ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ: Μπλόκαρε όλο το σύστημα με τα POS ! – Διαμαρτυρίες επαγγελματιών – Πολλά ευρώ “εγκλωβισμένα” στο σύστημα…

Facebook
Twitter
IMG_7056

Επαγγελματίες πίεζαν για παράταση εδώ και μέρες, διαπιστώνοντας δυσλειτουργία λόγω κακού ίντερτνετ και έλλειψη διαθέσιμων μηχανημάτων από τράπεζες. Ενώ κι οι τεχνικοί δεν προλάβαιναν τα ραντεβού.

 

του Αχιλλέα Ροδίτη (από εφημ. ΠΟΛΙΤΕΙΑ)

Την ώρα που ο χρόνος σώνεται για την διασύνδεση όλων των ταμειακών μηχανών με POS, χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και τεχνικοί κάνουν αγώνα δρόμου για να υπερπηδήσουν εμπόδια τα οποία καταδεικνύουν ότι όλο το σύστημα ήταν ανέτοιμο για να υποδεχθεί όλο αυτόν τον τεράστιο όγκο ταυτόχρονων συναλλαγών απ’ όλη την αγορά μαζί, άρα η όλη διαδικασία προετοιμασίας απαιτούσε πολύ περισσότερο χρόνο καθαρά για πρακτικούς και αντικειμενικούς λόγους. Η φωτογραφία, σήμερα το πρωί, τραβήχτηκε σε περίπτερο της Πάτρας και δείχνει ότι το σύστημα μπλόκαρε!
IMG_7057
IMG_7056
Όπως μας είπε μάλιστα ο περιπτεράς, πάνω από 1.000 ευρώ είχαν “εγκλωβιστεί” στο POS αφού το σύστημα ήταν off και τα χρήματα – συναλλαγές δεν “περνούσαν” στην τράπεζα. Και ταυτόχρονα; Δεν υπήρχε κανείς αρμόδιος για να απαντήσει στα απανωτά τηλεφωνήματα προς την Τράπεζα ή ακόμα και σε email που απεστάλησαν από τον επαγγελματία…!

 

Όλα αυτά κι άλλα πολλά, είναι εμπόδια που αφορούν στη δυσλειτουργία των POS και στο συχνό μπλοκάρισμα των μηχανημάτων, λόγω κακού ίντερνετ, αλλά και στην παντελή, όπως καταγγέλλεται, απουσία τραπεζικών υπαλλήλων έτοιμων να απαντήσουν σε τηλεφωνικές κλήσεις επαγγελματιών ώστε να δώσουν κατευθύνσεις όταν μια συναλλαγή μπλοκάρει ή ακυρώνεται εξαιτίας του συστήματος.

Όλο αυτό το σκηνικό οδήγησε τους συλλόγους επαγγελματιών, με πρώτο τον Εμπορικό Σύλλογο της Πάτρας, στο να πιέζουν όλες τις προηγούμενες μέρες το αρμόδιο Υπουργείο για να δώσει νέα παράταση στην προθεσμία, που λήγει αύριο και επισύρει πρόστιμα ύψους 20.000 ευρώ ανά περίπτωση, αφού εκ των πραγμάτων διαφαινόταν αδύνατο να ‘χει ολοκληρωθεί στο 100% των επιχειρήσεων η διασύνδεση POS – Ταμειακών.

 

1) pos (1) (1)

 

Μιλώντας στην «Πολιτεία» εκπρόσωποι επαγγελματικών κλάδων περιέγραψαν το πρόβλημα σ’ όλες του τις διαστάσεις.

Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών Ερμίνα Διονυσάτου είπε μεταξύ άλλων ότι «πρώτον, δεν υπάρχουν POS στις τράπεζες, δεύτερον, οι τεχνικοί δεν προλαβαίνουν τα ραντεβού, ούτε καν αυτά που έχουν κανονιστεί ήδη. Ενώ υπάρχουν αμέτρητες επιχειρήσεις που ακόμα δεν έχουν προλάβει να οριστικοποιήσουν ένα ραντεβού.

Και τρίτον και κυριότερο, το σύστημα μπλοκάρει συχνά, συνεπεία του κακού ίντερνετ που υπάρχει. Έτσι, συναλλαγές μπλοκάρουν αφού μπλοκάρει το μηχάνημα και παράλληλα μπλοκάρει και η ταμειακή μηχανή, συνεπώς όλη η λειτουργία του καταστήματος».

 

Επίσης, η κυρία Διονυσάτου λέει και κάτι άλλο. Πως… «όταν μπλοκάρει το σύστημα και παίρνουμε τηλέφωνο στις τράπεζες ή στην εταιρεία που συνεργάζεται με αυτές και διαχειρίζεται την λειτουργία του συστήματος, κανείς ποτέ δεν μας απαντά για να ξέρουμε τι να κάνουμε και να ξεπεράσουμε το πρόβλημα». «Με άλλα λόγια, είναι ένα σύστημα που δεν καλύπτει τις ανάγκες της αγοράς με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν, ένα σύστημα που αποδεικνύεται εντελώς ανέτοιμο. Αυτό είναι το συμπέρασμα», καταλήγει.

 

1) pos (2) (1)

 

Το ίδιο ακριβώς καταγγέλλει και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Περιπτερούχων της Πάτρας Αλέξης Πετρόπουλος τονίζοντας ότι από την μια το κράτος υποχρεώνει τους επαγγελματίες να ενταχτούν σε ένα σύστημα λειτουργίας υπό την απειλή προστίμων, από την άλλη, όμως δεν έχει, το ίδιο ή και οι τράπεζες, φροντίσει εκ των προτέρων έτσι ώστε να παρέχει όλη εκείνη την απαραίτητη υποδομή ώστε το ίδιο το τεχνολογικό σύστημα που επιβάλλεται, να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες που προκύπτουν.

 

Στο ίδιο μήκος κύματος, και οι δηλώσεις του νέου προέδρου του Συλλόγου Οπωρολαχανοπωλών Λαϊκών Αγορών Πάτρας «ο Άγιος Τρύφωνας» Δημήτρης Παπαδάτος ο οποίος εξηγεί ότι οι μικροπωλητές των λαϊκών αντιμετωπίζουν την ίδια κατάσταση. Και προσθέτει ότι «όταν μπλοκάρει ένα POS δεν υπάρχει διαθεσιμότητα από τις τράπεζες, ώστε να μπορούν να στο αποκαταστήσουν και να συνεχίσεις να κάνεις τη δουλειά σου. Πρέπει, λοιπόν, να πάρεις τον τεχνικό και να κλείσεις ραντεβού, αλλά οι τεχνικοί δεν προλαβαίνουν. Ένα γενικό μπάχαλο, δηλαδή, μαζί με όλα τα υπόλοιπα γνωστά βαρίδια της αγοράς».

Παρόμοιες είναι και οι δηλώσεις από καταστηματάρχες της εστίασης, μιλώντας για τρομερές καθυστερήσεις στις συναλλαγές και για μπλοκαρίσματα των μηχανημάτων. Αν και επισήμως διά στόματος του προέδρου του ΣΚΕΑΝΑ Τάσου Γιατρά, τα μηνύματα είναι ηπιέστερα σε σχέση με άλλους κλάδους διότι, όπως εξηγεί, η εστίασης είναι ήδη συνδεδεμένη και δεν αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα στον ίδιο βαθμό.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών έχει έρθει σε συνεννόηση με την ΑΑΔΕ και σε συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδας έχει αιτηθεί την κάθοδο υψηλόβαθμου στελέχους στην Πάτρα, προκειμένου σε μια τετ α τετ συνάντηση με επαγγελματίες να δοθούν οδηγίες και να λυθούν απορίες σε σχέση με την λειτουργικότητα του συστήματος.

0005

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top