ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ: Αυτός είναι ο άνδρας που έβαλε φωτιά στο οικόπεδο κοντά στην Παναχαϊκή

280558202 880966973286337 2389145136771853949 n 1
Οι φλόγες που ξεπηδούσαν από το ακαθάριστο οικόπεδο, μέρος του οποίου ανήκει και στον Δήμο Πατρέων, σε απόσταση αναπνοής από τις πολυκατοικίες, προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους της Αγυιάς.

Τα ακαθάριστα από χόρτα οικόπεδα που βρίσκονται μέσα στο αστικό συγκρότημα φαντάζουν ως «βραδυφλεγής βόμβα» για τους ημιαστικούς και περιφερειακούς κυρίως δήμους για την περίοδο της αντιπυρικής περιόδου που ξεκίνησε την 1η Μαΐου και ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου. Οι υψηλές θερμοκρασίες, η ξηρασία, τα σκουπίδια και τα ξερά χόρτα αλλά και η απροσεξία των πολιτών εγκυμονούν κινδύνους για το καλοκαίρι.

Πέραν από κοινόχρηστους χώρους που έχουν «καλυφθεί» από τα ξερά χόρτα, υπάρχουν και αρκετοί ιδιωτικοί οικοπεδικοί χώροι που έχουν μετατραπεί σε δάσος και αποτελούν απειλή κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Αφορμή αποτέλεσε η πυρκαγιά που ξέσπασε από αμέλεια, προχθές λίγο μετά τις 10 το βράδυ, σε οικοπεδικό χώρο με καλαμιές, ξερά χόρτα και σκουπίδια, στη συμβολή των οδών Μακαρίου και Κερύνειας, σε κοντινή απόσταση από το γήπεδο της Παναχαϊκής κοντά στις γραμμές του ΟΣΕ.

Μέσα σε λίγα λεπτά είχε «λαμπαδιάσει» το οικόπεδο και οι κάτοικοι πήραν τα λάστιχα και άρχισαν να ρίχνουν νερό μέχρις ότου να φθάσουν τα οχήματα της Πυροσβεστικής, ενώ η κατάσταση από τους έντονους καπνούς ήταν αποπνικτική.

Στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σήμανε συναγερμός και κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις για να σβήσουν την φωτιά.

Οκτώ οχήματα της Πυροσβεστικής με 20 πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο, περικύκλωσαν τον οικοπεδικό χώρο και έθεσαν άμεσα υπό έλεγχο τις φλόγες, με την καμένη έκταση να υπολογίζεται σε ένα στρέμμα. Συνελήθη ένα νεαρό άτομο που είχε αναπτήρα. Πρόκειται για ρομά που διαμένει στην περιοχή και κινείται και στον χώρο των ναρκωτικών. Σύμφωνα με πληροφορίες ομολόγησε την πράξη του. Οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ορίστηκε δικάσιμος και αφέθηκε ελεύθερος.

 

 

You may also like

Comments are closed.

teva mes ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση Φορέων των Κοινωνικών Συμπράξεων της Περιφέρειας του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» του ΤΕΒΑ

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο της υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής ...