ΠΑΤΡΑ: Κινδυνεύει το Lower για δεκάδες υποψηφίους μαθητές, αν δεν βγάλουν ταυτότητα!

Facebook
Twitter

 

του Αχιλλέα Ροδίτη

Σε απίστευτο αδιέξοδο έχουν περιέλθει δεκάδες γονείς και παιδιά τα οποία προετοιμάζονται να δώσουν εξετάσεις για το πτυχίο lowerτης αγγλικής γλώσσας, τον προσεχή Μάϊο.

Οι γονείς, κυριολεκτικά έχουν μπει σ’ έναν αγώνα δρόμου που αποδεικνύεται δύσκολος, αφού για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό τα παιδιά τους πρέπει να έχει υποβληθεί η αίτηση μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου, αλλά απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό είναι να έχουν και αστυνομική ταυτότητα.

Και εκεί «κολλάει» το ζήτημα καθώς στο αρμόδιο τμήμα έκδοσης ταυτοτήτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας δεν υπάρχει ελεύθερο ραντεβού ούτε για δείγμα τουλάχιστον μέχρι το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου! Γεγονός που σημαίνει ότι τα παιδιά που δεν έχουν ακόμα εκδώσει ταυτότητα θα βρεθούν μπροστά σε εμπόδιο που ίσως τελικά τους στερήσει την συμμετοχή τους στις επικείμενες γραπτές εξετάσεις.

 

Η ΕΞΗΓΗΣΗ

Το πρόβλημα γνωρίζει καλά και η φυσική ηγεσία της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. και την ύπαρξή του επιβεβαιώνει στην «Πολιτεία» ανώτερος αξιωματικός με θέση ευθύνης στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας της Πάτρας. Ενημερώνει, όμως, ότι η διευθέτηση του ζητήματος είναι εκτός εμβέλειας της τοπικής Αστυνομικής Αρχής, με δεδομένο ότι τα ραντεβού για έκδοση ταυτότητας κλείνονται και προγραμματίζονται κεντρικά, μέσω του gov.gr. Με άλλα λόγια, η τοπική φυσική ηγεσία αδυνατεί πρακτικά να δώσει λύση.

 

ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ Η ΛΥΣΗ

Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Κ., έναν από τους γονιούς που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, η προσπάθεια για έκδοση ταυτότητας απ’ τον ίδιο αλλά και πολλούς ακόμα γονείς, έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετές ημέρες, ενώ οι γονείς έχουν αποταθεί οπουδήποτε ήλπιζαν ότι μπορεί να έβρισκαν τη λύση ή έστω μια μέση λύση. Απευθύνθηκαν ακόμα και προς την πλευρά των υπευθύνων διεξαγωγής του διαγωνισμού σε περίπτωση που θα ήταν εφικτή η ενδιάμεση οδός της «παράκαμψης» προσωρινά της απαίτησης για καταχώρηση στην αίτηση και της ταυτότητας του διαγωνιζόμενου παιδιού. Κάτι που όμως είναι φύσει αδύνατο να συμβεί για ευνόητους λόγους.

 

ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑ!

Άλλος γονιός, μητέρα συγκεκριμένα, η κα Αντιγόνη Γ., σκέφτηκε να απευθυνθεί σε κάποιο άλλο Αστυνομικό τμήμα. Συγκεκριμένα, απευθύνθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Χαλανδρίτσας ευελπιστώντας ότι ως αρμόδια Αρχή θα μπορούσαν εκεί να της δώσουν την λύση στο πρόβλημα. Όμως η απάντηση που έλαβε από τους εκεί υπηρετούντες αστυνομικούς, (όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε), ήταν ότι… κατανοούσαν το πρόβλημα, όμως δεν μπορούσαν, όσο κι αν το ήθελαν, να δώσουν κάποια λύση. Διότι τους ήταν αδύνατο να παρέμβουν στο σύστημα για να εκδοθεί μια ταυτότητα.

 

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ

Η «Πολιτεία» απευθύνθηκε και στον διοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών κ. Ιωάννη Αθανασόπουλο ο οποίος από την πλευρά του δήλωσε γνώστης του θέματος και γνωστοποίησε ότι τα ραντεβού κανονίζονται σε πιο μεγάλο ποσοστό από τον gov.gr και σε ένα μικρό μέρος από την τοπική Αστυνομική Αρχή. Παρ’ όλα αυτά, ενημέρωσε ότι υπήρξε μέριμνα ώστε να καταβληθεί μια φιλότιμη υπερπροσπάθεια από τους υπαλλήλους του τμήματος έκδοσης ταυτοτήτων, οι οποίοι αφιερώνουν παραπάνω χρόνο και τα Σάββατα, σε μια προσπάθεια να προλάβουν να εξασφαλίσουν στα παιδιά το δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις. Χωρίς βέβαια να είναι εξασφαλισμένο αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση, όμως, μόνο και η πρόθεση και η προσπάθεια που ξεκίνησε αξίζει της προσοχής όλων και ξεχωριστής επισήμανσης. Το κύριο και συνάμα εύλογο ερώτημα πάντως είναι το «γιατί» δεν έχουν προβλεφθεί τέτοιου είδους περιπτώσεις, έτσι ώστε να μην απαιτούνται παρεμβάσεις της τελευταίας στιγμής, ούτε φυσικά όλα να επαφίονται στο φιλότιμο δημοσίων λειτουργών.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top