Πάσχα: Τα επιδημιολογικά δεδομένα θα κρίνουν τις μετακινήσεις

Facebook
Twitter
Προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται η εισήγηση των ειδικών, για το αν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από περιφέρεια σε περιφέρεια το Πάσχα, αν και πολλοί αντιλαμβάνονται ότι λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα, κάτι τέτοιο ίσως είναι εξαιρετικά δύσκολο. 

Μπορεί να έχει αρχίσει να σταθεροποιείται σε πολλές περιοχές της χώρας το επιδημιολογικό φορτίο, ο υψηλός αριθμός όμως των εισαγωγών, των διασωληνωμένων και των θανάτων και η πίεση στο ΕΣΥ, θα συνυπολογιστούν, πριν οι ειδικοί δώσουν το ”πράσινο φως” για Πάσχα στο χωριό.

Με τα δεδομένα που έχουμε δεν μπορούμε να μιλάμε για εξόδους τέτοιου τύπου, επισημαίνει ο παθολόγος – λοιμωξιολόγος, ο καθηγητής Παθολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος. 

“Αν γίνει επέκταση των κρουσμάτων το Πάσχα, δεν θα τελειώσουμε ούτε μέχρι το Μάιο, που θα ανοίξει ο τουρισμός” δήλωσε ο ερευνητής του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου των ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.

Το τελευταίο 24ωρο, 841 ένας ασθενείς είναι διασωληνωμένοι, 65 συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους, ενώ καταγράφηκαν 1829 νέα κρούσματα κορονοϊού.

Τα νοσοκομεία στην Αττική συνεχίζουν να δοκιμάζονται, ενώ σταθερή είναι η πίεση και στις εισαγωγές στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

“Τα περισσότερα νοσοκομεία έχουν πληρότητα στις ΜΕΘ 100%, ενώ στις απλές κλίνες 95-97%. Ελπίζουμε ότι μετά από 10 ήμερες θα υπάρξει μείωση των ασθενών”, τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Αντιδράσεις για τα πρακτικά των εμπειρογνωμόνων – Κριτική στην κυβέρνηση

Πολιτικές αντιδράσεις προκαλεί δημοσίευμα της εφημερίδας “Δημοκρατία”, με πρακτικά της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, που υποστηρίζει, ότι οι επιστήμονες αποφασίζουν επί προειλημμένων αποφάσεων της κυβέρνησης.

“Η κυβέρνηση λαμβάνει πολιτικές αποφάσεις για τη διαχείριση της πανδημίας και εκ των υστέρων ζητά την επικύρωσή τους, από τους επιστήμονες, χωρίς κανένα ενδιαφέρον για τα επιδημιολογικά δεδομένα. Απλά, κάθε φορά, πιέζει για να περάσει το δικό της” τονίζει για το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Δυστυχώς στον ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν στον δικό τους απομονωμένο κόσμο και συνειδητά πλέον, επιλέγουν το δρόμο του διχασμού. Επιχειρούν να πολιτικοποιήσουν την ανεξάρτητη επιστημονική άποψη των μελών της Επιτροπής, παρουσιάζοντάς την ως κατευθυνόμενη από την Κυβέρνηση” αναφέρει ανακοίνωση του υπ. Υγείας.

Κριτική άσκησαν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης

“Τελικά η κυβέρνηση δεν ακούει τους ειδικούς, όπως μας έλεγε, αλλά υπαγορεύει στους ειδικούς. Τους μόνους που ακούει ,είναι τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα ‘πρωτόκολλα’ τους” σημειώνει το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

“Tο σύνολο των καταστροφικών αποφάσεων βαρύνει την κυβέρνηση, που χρησιμοποίησε την επιτροπή τον λοιμωξιολόγων, ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα εγκληματικά της λάθη”, υπογραμμίζει η Ελληνική Λύση.

Το ΜέΡΑ 25 υποστηρίζει ότι: “Η Ιστορία θα καταγράψει τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, σαν ένα μακάβριο σήριαλ ανευθυνότητας, αδιαφάνειας, διαφθοράς και απάθειας”.

Από το Θριάσιο νοσοκομείο που έχει μετατραπεί σε Covid, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης  επισήμανε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας στέκει όρθιο. Στο Θριάσιο σταθμεύει πλέον Κινητό Χειρουργείο Εκστρατείας και μια πλήρως στελεχωμένη μονάδα του Ελληνικού Στρατού, προκειμένου να επικουρήσει το Νοσοκομείο, σε περίπτωση βιομηχανικού ατυχήματος στην ευρύτερη περιοχή.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top