ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ: Νότιο Πάρκο: Το πρωί χώρος αναψυχής, το βράδυ χώρος τρόμου…

Facebook
Twitter
Νότιο Πάρκο Πατρών. Τη μέρα τόπος αναψυχής και ζωντάνιας, το βράδυ πεδίο παραβατικής δράσης, άλλοτε από συμμορίες ανηλίκων που δεν διστάζουν να επιτεθούν σε συνομήλικους τους για να τους ληστέψουν το… χαρτζιλίκι και άλλοτε από ομάδες μεταναστών.

Η «Πολιτεία» έχει καταγράψει και φέρει στο «φως» αρκετά τέτοια συμβάντα. Το θέμα είναι ότι παρά τα πολλαπλά κρούσματα επιθέσεων στην περιοχή, καμία μέριμνα δεν έχει υπάρξει για να αλλάξει έστω και λίγο η κατάσταση. Το σκοτάδι παραμένει μετά το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα την ομορφιά του οποίου διαδέχεται ο τρόμος σε όλη την έκταση από το Νότιο Πάρκο μέχρι και το παλιό Λιμεναρχείο!

Ούτε η αστυνόμευση έχει ενταθεί, ούτε ο φωτισμός έχει αποκατασταθεί, άρα η παραλιακή ζώνη εξακολουθεί να παραμένει μια εν πολλοίς επικίνδυνη περιοχή τις βραδινές ώρες.

Θυμίζουμε ορισμένα από τα περιστατικά:

11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Είχαμε κινητοποίηση της Αστυνομίας για να εντοπίσει ομάδα ανηλίκων που απείλησε άλλους ανήλικους στην περιοχή του Νότιου Πάρκου. Σύμφωνα με την καταγγελία, οι επιτιθέμενοι χρησιμοποίησαν αιχμηρό εργαλείο κατά των συνομηλίκων τους! Μετά από τις αστυνομικές έρευνες, εντοπίστηκαν οι δράστες και μάλιστα βρέθηκε και αυτός που είχε στην κατοχή του το αιχμηρό εργαλείο.

18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Τρεις πατρινοί που είχαν κατέβει στο Νότιο Πάρκο για τζόκινγκ στις 6 το πρωί, δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση με καδρόνια από ομάδα Αφγανών μεταναστών επειδή ο ένας κοίταξε… περίεργα τον άλλον, όπως ειπώθηκε.

Μάλιστα στη διάρκεια της συμπλοκής, ένας από τους μετανάστες έκλεψε το τσαντάκι του ενός πατρινού αν και εκείνος κατάφερε να το πάρει πίσω. Το πρώτο θύμα που δέχθηκε την επίθεση ξυλοδαρμού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με χτυπήματα λίγο πάνω από το δεξί μάτι του και παρέμεινε για νοσηλεία περίπου μία εβδομάδα!

12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Σε αυτή την περίπτωση ένας μετανάστες κατέληξε τραυματίας στο νοσοκομείο μετά από άγρια επίθεση ξυλοδαρμού μεταξύ δύο ομάδων ομοεθνών μεταναστών.

12 ΜΑΪΟΥ 2021

Η «Πολιτεία» είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες μέσα από όχημα νεαρών πατρινών, που έδειχναν ένα λευκό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν Ρομά, τη στιγμή που άρχισε να αναπτύσσει μεγάλη ταχύτητα καταδιωκόμενο από δύο περιπολικά της Άμεσης Δράσης της Πάτρας. Λίγη ώρα νωρίτερα οι επιβάτες του είχαν αποπειραθεί να ληστέψουν δύο νεαρούς περιοίκους, τον Ανδρέα Β. και τον 18χρονο Νίκο Ζ.! Το συμβάν έλαβε χώρα κοντά στον χώρο του ΝΟΠ όταν δύο 17χρονα παιδιά τηλεφώνησαν στο κέντρο αστυνομικών επιχειρήσεων της Πάτρας (100) για να ζητήσουν βοήθεια επειδή λίγο νωρίτερα τους επιτέθηκε η ομάδα αποτελούμενη από δύο άνδρες και δύο γυναίκες Ρομά. Το ευτύχημα για τα θύματα ήταν ότι επρόκειτο για δύο γεροδεμένα παιδιά μεγάλου σωματικού διαμετρήματος και αθλητές πυγμαχίας, γεγονός που έκανε τους επίδοξους ληστές να απομακρυνθούν και στη συνέχεια να ακολουθήσει καταδίωξη τους από περιπολικά που στο μεταξύ είχαν λάβει κλήση επέμβασης.

26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Και πάλι η «Πολιτεία» είχε δώσει περιγραφές περιστατικού ληστείας στις 9 το βράδυ, κοντά στο Κολυμβητήριο του ΝΟΠ, με θύματα τρεις φίλους ηλικίας: 15 και 16 οι άλλοι δύο. Δύο άτομα ίδιας περίπου ηλικίας τους πλησίασαν με τον έναν να κρατά ένα κομμάτι ξύλου και τον άλλον ένα μεταλλικό μπρελόκ περασμένο σε σκοινί, «που θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει για να σε χτυπήσει στο πρόσωπο», όπως μας είχε πει ο ένας από τους τρεις ανηλίκους. Οι ανήλικοι απαίτησαν να τους δώσουν τα χρήματα τους έχοντας στριμώξει τα θύματα που όμως στάθηκαν τυχερά χάρη στο τυχαίο πέρασμα μιας ομάδας πυγμάχων που έκαναν τζόκινγκ και κατάλαβαν ότι τα παιδιά βρίσκονταν σε κίνδυνο.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top