ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

 ΠΑΤΡΑ: Ιδού πότε θα γίνει ο γάμος γυναικών – Και σκέψη για γάμους στη Σάλα και το προαύλιο του νέου Δημαρχείου

Facebook
Twitter
DHMARXEIO-2

 

του Αχιλλέα Ροδίτη

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, δημοσιεύτηκε ήδη ο πρώτος γάμος μεταξύ ομόφυλου ζευγαριού, που θα τελεστεί στο Δημαρχείο της Πάτρας. Η σχετική αναγγελία δημοσιεύθηκε προ ημερών σε εφημερίδα και μάλιστα ο γάμος θα είναι μεταξύ δύο γυναικών. Όπως ήδη δημοσιεύτηκε, λοιπόν, πρόκειται για την  Φωτεινή – Μαργαρίτα και την Θεοδώρα, οι οποίες κατοικούν στην Πάτρα και θα ενωθούν με τα δεσμά του γάμου. Αυτό που δεν είχε γίνει γνωστό ήταν η ακριβής ημερομηνία τέλεσης του γάμου, που, όπως σήμερα αποκαλύπτει η «Πολιτεία» θα είναι η 27η Σεπτεμβρίου 2024, ημέρα Παρασκευή.

Όμως υπάρχουν ορισμένα ακόμα στοιχεία εξίσου ενδιαφέροντα τα οποία αναζήτησε στο πλαίσιο του ρεπορτάζ η εφημερίδα. Πρώτα απ’ όλα, ποιος θα τελέσει τον συγκεκριμένο γάμο. Ο Δήμαρχος Πατρών Κώστας Πελετίδης ή κάποιος από τους Αντιδημάρχους; Θυμίζουμε ότι το ΚΚΕ δεν ψήφισε υπέρ του σχετικού νομοσχεδίου, και πλέον Νόμου του Κράτους. Ωστόσο, από καιρό έχει ρωτηθεί γι’ αυτό ο κ. Πελετίδης, για το εάν, δηλαδή, θα παντρεύει ομόφυλα ζευγάρια ο ίδιος, και έχει ήδη απαντήσει ότι: «θα ακολουθήσουμε ότι λέει ο Νόμος». Πράγμα που σημαίνει ότι πιθανόν να είναι και ο ίδιος εκείνος που θα αναλάβει την τέλεση της Πράξης, μια και θα είναι η πρώτη που θα λάβει χώρα στο Δημαρχείο Πατρών.

445821572_441991962029346_3200496734848237547_n (1)

Ωστόσο, ερωτηθείς σχετικά με το «ποιος» θα τελέσει τον γάμο, ο Αντιδήμαρχος Προσόδων, Οικονομικών και Διοικητικών κ. Διονύσης Πλέσσας, είπε ότι ακόμα παραμένει ασαφές. Δηλώνοντας ότι: «ως γνωστόν ο Δήμαρχος είναι αρμόδιος για γάμους όμως εκχωρεί την αρμοδιότητα στους αντιδημάρχους. Μέχρι τις 27 Σεπτέμβρη όμως έχουμε ακόμα πολύ χρόνο και δεν έχει οριστεί από τώρα ποιος θα τον τελέσει τον συγκεκριμένο γάμο. Είναι προφανές, βέβαια, ότι πολλά ζευγάρια θέλουν και ζητούν να τελέσει τον γάμο τους ο ίδιος ο Δήμαρχος ο οποίος με τη σειρά του δεν χαλάει ποτέ χατίρι. Οπότε, μπορεί και να είναι ο Δήμαρχος, τότε. Αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι οριστικό για να το πούμε. Θα δούμε μέχρι εκείνη την ώρα…».

 

 

 

 

ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

 Ή ΣΤΗ ΣΑΛΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ;

photo1701235703-1-1024x764

Αλλά δεν είναι μόνο το… ποιος θα τελέσει τον γάμο, είναι και το «πού» θα τελεστεί ο γάμος. Διότι παρά την ολοκλήρωση ανακατασκευής του παλαιού Αρσακείου και την μετακόμιση του Δημαρχείου στον νέο χώρο – «κόσμημα», οι πολιτικοί γάμοι εξακολουθούν να τελούνται στο παλιό Δημαρχείο, της οδού Μαιζώνος, μεταξύ Παντανάσσης και Βότση. Στην μεγάλη αίθουσα του 1ου ορόφου, δίπλα από το παλιό γραφείο Δημάρχου.

Όμως υπάρχει εξ αρχής ο σχεδιασμός οι γάμοι να τελούνται στην κατά πολύ μεγαλύτερη και μεγαλοπρεπή σάλα του νέου Δημαρχείου. Μια αίθουσα πολλών τετραγωνικών μέτρων, στην πάνω πλευρά του κτηρίου, προς την οδό Κορίνθου, που βρίσκεται στο ισόγειο και διαπερνά σε ύψος όλο το κτίριο μέχρι την ταράτσα! Και στην οποία σάλα σχεδιάζεται να πραγματοποιούνται, εκτός από γάμους, όλες οι εκδηλώσεις και δεξιώσεις υποδοχής προσωπικοτήτων που θα επισκέπτονται την πόλη και το Δημαρχείο.

Αυτό που αποκάλυψε ο κ. Πλέσσας, λοιπόν, είναι ότι ήδη γίνονται εργασίες διαμόρφωσης της σάλας και εάν μέχρι τότε που θα τελεστεί ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού έχουν ολοκληρωθεί οι διακοσμήσεις, «ίσως τελικά να προλάβουμε και να τελέσουμε εκεί τον γάμο».

 

ΓΑΜΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ

Αλλά επίσης αξιοσημείωτο είναι και κάτι ακόμα που αποκάλυψε ο κ. Πλέσσας. Ότι υπάρχει η σκέψη και για παραχώρηση του προαύλιου χώρου του νέου Δημαρχείου της Πάτρας, για την πραγματοποίηση γαμήλιων τελετών. «Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και την άνοιξη και το φθινόπωρο, που ο καιρός στη χώρα μας το επιτρέπει, είναι ένας πανέμορφος χώρος που σίγουρα θα προσδώσει πολλά όμορφα στοιχεία για μια τέτοια στιγμή ενός ζευγαριού. Η διαρρύθμιση του προαύλιου χώρου προσφέρεται για ένα τέτοιο γεγονός, με τις σκάλες στην είσοδο του Δημαρχείου και με όλη την εικόνα στον περίβολο χώρο, περιμετρικά», είπε ο κ. Πλέσσας.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top