ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Πάτρα: Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στα γραφεία της ΔΕΕΠ Αχαΐας της ΝΔ

post img 4489 0

Η οργάνωση “Αναρχικοί/ες” αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία της ΔΕΕΠ Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, στην Πάτρα.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρουν:

Ο αναρχικός σύντροφος Γιάννης Μιχαηλίδης βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 23/5, ενάντια στην κρατική εκδικητικότητα και καταστολή καθώς, ενώ δικαιούται την υφ’όρον απόφυλάκισή του, έχοντας εκτίσει ήδη από το Δεκέμβρη του 2021 περίπου 8,5 χρόνια στην φυλακή, αντιμετωπίζει την άρνηση από τα αρμόδια συμβούλια με μοναδική αιτιολογία την πολιτική και αγωνιστική του ταυτότητα και διαδρομή.

Ο σύντροφος υπερασπίζεται την διαδρομή του μέσα στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες, με αξιοπρέπεια και μαχητικότητα, τα στοιχεία εκείνα που αποτελούν τη μαγιά του κόσμου μας, του κόσμου που βρίσκεται σταθερά και αδιαπραγμάτευτα απέναντι σε αυτόν του κράτους και του κεφαλαίου, τον κόσμο της εξουσίας, της εκμετάλλευσης, πατριαρχίας, της έμφυλης βίας, της καταστολής, των πολέμων, της φτώχειας, της καταστροφής του φυσικού κόσμου. Τον κόσμο των καπιταλιστών που στο διάβα του αφήνει μόνο έρημο και θάνατο.

Η απεργία πείνας είναι διαχρονικό εργαλείο των καταπιεσμένων όταν βρίσκονται σε συνθήκη αιχμαλωσίας, απέναντι στην ταξική δικαιοσύνη. Την ίδια ώρα που ο αναρχικός αγωνιστής Γιάννης Μιχαηλίδης οδηγείται σε μια συνθήκη που τον εξοντώνει και τον οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κάποια μακροχρόνια βλάβη ή και στο θάνατο, οι βιαστές Φιλιππίδης και Λιγνάδης, ο δολοφόνος του Ζακ Χορταριάς, ο μπάτσος δολοφόνος του Αλάξενδρου Γρηγορόπουλου Κορκονέας, οι βασανιστές μπάτσοι του Ζακ και τόσοι άλλοι που αποτελούν παιδιά και διαπλεκόμενους της ντόπιας δικαστικής μαφίας και πολιτικής εξουσίας απελευθερώνονται, δέχονται κάθε ευεργέτημα του ποινικού τους κώδικα και κρίνονται ως “μη επικίνδυνοι” για την κοινωνία.

Τούτο δεν γράφεται για να ζητήσουμε κάποιου είδους άλλη μεταχείριση τους από το κράτος, αλλά για να αναδείξουμε ποιος είναι ο ρόλος της δικαιοσύνης στον καπιταλιστικό κόσμο, για να προτάξουμε ότι για εμάς, την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που στενάζει καθημερινά, η επιλογή του αγώνα σημαίνει για το κράτος την εξοντωτική μεταχείριση μας. Αυτός είναι ο ρόλος του, αυτή είναι η φύση του. Οι αγωνιζόμενοι και αγωνιζόμενες αποδίδουν το δίκαιο μέσα από την καθημερινή πάλη για να συντρίψουμε αυτόν το βρώμικο και βάναυσο κόσμο, για να στείλουμε κάθε μπατσο δολοφόνο, κάθε φασίστα, βιαστή, κάθε πολιτικό και τραπεζίτη εκεί που ανοίκουν, μακρυά από την προσπάθεια των ανθρώπων να ζήσουν με ισότητα, με σεβασμό, με αλληλεγγύη, με ελευθερία.

Σήμερα, 19/7, ενώ βρισκεται στην πόλη ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σκρέκας, κάναμε παρέμβαση με σπρέι, μπογιές και τρικάκια στα τοπικά γραφεία της ΝΔ Αχαΐας, γράφοντας “Ενάντια στον κόσμο της φτώχειας, του πολέμου, των βιαστών και των δολοφόνων, λευτεριά στον Γ. Μιχαϊλίδη”. Η παρέμβασή μας έχει διπλό χαρακτήρα, τόσο σε αλληλεγγύη με το σύντροφο όσο και για την λεηλασία που δεχόμαστε όλο και πιο κλιμακούμενα, με αιχμή του δόρατος την λεγόμενη ακρίβεια και την ενεργειακή συνθήκη, που είναι και τα δύο πλήρως ενορχηστρωμένα για να μετακυλίσουν το κόστος της κρίσης των αφεντικών στις πλάτες μας, να ιδιωτικοποιήσουν περαιτέρω την αγορά ενέργειας, να καιγόμαστε και να παγώνουμε ενώ οι μεγάλες εταιρίες, τα golden boys, οι μάνατζερς και κάθε αφεντικό θα κερδοφορεί.

Ο αγώνας του συντρόφου Γ. Μιχαϊλίδη είναι και δικός μας, είναι μια ψηφίδα του συνολικού μας αγώνα απέναντι στον κόσμο αυτόν που πετά στο περιθώριο, τσακίζει και φτωχοποιεί τη μεγαλύτερη κοινωνική μερίδα. Σε αυτό το μονοπάτι συνεχίζουμε, καθώς δεν υφίσταται καμία συστημική υπόσχεση που θα οδηγήσει σε μια άλλη ζωή με αξιοπρέπεια, ισότητα,  ελευθερία.

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 23/5 ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ/ΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ

Αναρχικές/οί

You may also like

317563752 2275069279341644 1195958024336886083 n ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Αιγιάλεια: Συνεχίζεται το δράμα της 47χρονης αλλά και … η αδιαφορία του Δήμου! Με σοβαρά προβλήματα υγείας και αποκλεισμένη από το σπίτι της…

Συνεχίζεται το δράμα της 47χρονης γυναίκας από την Αιγιάλεια με σοβαρά προβλήματα υγείας! Το σπίτι ...

Comments are closed.