ΠΑΤΡΑ: Δείτε ποια ήταν τα πρώτα σχόλια μετά την μεγάλη νικήτρια … την Αποχή!

Facebook
Twitter
ΝΔ-ΚΟΥΝΑΒΗΣ (1) (1)

 

του Αχιλλέα Ροδίτη

Ώρα 7 μμ χθες και στα εκλογικά κέντρα των τριών πρώτων κομμάτων, στην Πάτρα, το βλέμμα ήταν «καρφωμένο» στην αναμενόμενη ανακοίνωση των exit poll. Κυρίως των επικεφαλής των νομαρχιακών επιτροπών των κομμάτων. Της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Κουνάβης, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Κώστας Κόντης, αλλά και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Νίκος Μοίραλης.

Αν και πριν την μετάδοση των exit poll και των πρώτων αποτελεσμάτων της ευρωκάλπης γινόταν λόγος για εκλογές που ίσως να τους «έβγαζαν» όλους νικητές ή έστω πολλά από τα κόμματα, εν τέλει αυτό που συνέβη ήταν να αναδειχθεί μεγάλη νικήτρια η Αποχή και σε φάση προβληματισμού τα στελέχη των κομμάτων.

Το επιπλέον σίγουρο είναι πως τα εκλογικά αποτελέσματα θα «ανοίξουν» πολλά θέματα συζήτησης σε όλο το φάσμα της πολιτικής σκηνής. Αλλά ας δούμε ποια ήταν τα πρώτα σχόλια σε επίπεδο Αχαΐας, εκ μέρους των τριών πρώτων κομμάτων:

 

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΔ-ΚΟΥΝΑΒΗΣ (1) (1)

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΝΑΒΗΣ:

ΝΔ-ΚΟΥΝΑΒΗΣ (2) (1)

«Θα προτιμούσα να υπήρχε μια συμμετοχή 65 – 70% της κοινωνία στην κάλπη κι ας μην ήταν η ΝΔ πρώτο κόμμα. Εμένα θα με ευχαριστούσε περισσότερο, σας μιλάω ειλικρινά», ήταν το πρώτο σχόλιο του Προέδρου της ΔΕΕΠ Αχαΐας ΝΔ κ. Αντώνη Κουνάβη ο οποίος πρόσθεσε: «Με λυπεί το γεγονός αυτής της τεράστιας αποχής η οποία αφορά το σύνολο του πολιτικού κόσμου και όλους όσοι ασχολούνται με τα κοινά, ακόμα και τους Δήμους, τις Περιφέρειες, τους πάντες».

Όσο για το μήνυμα της κάλπης; «Το μήνυμα είναι η αποχή. Αυτό πρέπει να εξετάσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Δεν υπάρχει κανείς νικητής. Η ΝΔ είναι πρώτη με διπλάσια διαφορά απ’ τον δεύτερο, αλλά θα πούμε ότι είναι η μεγάλη κερδισμένη; Όχι, κανείς δεν είναι κερδισμένος με τέτοια αποχή. Το μόνο μήνυμα είναι να σκύψουμε στα προβλήματα της κοινωνίας και στον πολίτη και να έχουμε ανοιχτές πόρτες και να στεκόμαστε δίπλα, ειδικά στις ευάλωτες ομάδες».

Ειδικότερα για την Αχαΐα ο κ. Κουνάβης σημείωσε ότι «η ΝΔ κρατά την πρώτη θέση στον νομό Αχαΐας, αυτό που είχαμε εξ αρχής θέσει ως στόχο, τον πετυχαίνουμε και σε αυτήν την αναμέτρηση.

ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Μίλησε, και για τους Ευρωβουλευτές, λέγοντας ότι: «Πρέπει να τους βλέπουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα κι όχι κάθε φορά που έχουμε Ευρωεκλογές. Δεν μπορεί ξαφνικά να μιλάς στον κόσμο για την Ευρώπη, κάθε πέντε χρόνια», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

 

ΣΥΡΙΧΑ-ΠΣ

ΣΥΡΙΖΑ-ΚΟΝΤΗΣ (1) (1)

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΝΤΗΣ:

ΣΥΡΙΖΑ-ΚΟΝΤΗΣ (2) (1)

Στην αποχή εντόπισε το «αρνητικό σημείο» και ο Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Αχαΐα κ. Κώστας Κόντης ο οποίος είπε ότι τα κόμματα και τα στελέχη πρέπει να αγωνιστούν για να ξαναφέρουν τον κόσμο στις κάλπες. Για το ποσοστό της ΝΔ έκανε λόγο για «κατρακύλα». «Όση κι αν είναι η αποχή, που επιμερίζεται, τέτοιο ποσοστό σημαίνει ότι ο κόσμος καταδίκασε την πολιτική της πράττοντας αυτό που ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έλεγε, δηλαδή, να αποδοκιμαστεί η πολιτική της κυβέρνησης».

Για το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κόντης θύμισε ότι πριν λίγους μήνες το κόμμα έτεινε προς μονοψήφιο ποσοστό, περνώντας μέσα από μία διπλή ήττα, μια παρατεταμένη εσωστρέφεια και διάσπαση. Ενώ και σε τοπικό επίπεδο μίλησε για την τοπική νομαρχιακή λέγοντας πως είχε μόλις τρεις μήνες στη διάθεσή της, με πολλά στελέχη που ήταν ακόμα νέα και όχι απολύτως έμπειρα στον χώρο.

ΜΠΗΧΤΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Επίσης ο κ. Κόντης έστειλε μήνυμα στη Νέα Αριστερά λέγοντας ότι «πρέπει να τιμήσουν την υπογραφή τους» και ανοίγοντας έτσι θέμα για επιστροφή των εδρών απ’ τη στιγμή που, όπως είπε, η πορεία τους δεν είχε κανένα αποτέλεσμα στους πολίτες και την κοινωνία.

 

 

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.

ΠΑΣΟΚ-ΜΟΙΡΑΛΗΣ (1) (1)

ΝΙΚΟΣ ΜΟΙΡΑΛΗΣ:

ΠΑΣΟΚ-ΜΟΙΡΑΛΗΣ (2) (2)

 

Το μήνυμα του Γραμματέα της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα κ. Νίκου Μοίραλη ήταν: «Πρέπει να μας προβληματίσει όλους η αποχή, που ήταν ακόμα μεγαλύτερη από τις πιο άσχημες προσδοκίες όλων μας. Με βάση τη συμμετοχή, το ΠΑΣΟΚ καταγράφει μια αύξηση ποσοστών, δεν έχουμε την πολυπόθητη δεύτερη θέση για να ενώσουμε τον χώρο της Κεντροαριστεράς, συνεχίζουμε με ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να συνεχίσει την ίδια πολιτική, κι εμείς να δούμε πώς μπορεί να ενωθεί ο χώρος της κεντροαριστεράς».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top