ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ: Γιατί δεν έχουμε γήπεδα Beach Volley;

Facebook
Twitter
2) Beac Volley

 ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΞΑ ΜΙΑΣ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΠΟΛΗΣ

του Αχιλλέα Ροδίτη

Και μια και στο παραπάνω ρεπορτάζ αναρωτιόμαστε, και παίρνουμε τις απαντήσεις, αναφορικά με την υποδομή της Πάτρας σε θέματα διοργάνωσης αθλητικών αγώνων μεγάλης εμβέλειας, και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έχουμε ήδη μπει στην καλοκαιρινή περίοδο, μην ξεχνάμε ότι το πρωτάθλημα Beach Volley είναι στα… πάνω του!

Και το ερώτημα που τίθεται, αυτονόητα και εύλογα, είναι εάν και για αυτό το άθλημα η πόλης μας διαθέτει τις απαιτούμενες υποδομές. Όταν μάλιστα διαθέτει ομάδες οι οποίες όχι μόνο διαπρέπουν αλλά έχουν και έμπρακτη φιλοδοξία να φθάσουν… ψηλά! Μιλώντας όμως με αθλητικό παράγοντα γύρω από το συγκεκριμένο άθλημα και συγκεκριμένη τοπική ομάδα γυναικών, εκείνος χαμογέλασε και έσκυψε για λίγο το κεφάλι με απορία…!

Διότι, όπως εξήγησε, στην Πάτρα διαθέτουμε γήπεδα για  Beach Volley  αλλά είναι μόνο ένα το δημόσιο, του Δήμου, δηλαδή, στην παραλία της Πλαζ. Το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω αθλητικός παράγοντας το χαρακτήρισε «αρκετά ικανοποιητικό» γήπεδο. Αλλά δεν έχουμε άλλο. Υπάρχουν άλλα δύο, προς το βουνό παραδόξως, που ανήκουν στην ιδιωτική πρωτοβουλία!

Έτσι, έχουμε και δεν έχουμε.. αθλητικές εγκαταστάσεις. Υπάρχουν όμως εκτός Πατρών. Υπάρχουν στην Αιτωλοακαρνανία, στο Αντίρριο και στην Ναύπακτο και οι τοπικές ομάδες «μεταναστεύουν» συχνά πυκνά προκειμένου να προπονηθούν σε έναν χώρο που διαθέτει τις υποδομές που το συγκεκριμένο άθλημα απαιτεί.

Όταν μάλιστα ως παραθαλάσσια πόλη, η Πάτρα θα μπορούσε, ίσως και θα έπρεπε, να είχε επενδύσει πολλά σε αυτό το άθλημα, προσελκύοντας κόσμο και τουρισμό, αλλά και δίνοντας πολλές διεξόδους άθλησης στα νέα παιδιά.

Θυμίζουμε ότι στην Πάτρα είχαν διοργανωθεί πανελλήνιοι αγώνες στον χώρο δίπλα στο ΝΟΠ και το Νότιο Πάρκο όπου είχε διαμορφωθεί μία μεγάλη έκταση σε γήπεδο για Beach Volley. Δυστυχώς, όμως, δεν διατηρήθηκε επειδή δεν δόθηκε η σχετική άδεια λόγω… αιγιαλού! Όσο για την άμμο που είχε τοποθετηθεί εκεί; Μεταφέρθηκε στο Παμπελοποννησιακό στάδιο της Πάτρας, όπου, όμως με τον καιρό είτε μεταφέρθηκαν ποσότητές της αλλού, είτε …εξαφανίστηκε, από τον αέρα…!

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top