ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Όταν ο Βαγγέλης Παπαθανασίου κέρδισε το Όσκαρ για τη μουσική της ταινίας «Οι Δρόμοι της Φωτιάς»

Facebook
Twitter
Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής το 1982 για την ταινία «Οι Δρόμοι της Φωτιάς» (Chariots of Fire – 1981). Το πολυβραβευμένο φιλμ εξιστορεί την προσπάθεια τριών Βρετανών δρομέων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1924 στο Παρίσι.

Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών τιμήθηκε με Όσκαρ μουσικής για το πασίγνωστο θέμα της ταινίας «Οι Δρόμοι της Φωτιάς» (Chariots of Fire – 1981).

«Οι Δρόμοι της Φωτιάς» απέσπασαν, επίσης, άλλα τρία χρυσά αγαλματίδια: Καλύτερης ταινίας, σεναρίου και κοστουμιών. Οι «Chariots of Fire», βρετανικής παραγωγής 1981, φέρουν την υπογραφή του σκηνοθέτη Χιου Χάντσον.

Click4more: Βαγγέλης Παπαθανασίου: Πέθανε ο σπουδαίος συνθέτης

Η ταινία αναφέρεται στην αληθινή ιστορία δύο Βρετανών ερασιτεχνών δρομέων 100 μέτρων, οι οποίοι, καθένας για δικούς του λόγους, έβαλαν στόχο να κερδίσουν το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1924, που πραγματοποιήθηκαν στο στάδιο Κολόμπ του Παρισιού.

Πρόκειται για τον Χάρολντ Έιμπραχαμς, ο οποίος είναι εβραϊκής καταγωγής, βιώνει τον κρυφό ρατσισμό των Άγγλων και επιθυμεί τη συμμετοχή του στους Αγώνες, και τον Έρικ Λίντελ, θεολόγο, ο οποίος είναι από τη φύση του γρήγορος και θέλει να τιμήσει τον Θεό για το χάρισμα που κατέχει.

«Οι Δρόμοι της Φωτιάς» γυρίστηκαν σε αυθεντικούς χώρους στην Αγγλία και τη Σκωτία.

Η διανομή των ρόλων:

O Μπεν Κρος ως Χάρολντ Έιμπραχαμς

Ο Ίαν Τσάρλεσον ως Έρικ Λίντελ

Ο Νάιτζελ Χάβερς ως Λόρδος Άντριου Λίντσεϊ

Η Τσέριλ Κάμπελ ως Τζένι Λίντελ κι

Ο Ίαν Χολμ ως Σαμ Μουσαμπίνι.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top