ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Χαμόγελα και συγκίνηση στην τελετή λήξης μαθημάτων του Λαϊκού Φροντιστηρίου

laiko frontistirio
Σε μια ζεστή και συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 18 Ιούνη, στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, η τιμητική εκδήλωση για τους εκπαιδευτικούς – εθελοντές του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης του Δήμου Πατρέων, από την Αντιδημαρχία Παιδείας και τη Γραμματεία του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Παναγιώτης Πετρόπουλος, και η Υπεύθυνη Γραμματείας Διεύθυνσης του Λαϊκού Φροντιστηρίου, Γωγώ Γαλυφοπούλου.

Ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος,  ευχαρίστησαν όλους τους εθελοντές για την προσφορά τους.

Χαιρετίζοντάς τους, ο Δήμαρχος, ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Είναι μια μέρα ξεχωριστή η σημερινή. Μια ακόμα χρονιά μάχης έφτασε στο τέλος της και είναι χαρά μας που τελειώνει με χαμόγελα στα πρόσωπα όλων.  Η πόλη μας ευχαριστεί, εσάς τους εκπαιδευτικούς, που εθελοντικά δώσατε τον καλύτερό εαυτό σας σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, μέσα σε αντίξοες συνθήκες.

Αντικρίζοντάς σας σήμερα, νιώθουμε βαθιά ικανοποίηση, γιατί παιδιά λαϊκών οικογενειών, που δεν είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν τα υπέρογκα ποσά που απαιτούνται για τα φροντιστήρια, κατάφεραν με τη βοήθεια εθελοντών εκπαιδευτικών να κατακτήσουν τον στόχο τους.

Στις δύσκολες στιγμές μου, σκέφτομαι εσάς για να παίρνω δύναμη και να συνεχίζω. Σας ευχαριστώ για τη δύναμη που μου δίνετε.

Δυστυχώς, το εκπαιδευτικό σύστημα δεν είναι σε τέτοιο επίπεδο, που να μην χρειάζονται τα φροντιστήρια.  Το σύστημα αυτό πρέπει να αλλάξει, αλλά αυτό από μόνο του δεν μπορεί να γίνει. Εσείς, που ζήσατε αυτή την εμπειρία, μπορείτε να βάλετε τη σφραγίδα σας προς αυτή την κατεύθυνση. Να μη χρειάζονται ούτε τα λαϊκά φροντιστήρια, ούτε τα φροντιστήρια. Το σύστημα Παιδείας από μόνο του, πρέπει να είναι έτσι δομημένο, που να μπορούν οι μαθητές να προχωρούν και να έχουν τις επιτυχίες τους. Ταυτόχρονα, να μην υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι εκπαιδευτικοί, τη στιγμή που οι ελλείψεις εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία, είναι τεράστιες.

Όλοι σας, αποδείξατε, με εργατικότητα και επιμονή, παρά τις δύσκολες συνθήκες, ότι η μόρφωση είναι ανάγκη και δικαίωμα της νεολαίας”.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος, βράβευσαν τους  εκπαιδευτικούς, προσφέροντας τους έπαινο και συμβολικά ως δώρο ένα βιβλίο.

Κλείνοντας, ανανεώθηκε το ραντεβού για το Σεπτέμβρη, σε μια μεγάλη γιορτή μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών.

 

You may also like

Comments are closed.