ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας – Με το εμβόλιο θα πάρουμε τη ζωή μας πίσω

Facebook
Twitter
H 7η Aπριλίου έχει θεσπιστεί ως η  Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Η ημέρα αυτή βρίσκει την ανθρωπότητα για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορύφωση μιας πρωτόγνωρης πανδημίας που έχει ξεπεράσει τις αντοχές όλων μας και έχει αφήσει δυστυχώς χιλιάδες νεκρούς σε όλο τον κόσμο.

Οι Έλληνες γιατροί που έχουν επιτελικό ρόλο στην διαχείριση της πανδημίας και δίνουν την μάχη στα Νοσοκομεία, στις Μονάδες Υγείας στα Ιδιωτικά Ιατρεία, στα Διαγνωστικά Εργαστήρια καθώς και στα Εμβολιαστικά Κέντρα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια. Οι Έλληνες Πολίτες μπροστά στο μείζον αυτό θέμα της Δημόσιας Υγείας θα πρέπει να συνεχίσουν να επιδεικνύουν ψυχραιμία και ύψιστο αίσθημα ατομικής ευθύνης.

Παρόλα αυτά πολλοί συμπατριώτες μας έχασαν την μάχη με την πανδημία και κατέληξαν, το γεγονός αυτό μας προκαλεί οδύνη και ειλικρινά συναισθήματα συμπάθειας και συμπαράστασης στα θύματα και στις οικογένειες τους.

Η Ιατρική Εταιρία Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου (Ι.Ε.Δ.Ε.Π) ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ στα νοσοκομεία, στους ιατρούς, στους νοσηλευτές αλλά και στο υπόλοιπο προσωπικό που δίνουν ένα μοναδικό αγώνα στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

H Ι.Ε.Δ.Ε.Π σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αλλά και με διάφορους κοινωνικούς φορείς, στα πλαίσια της κοινής δράσης για την καταπολέμηση πανδημίας έχει διοργανώσει με εξαιρετική επιτυχία εκστρατεία ενημέρωσης καθώς και εθελοντική αιμοδοσία όλων των μελών της. Στόχος μας είναι να συνδράμουμε με όλες τις δυνάμεις μας αλλά και στον βαθμό που μας επιτρέπεται στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στις δύσκολες αυτές ώρες πρέπει να αναγνωρίζουμε την προσφορά όλων αυτών που παρά τους κινδύνους πράττουν το καθήκον τους απέναντι στο συνάνθρωπο μας. Εύχομαι σε όλους καλή δύναμη και ταχεία ανάρρωση σ΄ όσους συμπολίτες μας έχουν νοσήσει.

Ελπίζω πως με την ταχεία εμβολιαστική κάλυψη όλων των συμπολιτών μας θα καταπολεμήσουμε την πανδημία και θα πάρουμε και πάλι την ζωή στα χέρια μας.

Περικλής Δουζδαμπάνης
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πατρών / Νεφρολόγος / Πρόεδρος ΙΕΔΕΠ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top