ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΤΡΑΣ | Στις 3 Οκτώβρη “κληρώνει” για το “Πράσινο Σημείο”

Facebook
Twitter

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Για τις 3 Οκτωβρίου προσδιορίστηκε τελικά το ραντεβού της Επιτροπής κατοίκων με τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, για το Πράσινο Σημείο που πυροδοτεί αντιδράσεις στην περιοχή.

Η αρχική συνάντηση ήταν προγραμματισμένη για την περασμένη Δευτέρα όμως αναβλήθηκε λόγω της υποχρέωσης του κ. Πελετίδη να παραστεί στην πολιτική κηδεία του Κώστα Καζάκου στην Αθήνα.

Παραλία Πατρών

Θυμίζουμε ότι ο κύκλος δυναμικών κινητοποιήσεων «άνοιξε» εκ μέρους των κατοίκων από τις αρχές του Αυγούστου, με το πλέον σαφές επιχείρημα ότι ο χώρος όπου σχεδιάζεται η δημιουργία πράσινου σημείου προοριζόταν για παιδότοπος και σημείο αναψυχής, αλλά και με το ξεκάθαρο μήνυμα προς τη δημοτική αρχή της πόλης, ότι δεν είναι διατεθειμένοι να αποδεχτούν περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης – όταν γίνει – η επιτροπή των κατοίκων θα μεταφέρει στον Δήμαρχο Πατρέων την αντίθεση της στην δημιουργία «Κεντρικού Πράσινου Σημείου», η οποία επισφραγίστηκε όμως και από το σύνολο των κατοίκων της συνοικίας μέσα από την πρόσφατη συμμετοχή τους στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας αλλά και με την συγκέντρωση άνω των 2.000 υπογραφών.

%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%9B%CE%99%CE%91 %CE%A0%CE%91%CE%9D%CE%9F

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Από την πλευρά του Δήμου ωστόσο προτάσσεται ως απάντηση ότι το Πράσινο Σημείο είναι οργανωμένος και ελεγχόμενος χώρος όπου ο πολίτης μπορεί να φέρνει αποκλειστικά ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί, πλαστικά, μέταλλα κλπ), ογκώδη, ρούχα, παιχνίδια, ποδήλατα, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές και άλλα μικρά υλικά (μπαταρίες, χρώματα). Επίσης κλαδιά και φύλλα που θα θρυμματίζονται επιτόπου για να μεταφέρονται για κομποστοποίηση.

Και τονίζει ότι στο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων προβλέπεται η δημιουργία τριών ακόμα Πράσινων Σημείων σε άλλες κοινότητες και δημοτικά διαμερίσματα.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top