ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Τα «παρατράγουδα» του προεκλογικού αγώνα | Τα 5ευρα, οι παρακολουθήσεις και τα κλεμμένα απ’ την κάρτα του μπαμπά…!!

Facebook
Twitter
Υποψήφια μοίραζε 5ευρα μαζί με τις κάρτες της! Έτσι, για να… κεράσει τους καφέδες, όπως είπε στο τέλος!

 

 

των Κωνσταντίνου Φλαμή και Αχιλλέα Ροδίτη

 Το τι γίνεται παρασκηνιακά στις προεκλογικές περιόδους πάνω – κάτω το γνωρίζουμε. Αλλά σε μερικές περιοχές ξεφεύγουν κυριολεκτικά!

Τις τελευταίες ώρες πριν την δεύτερη κάλπη έδιναν κι έπαιρναν οι συζητήσεις, στο Αίγιο, για βιντεάκι που κυκλοφορούσε από κινητό σε κινητό κι έδειχνε, (σύμφωνα με τα λεγόμενα), δύο επιφανείς Αιγιώτες να προσπαθούν να δωροδοκήσουν ρομά συμπολίτες τους, προκειμένου να… ψηφίσουν τον υποψήφιο της αρεσκείας τους!

Όπως ελέχθη, ο ένας πήρε «άνωθεν εντολή» και μαζί με φίλο του πήγε στον καταυλισμό με «πακέτο» στο χέρι. Αλλά λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια με ορισμένους ρομά οι οποίοι αντιδρούσαν και μάλιστα απειλούσαν ότι θα καλούσαν την Αστυνομία. Η ένταση εκτονώθηκε χάρη στην «πυροσβεστική» επέμβαση άλλων ρομά που ζήτησαν πιο ήρεμα από τους δύο «επισκέπτες» να αποχωρήσουν χωρίς άλλη κουβέντα!

Αυτό όμως που δεν γνώριζαν οι «επισκέπτες», ήταν ότι η πληροφορία για την ενέργειά τους είχε φθάσει από πριν στο… αντίπαλο «στρατόπεδο» και κάποια στελέχη, καραδοκούσαν με κινητό για να βιντεοσκοπήσουν τη σκηνή της δοσοληψίας…! Η δημοτική παράταξη που έχει στα χέρια της το βίντεο, δεν το έδωσε στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής διάλεξε να μην ασχοληθεί θέλοντας να μην πυροδοτηθεί περαιτέρω το ήδη τεταμένο προεκλογικό κλίμα.

Και καλά έπραξε, εδώ που τα λέμε, παρότι θα μπορούσε, ίσως, να το εκμεταλλευτεί πολιτικά. Παρ’ όλα αυτά, αν και το βίντεο δεν δόθηκε επισήμως στη δημοσιότητα, εν τούτοις δεν μπορούσε να εμποδιστεί το «μοίρασμα» του από κινητό σε κινητό. Έτσι, ουκ ολίγα «χέρια» έχουν πια το επίμαχο «υλικό» στο κινητό τους…

 

 

Μοίραζε κάρτες της με… 5ευρα, «κατά λάθος»!

5ευρω 1

Σε άλλη περίπτωση, που μόνο ασχολίαστη και απαρατήρητη δεν μπορεί να περάσει, υποψήφια μοίραζε προεκλογικές της κάρτες με… ένα χαρτονόμισμα των 5 ευρώ! Συνέβη κι αυτό σε περιοχή της Αιγιάλειας. Συγκεκριμένα, η υποψήφια Τοπική σύμβουλος, (φανταστείτε να ήταν υποψήφια και στο Κεντρικό…), επισκέφθηκε καφετέρια κι άρχισε να τοποθετεί τις κάρτες της στα τραπεζάκια.

Σηκώνοντας τις κάρτες ένα ζευγάρι, παρατήρησε ότι από κάτω είχε αφήσει, διπλωμένο, και το 5ευρω. Ο σύζυγος την σταμάτησε και την ρώτησε δημοσίως «τι συμβαίνει». Εκείνη έσπευσε να δικαιολογηθεί ζητώντας συγγνώμη και λέγοντας ότι… «κατά λάθος» είχε δώσει το χαρτονόμισμα. Αλλά, «κατά λάθος» και στις δυο κάρτες πού ‘χε αφήσει; Μετά άρχισαν να σηκώνουν κι από τα άλλα τραπέζια τις κάρτες της και όλες είχαν από ένα ίδιο 5ευρω από κάτω!

Τελικά, οι θαμώνες την πρόγκιξαν στην κυριολεξία… βάζοντάς της τις φωνές και ξεσπώντας σε διαμαρτυρίες. «Δεν ντρέπεσαι καθόλου; Τι μας πέρασες; Ζώα;», της είπε ο πρώτος που είχε διαμαρτυρηθεί. Και εκείνη άλλαξε την δικαιολογία αυτομάτως, λέγοντας «εντάξει, απλά σκέφτηκα να αφήσω ένα 5ευρω, έτσι, για να κεράσω τον καφέ σας…».

 

Τα προσωπικά στη… φόρα!

Βγήκαν και πολλά «προσωπικά» στη φόρα. Ακόμα και μέσα από επίσημες ανακοινώσεις δημοτικών συνδυασμών, που δεν δίστασαν να εκδίδουν δελτία τύπου χρησιμοποιώντας «υψηλές θέσεις» συγγενών υποψηφίων ή την οικονομική επιφάνεια άλλων, προκειμένου να στοχοποιήσουν τους ίδιους σε μια προσπάθεια να φανεί ότι επηρεάζουν διαμέσου εκβιαστικών τακτικών. Ενίοτε (ευτυχώς δεν είναι ο κανόνας) το επίπεδο χαμηλώνει πολύ σε «κλειστές» κοινωνίες κι είναι κάτι που πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα…

 

 

Υποψήφια πλήρωσε με…

κάρτα του πατέρα, εν αγνοία του!

Απίστευτο περιστατικό με φόντο απώλεια χρημάτων από τραπεζικό λογαριασμό και υποψηφιότητας σε δημοτικές εκλογές! Υπόθεση στην οποία, μάλιστα, ενεπλάκη και η Ελληνική Αστυνομία καθώς το θύμα, που έχασε ξαφνικά από τον λογαριασμό του 2.000 ευρώ, δεν γνώριζε ότι… τα είχε πάρει η υποψήφια κόρη του, χωρίς να τον ενημερώσει!

Το περιστατικό διέρρευσε την περασμένη Πέμπτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, η υποψήφια κόρη πήρε την χρεωστική κάρτα του πατέρα της και πλήρωσε με αυτήν έξοδα για την προεκλογική της εκστρατεία. Κάποιες κάρτες που τύπωσε και φυλλάδια. Αλλά το έκανε κρυφά, χωρίς να πει τίποτα δεν πατέρα της και δικαιούχο των χρημάτων.

Εκείνος όταν αντελήφθη ότι από τον λογαριασμό του έλειπαν τα χρήματα, σάστισε και νόμιζε ότι είχε πέσει θύμα διαδικτυακής απάτης. Είχε τύχει μάλιστα να λάβει ειδοποίηση sms και είχε πατήσει ένα link αλλά επειδή δεν γνώριζα πολλά από τεχνολογία, το άφησε. Βλέποντας ότι λείπουν τα χρήματα πήγε στην αστυνομία για να ενημερώσει και να υποβάλλει μήνυση.

Όλη η οικογένειά του αναστατώθηκε. Πλην της κόρης του η οποία προφανώς ήξερε τι είχε συμβεί και απλώς έψαχνε να βρει τον τρόπο και την κατάλληλη στιγμή για να του πει την αλήθεια. Κάτι που έπραξε αφού όμως πέρασαν δυο-τρεις μέρες από την επίσκεψη του πατέρα της στις Αρχές και την υποβολή μήνυσης από πλευράς του!

Μόλις τελικά του είπε τι ακριβώς είχε κάνει, ότι δηλαδή, εκείνη είχε… αρπάξει τα χρήματα, χρησιμοποιώντας εν αγνοία του την χρεωστική του τραπεζική κάρτα, ο πατέρας έχασε τη γη κάτω απ’ τα πόδια του. Όπως λένε αυτοί που ξέρουν την περίπτωση, κόντεψε να «σκάσει» από στεναχώρια… αλλά και από πολλά νεύρα (απολύτως δικαιολογημένα)!

Έσπευσε και ειδοποίησε την αστυνομία για να αποσυρθεί η μήνυση αν και παρ’ όλα αυτά οι αστυνομικοί του είπαν ότι… κι αυτό αποτελεί αδίκημα κλοπής. Προφανώς δεν θέλησε να το συνεχίσει. Έστω κι αν στο σπίτι η κατάσταση ανάμεσα σε αυτόν και στο παιδί του, έγινε έκρυθμη…

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

0008

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top