Χ. ΜΠΟΝΑΝΟΣ: «Δεν θα απογοητεύσω όσους έδωσαν παράταση εμπιστοσύνης  στο πρόσωπο μου…»

Facebook
Twitter
Στο ερώτημα για το μετέπειτα πλάνο του, ο Χ. Μπονάνος απαντά με σωφροσύνη και σεμνότητα: «Έχω ανοσία στις παιδικές ασθένειες της αλαζονείας. Θα κάνω την δουλειά για τους πολίτες με μεγαλύτερη ένταση, πιστός στην αρχή μου: ‘Άρχων, επί Ανθρώπων άρχει, διά Νόμων άρχει, Ουκ Αεί άρχει’»

 

 

του Αχιλλέα Ροδίτη

Με το πρώτο του μήνυμα για τη νέα του Πρωτιά, το πρωί της Δευτέρας, στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, ο Χαράλαμπος Μπονάνος τα «είπε» όλα!

«Χωρίς δεκανίκια και μηχανισμούς. Με τους φίλους μας και την δουλειά μας κατακτήσαμε την κορυφή στις καρδιές σας».

Όπως επίσης τόνισε:

«Δεν αλλάζουμε χαρακτήρα. Ο θρίαμβος δεν μας μεταβάλει μυαλά, μας γεμίζει μεγάλες ευθύνες και την ελπίδα ότι η προσπάθειά μας αναγνωρίζεται και εκτιμάται από ώριμους πολίτες που ξέρουν να ξεχωρίζουν και να ανταμείβουν…».

Δεν θα ‘ταν υπερβολή αν πούμε ότι ο «Χάρης», για άλλους «Μπάμπης», είναι ένα «φαινόμενο» αφού όχι μόνο κατέκτησε την «κορυφή» στην σταυροδοσία στον συνδυασμό του Νεκτάριου Φαρμάκη, αλλά μάλιστα, αύξησε κατά πολύ τους σταυρούς που είχε πάρει το 2019. Τότε είχε πάρει κάπου 8 χιλιάδες σταυρούς και τώρα ξεπέρασε τους 11 χιλιάδες! Συνήθως, μετά από άσκηση εξουσίας υπάρχει, λένε, μια φυσιολογική φθορά. Στην περίπτωση του, όμως, συνέβη το αντίθετο!

Μια πρώτη συζήτηση μαζί του, ήταν λογικό να καταγραφεί από την «Πολιτεία». Συζήτηση εντελώς αυθόρμητη, τηλεφωνικά, όπως μας «έβγαιναν» οι ερωτήσεις, όπως του «έβγαιναν» οι απαντήσεις…

 

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
bonanos GIA MOTO 1
  • Νέα πρωτιά. Πολύ πιο δύσκολη αυτή τη φορά, όμως, επετεύχθη. Τι σημαίνει προσωπικά για τον Χαράλαμπο αυτό;

Να τονίσω ότι γενικά δεν μ’ αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου και τις επιτυχίες μου, δεν είναι κάτι που το κάνω με άνεση. Ας δούμε όμως την πραγματική διάσταση αυτής της αναμέτρησης. Υπάρχει, κατά την προσωπική μου γνώμη, ένας εκλογικός νόμος για την αυτοδιοίκηση που έχει από τον σχεδιασμό του έναν παραλογισμό: Προβλέπει αύξηση των υποψηφίων κατά 150% ενώ μειώνει (και σωστά κάνει) τις εκλόγιμες θέσεις.

Αυτό σημαίνει ότι έχεις να ανταγωνιστείς περισσότερους πολίτες που μπαίνουν στην ίδια διαδικασία για την θέση του περιφερειακού συμβούλου και λογικό είναι άνθρωποι που θέλουν να σε υποστηρίξουν να έχουν συγγενείς, φίλους σαν πρώτη προτεραιότητα. Σίγουρα ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγαλύτερος, και από τις βουλευτικές εκλογές, αφού απευθύνονται πολλοί περισσότεροι υποψήφιοι στην ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων.

Ναι, λοιπόν, ήταν μια δύσκολη εκλογή και φυσικά ακόμα πιο δύσκολη, αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν είχα μηχανισμούς βοήθειας, για παράδειγμα, πολιτικά γραφεία, αλλά φίλους που πιστεύουν σε μένα, στην δουλειά μου, στην παρουσία μου στην τοπική μας κοινωνία. Το έκανα λοιπόν άλλη μια φορά να πετύχω την πρώτη θέση και μάλιστα αυξάνοντας τους σταυρούς προτίμησης και είναι φυσικό να μεγαλώνει για μένα η ευθύνη απόδοσης υπηρεσιών στο σύνολο της περιφερειακής μας ενότητας και ανταπόκρισης στις προσδοκίες των εκλογέων. 

 

  • Απλά και συναισθηματικά. Τι σκεφτόταν ο Μπονάνος βλέποντας τη ροή της σταυροδοσίας;

Ειναι μεγάλη εμπειρία η αύξηση των κατεχολαμινών, την ώρα που παρακολουθείς τα αποτελέσματα από το υπουργείο εσωτερικών. Είχα σκόρπιες πληροφορίες από αντιπροσώπους για την καλή μου επίδοση, αλλά όταν βλέπεις στην οθόνη τα επίσημα αποτελέσματα και περιμένεις με την ενσωμάτωση τμημάτων να δεις αν διατηρείσαι σταθερά στην πρώτη εκλόγιμη θέση, αυτό έχει τα στοιχεία της αγωνίας και της προσμονής. Ευτυχώς από την πρώτη στιγμή είχα μια σταθερότητα η οποία δεν μου άφησε περιθώρια για δεύτερες πεσιμιστικές σκέψεις. Όλα καλά πήγανε…

 

  • Απ’ τη μια, έχοντας στην πλάτη μια θητεία, αναμένει κάποιος μια φυσιολογική φθορά. Κι απ’ την άλλη, συνυποψήφιοι – ηχηρά ονόματα. Ούτε φθορά όμως, ούτε τίποτα. Η πρωτιά κατεγράφη πανηγυρικά. Τελικά, ποιο είναι το κριτήριο των ψηφοφόρων;

Πράγματι, υπήρχαν στο ψηφοδέλτιο βαριά ονόματα με αξιόλογη κοινωνική πορεία, άλλοι με δυνατή υποστήριξη από πολιτικά γραφεία και φυσικά και κάποιοι πρωτοεμφανιζόμενοι, που με την αξιόλογη προσωπικότητα τους διεκδικούσαν την εκλογή στο περιφερειακό συμβούλιο.

Γενικά ο μεγάλος αριθμός υποψηφίων, είχε εξ ορισμού τον δυνατό ανταγωνισμό και μια μάχη που έπρεπε ο ψηφοφόρος να δει την εργασία, του καθενός, την κοινωνική του παρουσία και τελικά την προσωπικότητα του και την προσφορά του στην κοινωνία. Με αλλά λόγια υπήρχε η αγωνία αν θα υπάρξει η ωριμότητα της επιλογής και αξιολόγησης της εργασίας, της προσφοράς, της παρουσίας στα δημόσια πράγματα, ή θα υπάρξουν επιφανειακά κριτήρια της… εικόνας και της… πασαρέλας.

Και όμως, τελικά επικράτησε η σοβαρότητα, η αξιολόγηση και η απόδοση σε κάθε υποψήφιο της αναλογικότητας. Έκριναν ποιους μπορούν να εμπιστευτούν στην αντιπροσώπευση και ποιοι με εντιμότητα και διαφάνεια διαχειρίστηκαν τα κοινά προβλήματα και κυρίως ποιοι ήταν εκείνοι που ήταν κοντά τους δείχνοντας το ανθρώπινο πρόσωπο στην πολιτική.

 

  • Ο Χαράλαμπος Μπονάνος τι πλάνο βάζει στο από εδώ και πέρα;

Είναι λογικό να έχει μεγαλώσει η φιλοδοξία της επιτυχίας αφού είναι αναλογική με την τεράστια ευθύνη από την υπεραξία της κάλπης. Το μόνο που σκέφτομαι είναι να παραμείνω σαν ένας άνθρωπος μέσα από την κοινωνία. Έχω ανοσία στις παιδικές ασθένειες της αλαζονείας. Θα κάνω την δουλειά για τους πολίτες με μεγαλύτερη ένταση, πιστός στην αρχή μου: «Άρχων, επί Ανθρώπων άρχει, διά Νόμων άρχει, Ουκ Αεί άρχει».

Όλα τα αλλά θα έρθουν με τον χρόνο. Αυτή την στιγμή είμαι χαρούμενος και δεν μπορώ να το κρύψω που για δεύτερη φορά οι πολίτες μου δείχνουν την αγάπη τους και την εμπιστοσύνη τους για την πρώτη τιμητική θέση, που δημιουργεί πρόσθετες υποχρεώσεις επιτυχίας και φυσικά με χαμηλά το κεφάλι τους οφείλω την ανταπόδοση με έργο, με δουλειά που θα καλυτερεύσει την ζωή όλων μας.

Ο Νεκτάριος, μην ξεχνάμε, πέτυχε έναν ανατρεπτικό θρίαμβο που όμοιο του δύσκολα βλέπεις σε άλλη περιφέρεια, αν λάβεις υπ’ όψιν σου τα ιστορικά πολιτικά στοιχεία, έτσι, είμαι πολύ χαρούμενος που με το σύνολο των ψήφων που συγκέντρωσα τον βοήθησα αποφασιστικά να συνεχίσουμε την δουλειά μας.

Αυτές είναι οι πρώτες σκέψεις θα έχουμε την ευκαιρία στο πεδίο της εργασίας να τα ξαναπούμε. Ευχαριστώ όλους όσους έδωσαν παράταση της εμπιστοσύνης τους στο πρόσωπο μου, δεν θα τους απογοητεύσω…

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

0021

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top