ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πανεπιστήμιο Πατρών: Άμεση παρέμβαση του Πρύτανη για τα δρομολόγια – Απάντηση από το ΚΤΕΛ

Facebook
Twitter
Ενώ το Πανεπιστήμιο Πατρών δίνει φιλότιμο «αγώνα», για να πείσει τους μη εμβολιασμένους φοιτητές να κάνουν το εμβόλιο, στα λεωφορεία επικρατεί το αδιαχώρητο με τους στοιβαγμένους σαν «σαρδέλες» μεταφερόμενους φοιτητές!

Μπορεί να μοιάζουν δύο θέματα ξεκομμένα μεταξύ τους, αλλά δεν είναι. Αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία, αφού κάθε προσπάθεια να πειστούν οι φοιτητές για την ανάγκη εμβολιασμού τους «πέφτει» στο κενό εφόσον οι ίδιοι διαπιστώνουν πως από τη μια οφείλουν να σκεφτούν σοβαρά τον πανδημικό κίνδυνο αλλά απ’ την άλλη δεν υπάρχει η ελάχιστη ετοιμότητα για τη μετακίνηση τους.

Το θέμα συνωστισμού προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις από την περασμένη Δευτέρα, πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των πανεπιστημιακών σχολών μετά 1,5 χρόνου εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Οι φωτογραφίες που αποτύπωναν τον «κακό χαμό» που επικρατούσε στις στάσεις των λεωφορείων με τον συνωστισμό φοιτητών που περίμεναν ν’ ανεβούν στα ελάχιστα λεωφορεία που θα τους μετέφεραν στις σχολές τους, έγιναν viral πανελλαδικά προκαλώντας «θύελλα» δυσμενών σχολίων.

Το γενικό συμπέρασμα ήταν ότι τα αστικά λεωφορεία της Πάτρας δεν στάθηκαν ικανά (αρκετά) για να ανταποκριθούν στον αυξημένο όγκο φοιτητών και φοιτητριών, που από τις 7 το πρωί περίμεναν στις στάσεις ο ένας πάνω στον άλλον, σαν να επρόκειτο για διαδήλωση! Με άλλα λόγια, το αστικό ΚΤΕΛ της πόλης φάνηκε απροετοίμαστο ειδικά για μια τέτοια – πρώτη – μέρα.

 ΠΑΡΕΝΕΒΗ Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΑΜΕΣΑ

Το πρόβλημα προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστου Μπούρα, ο οποίος έστειλε υπόμνημα προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το Αστικό ΚΤΕΛ Πατρών ζητώντας «αύξηση δρομολογίων».

Όταν όμως, από τις 30 Σεπτεμβρίου έχει ζητήσει επισήμως και σε επίπεδο υπουργείου, την πύκνωση των δρομολογίων. Σε δηλώσεις του στην «Πολιτεία», ο κ. Μπούρας διευκρίνισε πως το θέμα της μετακίνησης φοιτητών δεν αφορά μόνο τα αστικά λεωφορεία της Πάτρας, αλλά και τα δρομολόγια από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Από την πλευρά του αστικού ΚΤΕΛ ωστόσο διατυπώνεται η άποψη πως γίνεται ότι είναι καλύτερο δυνατόν. Με την πάγια επισήμανση ότι τα λεωφορεία της πόλης δεν ανήκουν στο δημόσιο αλλά είναι ιδιωτική εταιρεία που δεν επιχορηγείται απ’ το κράτος. Γεγονός που συνεπάγεται με άλλα λόγια, παροχές βάσει δυνατοτήτων…

Σε κάθε περίπτωση οι φοιτητές απαιτούν βελτιωμένες συνθήκες μετακίνησης και σαφώς είναι ένα θέμα που πρέπει να απασχολήσει έντονα όχι μόνο την ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά συνολικά την τοπική κοινωνία.

Με προσωπική του ανάρτηση απόψε ο Πρύτανης, γνωστοποίησε μια τελευταία εξέλιξη, την απάντηση του ΚΤΕΛ προς αυτόν, σχετικά με την πύκνωση των δρομολογίων. Το email προς τον κ. Μπούρα:

Αγαπητέ κύριε Πρύτανη,
σας ενημερώνουμε ότι από την Δευτέρα 18/10/2021 έχουμε προβεί σε πύκνωση των δρομολογίων με σταθερή 5λεπτη συγκοινωνία εως τις 18:00 καθώς και 3λεπτη συγκοινωνία τις ώρες αιχμής(8:00-9:00 και 14:00-16:00).
Εκτιμούμε οτι η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί και ο κόσμος εξυπηρετείται πλήρως.
Παραμένουμε σε επιφυλακή.
Χαιρετισμούς,
Θάνος Χατζηελευθερίου
ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΠΑΤΡΩΝ Α.Ε.
===========================================

Μάλιστα ο κ. Μπούρας αναφέρει στην ανάρτησή του ότι από την ΤΡΕΝΟΣΕ δεν έχει λάβει ακόμη καμία απάντηση.

 

ΜΙΚΡΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Στο μεταξύ, η προθυμία εμβολιασμού από φοιτητές δεν ήταν ικανοποιητική τις πρώτες μέρες. Πολλοί ανέμεναν ότι με το άνοιγμα των σχολών του Πανεπιστημίου την περασμένη Δευτέρα, θα ήταν ουκ ολίγοι οι φοιτητές που θα έκαναν το… βήμα να επισκεφθούν κάποιο από τα τρία εμβολιαστικά κέντρα που έχουν στηθεί αποκλειστικά για φοιτητές και προσωπικό του ιδρύματος, σε Ρίο, Κουκούλι και Μεσολόγγι.

Όμως σύμφωνα με τον κ. Μπούρα, η συμμετοχή ήταν «πολύ μικρή». Τις πρώτες δύο μέρες μόνο 5 άτομα επισκέφθηκαν το εμβολιαστικό κέντρο στο Κουκούλι, άλλα 20 άτομα – φοιτητές –  το κέντρο στο Ρίον και… ΚΑΝΕΙΣ, δηλαδή «μηδέν», το εμβολιαστικό κέντρο στο Μεσολόγγι.

Θυμίζουμε ότι σε πρόσφατη έρευνα αποδείχθηκε ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών καταγράφει ποσοστό εμβολιασμένων φοιτητών (πρώτη δόση ή πλήρως) στο 66%, ενώ άλλο ένα 6% των φοιτητών εμφανίζεται να έχει νοσήσει και ως εκ τούτου δεν έχει προχωρήσει ακόμα στην πρώτη δόση του εμβολίου.

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top