ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Παρουσία του Παύλου Μαρινάκη τα εγκαίνια της ΔΕΕΠ Αχαΐας – ΦΩΤΟ

GIO 1815
Τα χαρακτηριστικά της ενότητας, ομοψυχίας και μαζικότητας στην τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας, κάτι που όπως είπε φάνηκε στις πρόσφατες εκλογές, πρόταξε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Αχαΐας, Αντώνης Κουνάβης, στο πλαίσιο της τελετής εγκαινίων των νέων γραφείων παρουσία του πατρινού Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Παύλου Μαρινάκη και του Γραμματέα Οργανωτικού – αν. γραμματέα ΠΕ – διευθυντή του γραφείου του προέδρου της ΝΔ Στέλιο Κονταδάκη.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΥΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

Αίσθηση προκάλεσε ο χαιρετισμός του κ. Μαρινάκη ο οποίος ξεκινώντας με το μείζον θέμα της Υγείας, μίλησε για τον διπλασιασμό ΜΕΘ στην περιοχή ευθύνης της 6ης ΥΠΕ αλλά και προσλήψεις υγειονομικών μόνιμων και επικουρικών που έγιναν στην πιο δύσκολη εποχή, «πολέμου», του κορωνοϊού, βεβαιώνοντας ότι θα υπάρξει συνέχεια.

Αλλά μίλησε και για τα μεγάλα έργα που εκτελούνται, τονίζοντας πως για την Αχαΐα ειδικά θα σταλεί αναλυτική ενημέρωση, «όχι για να δείξουμε πόσο καλοί είμαστε αλλά για να ενημερώσουμε τους πολίτες για όσα γίνονται και να αποδειχθεί τί υποσχεθήκαμε και τί κάναμε». Και ανέφερε ως πρώτο παράδειγμα την Πατρών – Πύργου, «τον χειρότερο δρόμο όλης της Ελλάδος, στον οποίο χάθηκαν τόσοι πολλοί συνάνθρωποι μας», υπογράμμισε. Προσθέτοντας: «δεν μιλάμε για σχέδια επί χάρτου αλλά για υπογεγραμμένες συμβάσεις».

IMG 4578

Επίθεση στην αντιπολίτευση

Ο κ. Μαρινάκης εξαπέλυσε επίθεση στην αντιπολίτευση λέγοντας: «Σε αυτή την τόσο δύσκολη συγκυρία η χώρα μας έχει την ατυχία μιας αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά δυστυχώς και ευρύτερα της αντιπολίτευσης, που επενδύει στο χάος, στην αποτυχία της πανδημίας. Και αντί να βάζουν πλάτη, πετροβολούν. Κάνουν πορείες διάδοσης του κορωνοϊού, ακόμα και για δολοφόνους. Μιλούν για ξεστοκάρισμα των εμβολίων, αλλά ευτυχώς ειδικά οι της γενιάς μου δεν τους άκουσε και εμβολιάστηκαν μαζικά. Κάνουν αντιπολίτευση με τον αριθμό θανάτων, όταν 9 στους 10 άνθρωποι που χάνονται δυστυχώς είναι ανεμβολίαστοι. Δεν αξίζει τέτοια αντιπολίτευση η Ελλάδα. Κι αυτό θα αποτυπωθεί στις επόμενες εθνικές εκλογές».

GIO 2006

Επίθεση και με «φόντο» τη Δημοτική Αρχή

Από το κάδρο του, ο κ. Μαρινάκης δεν άφησε εκτός και τη δημοτική αρχή της Πάτρας. Λέγοντας πως στην Πάτρα και την Αχαϊα δεν αξίζει να χάσει την ευκαιρία όταν η Ελλάδα αλλάζει επίπεδο, τόνισε: «Όταν ο ένας κολοσσός έρχεται μετά τον άλλο στη χώρα μας, η πόλη να κάνει μηχανοκίνητες πορείες χρησιμοποιώντας προσωπικό του Δήμου. Έχουμε καθήκον να αγωνιστούμε ώστε η Αχαϊα να μπει πρωταγωνιστής σε αυτή τη νέα αλλαγή που γίνεται».

GIO 1930

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΟΝΤΑΔΑΚΗ

Συγχαρητήρια για τα περικαλλή γραφεία της ΔΕΕΠ Αχαΐας έδωσε ο κ. Κονταδάκης τονίζοντας ότι τα γραφεία παραδίδονται προς χρήση στους Νεοδημοκρατες και τις Νεοδημοκράτισσες διευκρινίζοντας ότι δεν έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά γραφείων αλλά αποτελούν «έναν ακόμα φάρο που θα φωτίσει και θα διαλύσει το σκοτάδι του λαϊκισμού και του ψεύδους». Επισημαίνοντας ότι «στα νέα γραφεία θα βρουν καταφύγιο όλοι οι συμπολίτες χωρίς εξαιρέσεις και θα συναντηθούν οι μεγαλύτεροι με την πείρα και οι νέοι με την ορμή που τους χαρακτηρίζει».

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΚΟΥΝΑΒΗ

Αναλυτικά η ομιλία του Προέδρου της ΔΕΕΠ Αχαΐας, Αντώνη Κουνάβη, έχει ως εξής:

Οι εκλογές που διεξήχθησαν σε ενωτικό κλίμα, την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 για τη ΔΕΕΠ, εξελίχθηκαν σε  μια μεγάλη γιορτή δημοκρατίας για την παράταξη μας, με χιλιάδες επανεγγραφές και εγγραφές νέων μελών, που ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και έφτασαν την Αχαΐα δεύτερη σε ολόκληρη τη Χώρα.

Επιπλέον, επέδειξαν με τη σειρά τους περίτρανα την αδιαμφισβήτητη δυναμικής της Νέας Δημοκρατίας, η οποία, ως κυβέρνηση, υπό την καθοδήγηση του ηγέτη μας Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλάζει με ρηξικέλευθες μεταρρυθμίσεις και αναγκαίες τομές την Ελλάδα και τη μετατρέπει σταδιακά σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.

Η εντυπωσιακή προσέλευση στις κάλπες των εκλογών μας, αποτυπώνει και την αντίστοιχη διεύρυνση της κομματικής βάσης μας, στην οποία πρέπει να συνεχίσουμε να επιδιδόμαστε.

Παράλληλα, όμως, δείχνει ξεκάθαρα ότι η κοινωνία ξέρει να εκτιμά τη  διαδρομή και την προσφορά του καθενός, αποδίδοντας του αυτό που τού αναλογεί. Μόνο τυχαία δεν ήταν η μαζική συμμετοχή στις εκλογές μας, γεγονός για το οποίο, προσωπικά, είμαι υπερήφανος, πέραν του ότι η ανάδειξη μου στην προεδρία της ΔΕΕΠ αποτελεί ύψιστη τιμή και ταυτόχρονα μεγάλη ευθύνη, το βάρος της οποίας, ασμένως, επωμίστηκα.

GIO 1942

Από την πρώτη στιγμή που ανακοίνωσα την υποψηφιότητα μου,  είχα δεσμευτεί ότι η Νέα Δημοκρατία θα αποκτήσει  στην Πάτρα το δικό της “σπίτι”,  που θα είναι αντάξιο της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης, θα αρμόζει στην ιστορία της και θα ένα εμβληματικό σημείο αναφοράς για τα μέλη μας. Όπως διαπιστώνετε σήμερα, αυτή η προσωπική δέσμευση μου υλοποιήθηκε.

Ο χώρος που βρίσκεστε σήμερα είναι κάτι πολύ παραπάνω από σύγχρονα , λειτουργικά και εντυπωσιακά γραφεία. Είναι η καρδιά και η ψυχή της παράταξης μας το σπίτι κάθε Νεοδημοκράτη και Νεοδημοκράτισσας.

Σ’ αυτούς τους πρώτους μήνες λειτουργίας της, με ενότητα και με ομοψυχία, η ΔΕΕΠ είναι μια ζωντανή και εξωστρεφής Οργάνωση. Μια ΔΕΕΠ με  πολύπλευρη δραστηριότητα, η οποία δίνει το πολιτικό στίγμα της, παρεμβαίνοντας όπου και όπως επιβάλλεται, αλλά και με δράσεις που έχουν αντίκτυπο στην κοινωνία.

Με αυτό το εξωστρεφές πνεύμα, η ΔΕΕΠ έχει πλέον καταστεί ένας δραστήριος πολιτικός οργανισμός που συμβάλει στην προώθηση του κυβερνητικού έργου, και σε  ό, τι αφορά τα θέματα που αφορούν την Αχαΐα, αναβαθμίζοντας έτσι την ενεργό συμμετοχή των στελεχών και των μελών μας.

Οι αντίπαλοι βρίσκονται απέναντι μας. Είναι οι παθογένειες των αριστερόστροφων πολιτικών του παρελθόντος, όπως εκφράζονται σήμερα κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, καθώς και τα χρόνια προβλήματα και αιτήματα του τόπου μας, σε συνδυασμό με τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Στο σημείο αυτό, θέλω να τονίσω ότι η τωρινή δέσμευση μου απέναντι στα χιλιάδες μέλη μας, στον κάθε Νεοδημοκράτη, είναι ότι με τους βουλευτές μας και τα στελέχη μας θα κάνουμε ό, τι είναι ανθρωπίνως δυνατό ώστε στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές διεξαχθούν, η Νέα Δημοκρατία να είναι πρώτη πολιτική δύναμη και στην Αχαΐα!

Αυτός πρέπει να είναι εφεξής ο πρωταρχικός σκοπός μας. Κι ως εκ τούτου, σας καλώ σε έναν ακόμη ωραίο αγώνα, ώστε να τον εκπληρώσουμε. Και ναι, μπορούμε να τα καταφέρουμε! Μπορούμε με τις αστείρευτες δυνάμεις μας να κάνουμε την Αχαΐα «γαλάζια». Και θα γίνει «γαλάζια!»

GIO 2015

Αρωγός μας είναι το μεγάλο έργο που έχει επιτελέσει και συνεχίζει να επιτελεί η κυβέρνηση, με πάνω από 250 νομοσχέδια, δρομολογώντας παράλληλα και την υλοποίηση σημαντικών υποδομών για την Αχαΐα, όπως την κατασκευή του νέου οδικού άξονα Πατρών – Πύργου και τη νέα σιδηροδρομική γραμμή, που θα συνδέεται με το νέο λιμάνι της Πάτρας.

Αυτό, λοιπόν, το τεράστιο έργο που γίνεται, θα πρέπει να το περάσουμε από πάνω προς τα κάτω, στην κοινωνία.

Και προς αυτήν την κατεύθυνση, στους πρώτους μήνες λειτουργίας της, η ΔΕΕΠ έχει δώσει απτά δείγματα γραφής, με παρεμβάσεις στον δημόσιο διάλογο, που αντικατοπτρίζουν την αποτελεσματική παρουσία της.

Νιώθουν πλέον την ανάσα μας!

Όμως, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Προχωράμε δυναμικά και υλοποιούμε τους στόχους μας :

Συνεχίζουμε τις εγγραφές νέων μελών, ώστε αυτές να μην περιορίζονται τις περιόδους των εσωκομματικών εκλογών και να γίνει έτσι εφικτό το άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία, όπως έχει προτάξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε αγαστή συνεργασία με τον Γραμματέα Οργανωτικού κ. Στυλιανό Κονταδάκη επιδιώκουμε και θα διοργανώσουμε στην Πάτρα εκδηλώσεις διαλόγου για την επιμόρφωση των Στελεχών μας.

Ξεκινάμε σεμινάρια εκλογικής ετοιμότητας για τους εκλογικούς μας αντιπροσώπους ώστε στις επόμενες εκλογές η Νέα Δημοκρατία να μην απουσιάζει από καμία κάλπη.

Συνεργαζόμαστε με όλα τα κυβερνητικά στελέχη και τους βουλευτές μας για την προώθηση όλων των θεμάτων που αφορούν την Αχαΐα.

Προχωράμε σε συνεργασία με τους Προέδρους των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων ώστε η Νέα Δημοκρατία να αποκτήσει γραφεία σε Δυτική Αχαΐα , Καλάβρυτα , Ερυμάνθεια και τρία επιπλέον στην Πάτρα και ειδικότερα στο κέντρο και στα διαμερίσματα Βορείου και Νοτίου Τομέα.

Σχεδιάζουμε περιοδείες σε ολόκληρο τον Νομό ώστε να φτάσει η φωνή της Νέας Δημοκρατίας μέχρι και τον πιο απομακρυσμένο οικισμό.

GIO 2041

Αξιότιμε κύριε Γραμματέα

Αγαπητοί Φίλοι και Φίλες

Η συντεταγμένη πορεία του κόμματος μας συνιστά, για λόγους που αντιλαμβάνεστε, αδήριτη πολιτική ανάγκη.

Στο πλαίσιο αυτό, προτείνω να συγκαλείτε ανά εξάμηνο συναντήσεις όλων των προέδρων των ΔΕΕΠ και στην έδρα των Επαρχιών , με σκοπό την αγαστή συνεργασία μας και την επίτευξη ενός ενιαίου βηματισμού ως προς την προβολή των θέσεων μας για όλες τις πτυχές του κυβερνητικού έργου.

Προτείνουμε και δεσμευόμαστε, την πρώτη συνάντηση των προέδρων των ΔΕΕΠ να την φιλοξενήσουμε στην Πάτρα.

Βαδίζουμε με αισιοδοξία και πιστή προσήλωση στις ιδέες και στις αρχές μας, που δικαιώθηκαν ιστορικά.

IMG 4557

Κανένα εμπόδιο δεν είναι ανυπέρβλητο, κανένα πρόβλημα δεν είναι άλυτο. Όπως είχε πει και ο αείμνηστος Εθνάρχης μας, ο ιδρυτής της παράταξης μας Κωνσταντίνος Καραμανλής, μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, της πρώτης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, στις 23 Νοεμβρίου 1974, «δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις των προβλημάτων. Το μυστικό της επιτυχίας είναι ο μόχθος».

Όλοι μαζί σα μια γροθιά δυναμικής και αποφασιστικής ενότητας προχωράμε μπροστά, για να πάμε πιο δυνατά, πιο ψηλά, πιο μακριά!

Αχιλλέας Ροδίτης

IMG 4544 GIO 1826

You may also like

Comments are closed.