ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ουκρανία: Μπαράζ ρωσικών βομβαρδισμών – Χωρίς ρεύμα και νερό το Κίεβο

Facebook
Twitter

Πάνω από 30 ρωσικοί πύραυλοι χτύπησαν σήμερα το Κίεβο, μετατρέποντας σε κόλαση κατοικημένες περιοχές. Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν, 6 τραυματίσθηκαν.

Οι ενεργειακές υποδομές των Ουκρανών δέχθηκαν σοβαρά πλήγματα. Ο δήμαρχος του Κιέβου τόνισε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως η πρωτεύουσα της Ουκρανίας δεν έχει ούτε ηλεκτρικό ρεύμα, ούτε νερό. Στο σκοτάδι βυθίστηκε και το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

«Η κατάσταση εδώ στην Οδησσό είναι αρκετά δύσκολη, είναι μία από τις περιοχές που επηρεάστηκαν πολύ από τα ρωσικά πυραυλικά χτυπήματα σε ενεργειακές υποδομές. Το βλέπετε και πίσω μου ολόκληρη η πόλη είναι στο απόλυτο σκοτάδι» μεταδίδει ρεπόρτερ του CNN.

Οι Ουκρανοί λένε πως ρωσικοί πύραυλοι έπεσαν εχθές το βράδυ και στη Ζαπορίζια ισοπεδώνοντας μαιευτήριο στα ανατολικά της πόλης. Από το χτύπημα έχασε τη ζωή του ένα μωρό, λίγων μόλις ημερών. Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν από τα συντρίμμια ζωντανούς τη μητέρα του και τον γιατρό της.

Οι ουκρανικές Αρχές ανακοίνωσαν πως από τα ρωσικά χτυπήματα έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, για λόγους ασφαλείας, οι τρεις πυρηνικοί αντιδραστήρες που τροφοδοτούν με ρεύμα τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Χωρίς ρεύμα έμεινε και η Μολδαβία που είναι συνδεδεμένη με το ουκρανικό δίκτυο.

«Κράτος – χορηγός της τρομοκρατίας η Ρωσία»

Την ίδια ώρα, το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, με συντριπτική πλειοψηφία, χαρακτήριζε τη Ρωσία ως κράτος χορηγό της τρομοκρατίας.

Λίγο μετά το ψήφισμα οι ιστοσελίδες του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου δέχθηκαν μία ευρεία ηλεκτρονική επίθεση.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top