ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ: Μεγάλο γεγονός, το παγκόσμιο πρωτάθλημα Muai Thai, αλλά… αδύναμο το ίντερνετ! Δείτε τις ελλείψεις που είχε η πόλη…

Facebook
Twitter
1) κεντρικη

Αναζητήσαμε τον απολογισμό για τις υποδομές της Πάτρας, μετά την μεγάλη παγκόσμια αθλητική διοργάνωση με 1.200 αθλητές από 90 χώρες!

 

 του Αχιλλέα Ροδίτη

Από την 1η μέχρι την 10η Ιουνίου, δηλαδή, σήμερα, διεξάγεται στο κλειστό γυμναστήριο «Ε.Α.Κ. Πατρών Δ. Τόφαλος» της Πάτρας, ένα τεράστιας σημασίας και παγκόσμιας εμβέλειας αθλητικό γεγονός. Ο λόγος για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Muai Thai που η Πανελλήνια Ομοσπονδία του Αθλήματος αποφάσισε να το διοργανώσει στην Πάτρα, επειδή, όπως αποκαλύπτει αποκλειστικά στην «Πολιτεία» ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, (ένθετη φωτογραφία), βρίσκεται κοντά στην Αρχαία Ολυμπία. Εκεί το περασμένο Σάββατο, στο πλαίσιο του Πρωταθλήματος, πραγματοποιήθηκε ένα Συνέδριο Muai Thai με συμμετοχή όλων των κρατών.

Και δείτε «γιατί» ήταν τόσο σημαντική αυτή η αθλητική διοργάνωση, μέσα από την εξήγηση και ανάλυση που κάνει ο κ. Παπαδόπουλος:

γιαννησ παπαδοπουλος (ενθετη)

 

«Δεν είναι απλά σημαντικό γεγονός. Είναι πολλά τα χρόνια που έχουμε σαν χώρα να διοργανώσουμε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα αυτού του επιπέδου. Διότι το συγκεκριμένο, δεν είναι ένα απλό παγκόσμιο πρωτάθλημα αλλά είναι η Ολυμπιάδα του αθλήματος. Είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση όπου συμμετέχουν αθλητές από τις πέντε ηπείρους. Και αποφασίσαμε να το διοργανώσουμε εκτός Αθηνών, επιλέγοντας την Πάτρα, μια πόλη που πρέπει να αναδειχθεί ως ένας κόμβος αθλητικών διοργανώσεων, που βρίσκεται κοντά στην Αρχαία Ολυμπία».

Με άλλα λόγια, η Πάτρα είχε την τιμητική της και στην πόλη βρίσκονται επί δέκα ολόκληρες ημέρες πάνω από 1.200 αθλητές, αρκετοί προπονητές και συνοδοί, αλλά και διεθνείς προσωπικότητες του αθλητισμού ακόμα και της αθλητικής ειδησεογραφίας από ξένα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα.

 

 

 

 

ΜΠΟΡΕΣΑΜΕ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΜΕ;     

Αλλά εκτός από την συναρπαστική εμπειρία και τις στιγμές γεμάτες από δυνατούς αγώνες και έντονες συγκινήσεις, το ερώτημα είναι να δούμε εάν η Πάτρα όντως μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μιας τέτοιας αθλητικής διοργάνωσης. Εάν έχει την υποδομή να το επαναλάβει. Εάν η φιλοξενία ήταν τέτοια που οι επισκέπτες θα αναχωρήσουν με καλές εντυπώσεις ώστε να γίνουν οι καλύτερες πρεσβευτές διαφήμισής της πόλης σε κάθε «γωνιά» του πλανήτη.

Ο κ. Παπαδόπουλος δίνει την απάντηση: «Δεν θα υπήρχε περίπτωση να μην υπάρχουν παράπονα σε έναν τόσο μεγάλο αριθμό ανθρώπων φιλοξενουμένων. Προφανώς υπήρξαν παράπονα. Αλλά είναι τα παράπονα που αναμένει κανείς. Εκεί που πρέπει να εστιάσουμε είναι στα θέματα υποδομής».

ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Κι όμως το υπ’ αριθμόν «1» πρόβλημα της Πάτρας, ήταν το ίντερνετ. «Δεν πιστεύαμε ότι υπήρχε θέμα με τις οπτικές ίνες», επισημαίνει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας του αθλήματος. Και εξομολογείται ότι το πρώτο πρόβλημα που κλήθηκαν οι διοργανωτές να αντιμετωπίσουν ήταν το αδύναμο σήμα που και τους αθλητές δυσαρέστησε, αλλά κυρίως έθεσε εμπόδια στην  Live μετάδοση του αγώνα μέσα από τουλάχιστον τέσσερα με πέντε διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα αθλητικών διοργανώσεων που ήιελαν να μεταδώσουν με live streaming τους αγώνες. Και τελικά, μεταδόθηκαν μόνο από ένα ή δύο, επειδή η Πάτρα, δυστυχώς, …δεν διαθέτει οπτικές ίνες στον βαθμό που απαιτείται για να υπάρχει το απαιτούμενο δυνατό σήμα για να γίνει κάτι τέτοιο πιο μαζικά!

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Τα ξενοδοχεία όπου κατέλυσαν αθλητές, προπονητές και συνοδοί, ήταν καλά και φιλόξενα. Λίγα όμως διέθεταν ειδικές υποδομές, όπως, για παράδειγμα, γυμναστήρια! Απαραίτητο στοιχείο για μια αθλητική διοργάνωση και φιλοξενούμενους αθλητές.

ΦΟΡΕΙΣ & ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράπονα εκφράστηκαν και για την διαχείριση του όλου θέματος σε τοπικό επίπεδο. Άραγε οι τοπικοί φορείς άδραξαν την ευκαιρία για να διαφημίσουν όσο αρμόζει ένα τέτοιο γεγονός; Το ερώτημα έθεσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία  Muai Thai, όχι εμείς…

Η ΠΡΟΤΑΣΗ

Ο κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, ο οποίος προέρχεται και από τον επιχειρηματικό χώρο, έκανε και μια πρόταση για την Πάτρα: «Θεωρώ ότι πρέπει να δώσουμε, ως χώρα γενικά, λίγο βάρος στο θέμα του αθλητικού τουρισμού. Και θεωρώ πως το έχουμε αφήσει ανεκμετάλλευτο. Και προτείνω η Πάτρα να επενδύσει πάνω σε αυτό», τονίζει ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας  Muai Thai.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top