ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ώρα Πατρών: Καρναβάλι ποιος αποφασίζει;

vfirfkgvbl6253c52630c4c

Στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Ώρα Πατρών αναφέρεται:

Η πανδημία έβαλε στον πάγο μία σειρά κοινωνικών και πολιτιστικών δράσεων, δοκιμάστηκαν οι αντοχές της.

Το καρναβάλι μπορεί να αναβλήθηκε τα δύο τελευταία χρόνια, αλλά η υπόθεση καρναβάλι είχε ακόμα χειρότερη έκβαση με μία Δημοτική Αρχή που το έβλεπε σαν αγγαρεία και διεκπεραίωση.

Είναι αυτό που λέει ο λαός “ήρθε και έδεσε”.

Σε δελτία τύπου που έχουμε εκδώσει ασκώντας κριτική και κάνοντας προτάσεις για το καρναβάλι, δεχτήκαμε την επίθεση από την πρόεδρο του ΚΕΔΗΠ και δεν δίστασε να μας αποκαλέσει τρωκτικά…

Τις 16/3/22 έγινε απολογισμός από την παράταξη μας του καρναβαλιού και για άλλη μία φορά υπενθυμίσαμε στην πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ ότι δεν μπορεί να κάνει καρναβάλι χωρίς τους καρναβαλιστές, που τους έχει με δική της ευθύνη άστεγους.

Αναρωτηθήκαμε αν μας ικανοποιεί η επίσκεψη μερικών χιλιάδων επισκεπτών το τελευταίο τριήμερο περιφερόμενους με ένα μπουκάλι στο χέρι ή αν πρέπει να στοχεύουμε αφενός σε επιμήκυνση της διάρκειας και αφετέρου σε διαφορετικά target group επισκεπτών;

Αναφέρουμε ότι οι εκδηλώσεις σε πόλεις της Ελλάδος μικρότερης ιστορίας και βεληνεκούς όπως Ο Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα συγκεντρώνουν πλέον του 1,5 εκατομμύριο επισκεπτών…

Επομένως κάποιος έχει ευθύνες για την απαξίωση της μεγάλης γιορτής της πόλης.

Στο δημοτικό συμβούλιο προβάλαμε την άποψη ότι θα πρέπει να γίνει απολογισμός σε συνεργασία με όλους τους φορείς και προγραμματισμός για την αναβάθμιση του θεσμού.

Είχαμε ζητήσει να μας κοινοποιηθεί η επιστολή παραίτησης της γνωμοδοτικής επιτροπής  που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ συμμετέχει συμβουλευτικά στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των εκδηλώσεων του πατρινού καρναβαλιού.

Παραίτηση που έγινε λίγες μέρες πριν την τελευταία Κυριακή. Δεν θα μείνουμε στο γεγονός ότι η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ είπε στο δημοτικό συμβούλιο απαντώντας σε ερώτηση μας ότι δεν γνωρίζει πόσα είναι τα μέλη της επιτροπής και ανέφερε αναληθώς ότι παραιτήθηκαν τέσσερα μέλη… Στο κείμενο τους τα μέλη της γνωμοδοτικής επιτροπής (παραιτήθηκαν επτά μέλη από τα εννέα), παρουσιάζουν σειρά  θέσεων και προτάσεων που δεν συζητήθηκαν στην ΚΕΔΗΠ και κλείνουν: “ας ελπίσουμε στο μέλλον η Γνωμοδοτική Επιτροπή θα έχει ουσιαστικότερο ρόλο και δεν θα μένει έξω από το βασικό προγραμματισμό, ότι θα υπάρχει πληρέστερη και γρηγορότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν εκδηλώσεις και δράσεις,να αξιοποιηθούν τα μέλη της σωστά και να γίνει καλύτερο το καρναβάλι μας»!!!

Γεννιέται το ερώτημα ποιος αποφάσισε για τις εκδηλώσεις του φετινού καρναβαλιού με τελετή λήξης αλλά χωρίς τελετή έναρξης; Ποιός αποφασίζει για τις απευθείας αναθέσεις και τα 200.000€ που σπατάλησε η Δημοτική Αρχή για το καρναβάλι του 2020 που δεν έγινε; Εκ του Περισσού, λοιπόν η γνωμοδοτική επιτροπή. Στον απολογισμό που έχει προγραμματίσει η κ.Κουρή την Δευτέρα 11/4 θα πρέπει να δώσει απαντήσεις.

Η Ώρα Πατρών προτρέπει την Δημοτική Αρχή να αλλάξει Ρότα να βάλει στην άκρη την καταστροφική πολιτική της. Τα συμπεράσματα του απολογισμού να συζητηθούν στην Επιτροπή Διαβούλευσης και εν συνεχεία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Να καταστρώσουμε ένα σχέδιο για την εξέλιξη και διαχείριση του θεσμού πού αποτελεί το μεγαλύτερο πολιτιστικό, κοινωνικό και οικονομικό γεγονός για την πόλη.

You may also like

Comments are closed.