο δρόμος για να έχουμε μια συνάντηση 45 λεπτών», είπε η κ. Χολμς, σύμφωνα με τις New York Times.

Έφτασε η ώρα της συμφιλίωσης Χάρι με Κάρολο;
Αρκετοί δημοσιογράφοι του βασιλικού ρεπορτάζ όπως και το περιοδικό The Spectator, υποστηρίζουν ότι «τώρα είναι η ώρα για τον Χάρι να συμφιλιωθεί με τον Βασιλιά Κάρολο». Ωστόσο, οι ανησυχητικές εξελίξεις στην υγεία του δεν αποτελούν μια «μαγική σφαίρα» που σώζει προβληματικές σχέσεις.

Σύμφωνα με την Σέριλ Φίσερ, σύμβουλο που ειδικεύεται στο να βοηθά οικογένειες που σχετίζονται με διαγνώσεις καρκίνου, κάθε οικογένεια που την «χτυπά» η νόσος επηρεάζεται συναισθηματικά. Ωστόσο, κάποια μέλη της οικογένειας «ανταποκρίνονται διαφορετικά όταν μαθαίνουν τα δυσάρεστα νέα, σε σχέση με κάποια άλλα», είπε η Φίσερ.

«Ενώ η θλίψη και η προκαταρκτική θλίψη είναι κάτι το οικογενειακό, κάθε άτομο το περνάει διαφορετικά, από τη δική του οπτική πλευρά», πρόσθεσε. «Με τη βασιλική οικογένεια, έχουμε να κάνουμε με τον πατριαρχικό ρόλο και τις προσδοκίες και το ερώτημα “τι θα συμβεί αν ο Κάρολος δεν είναι σε θέση να εκτελέσει τα καθήκοντά του;».

Θα επέστρεφε ποτέ ο Χάρι για να βρίσκεται κοντά στον πατέρα του;
«Δεν βλέπω να συμβαίνει αυτό», είπε η Ελίζαμπεθ Χολμς, δημοσιογράφος κοντά στη βασιλική οικογένεια. «Ακόμα κι αν το ήθελε ο Χάρι, δεν υπήρξαν σημάδια από τη βασιλική οικογένεια ότι θα ήθελαν κάτι τέτοιο από αυτόν», πρόσθεσε.

Πόσο σοβαρός είναι ο καρκίνος του βασιλιά Καρόλου;
Σύμφωνα με τις New York Times, που επικαλούνται δημοσιογράφους που βρίσκονται κοντά στη βασιλική οικογένεια, αν και τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δεν έχουν δώσει λεπτομέρειες για τον τύπο ή το στάδιο του καρκίνου του βασιλιά, κάνοντας λόγο για «καλοήθη» πρόβλημα στον προστάτη, τα πράγματα ίσως είναι πιο σοβαρά από όσο τα παρουσιάζουν.

«Η βασιλική οικογένεια θεωρεί ότι τα θέματα υγείας είναι ιδιωτικά και υπάρχει μια μακρά ιστορία των ζητημάτων υγείας που παραμένουν ιδιωτικά μέχρι και μετά το θάνατό τους», είπε η κ. Χολμς. «Δεν είναι δεδομένο ότι πρόκειται να μοιραστούν τέτοιες πληροφορίες με το κοινό. Οπότε, και μόνο από το γεγονός ότι το Παλάτι μοιράστηκε μέσω δημοσίευσης το πρόβλημα με τον καρκίνο που αντιμετωπίζει ο Κάρολος, η κίνηση αυτή αποτελεί από μόνη της μεγάλη υπόθεση για τη βασιλική οικογένεια».

 

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ