ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Όλα δείχνουν πως ξεκινούν οι κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία – Οι θέσεις “κλειδιά” στην Αχαΐα

Facebook
Twitter
Στην τελική ευθεία μετά από μία μακρά περίοδο αναμονής μπαίνουν οι κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία. Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες  της «Πολιτείας» υπογράφτηκε το σχετικό διάταγμα από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Κωνσταντίνο Τσουβάλα η απόφαση ανασυγκρότησης του Συμβουλίου Κρίσης των αντιστράτηγων του Σώματος γεγονός που σηματοδοτεί την έναρξη των διαδικασιών.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Πολιτείας», οι κρίσεις θα ξεκινήσουν άμεσα (πολύ πιθανό μετά την Τετάρτη), αφού πρώτα θα πρέπει να υπάρξει συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ προκειμένου να επιλεγεί ο νέος Αρχηγός και στη συνέχεια να συγκληθούν τα αρμόδια Συμβούλια Κρίσεων προκειμένου να κριθούν και να τοποθετηθούν οι ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως αυτό δεν μπορούσε να γίνει στις αρχές της εβδομάδας δεδομένης της προγραμματισμένης απουσίας της Προέδρου της Δημοκρατίας η οποία θα πρέπει να υπογράφει τα σχετικά με τις κρίσεις διατάγματα.

Θεωρείται λοιπόν ως πιο πιθανό οι κρίσεις να ξεκινήσουν προς τα μέσα της εβδομάδας και ίσως την ερχόμενη Πέμπτη.

Ως προς την ουσία του πράγματος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για την θέση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται πως το πρόσωπο έχει “κλειδώσει” αν και άλλος αντιστράτηγος διεκδικητής της θέσης εξακολουθεί να πιέζει σε πολλές κατευθύνσεις.

Να σημειωθεί πως ο μέχρι σήμερα αρχηγός της Αστυνομίας αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης αποχωρεί λόγω της συμπλήρωσης του προβλεπόμενου χρόνου που προβλέπεται για την θητεία στη συγκεκριμένη θέση.

Σύμφωνα με πληροφορίες και εκτιμήσεις, σημαντικές αλλαγές προσώπων θα υπάρξουν σε αρκετές θέσεις και Υπηρεσίες κλειδιά, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει και το πόσο θα κινηθεί φέτος η Επετηρίδα των Αξιωματικών που βρίσκονται στα ανώτατα και ανώτερα αξιώματα.

Με δύο λόγια η τάση που υπάρχει είναι να «ανασάνει» η επετηρίδα γεγονός που σημαίνει πως θα προκύψει μεγαλύτερος αριθμός αποστρατειών σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Προβλέπεται λοιπόν να υπάρξουν αποχωρήσεις αξιωματικών που σήμερα έχουν τους βαθμούς του αντιστρατήγου, του υποστρατήγου και του ταξιάρχου.

Με αυτό τον τρόπο θα «ανοίξουν»  θέσεις για προαγωγές άλλων αξιωματικών που σήμερα βρίσκονται στην αναμονή.

ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι κρίσεις για την Αχαΐα παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον τόσο για τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας υποστράτηγο Απόστολο Μαρτζάκλη, όσο και για τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας ταξίαρχο Γιάννη Κυριακόπουλο.

Ένα ακόμη ζητούμενο είναι η κρίση του ταξίαρχου και πρώην Αστυνομικού Διευθυντή Αχαΐας Γιώργου Μιχαλόπουλου που σήμερα υπηρετεί ως διευθυντής στο Τμήμα Μεταγωγών Αττικής. Ο κ. Μιχαλόπουλος κρίνεται για προαγωγή στον βαθμό του υποστρατήγου. Στην περίπτωση που αυτό συμβεί το δεύτερο ζητούμενο θα είναι σε ποια θέση θα τοποθετηθεί.

Παράλληλα συζητήσεις έχουν «ανοίξει» για την θέση του Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών αφού ο σημερινός επικεφαλής της Υπηρεσίας Μιχάλης Οικονομόπουλος κρίνεται για την προαγωγή του στον βαθμό του ταξιάρχου και με αυτό το δεδομένο δεν μπορεί να διατηρήσει την ίδια θέση. Δηλαδή στην περίπτωση προαγωγής του θα τοποθετηθεί αλλού με πιθανό ενδεχόμενο στην Διεύθυνση ενός Νομού.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top