ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα: Περιμένουν τα νεότερα για το 12ο Δημοτικό σχολείο στη Βουδ

Facebook
Twitter

Στον «αέρα» είναι ακόμα το έργο για την ανέγερση του 12ου Δημοτικού Σχολείου στην πλατεία Βουδ, με την διαδικασία για τον δεύτερο διαγωνισμό να μην έχει προχωρήσει και το όλο θέμα να έχει παγώσει.

Η σύμβαση από τον πρώτο διαγωνισμό έχει διαλυθεί αφού στο υπέδαφος του υπό ανέγερση σχολικού κτιρίου βρέθηκαν αρχαία, με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι εργασίες και να ξεκινήσουν οι ανασκαφές από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού.

Όμως το θέμα από εκεί και έπειτα έχει μείνει έτσι, με την δημοτική αρχή να περιμένει την εισήγηση των υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού σχετικά με την αρχαιολογική αξία των ευρημάτων, έτσι ώστε να ξεκινήσει τις διαδικασίες που θα αναδείξουν τον νέο ανάδοχο του έργου.

Στο σημείο βρέθηκαν αρχαιολογικά ευρήματα από την ύστερη αρχαιότητα και συγκεκριμένα από τη Ρωμαϊκή περίοδο που ενδεχομένως να συνδέονται και με αυτά που είχαν εντοπιστεί λίγα μέτρα πιο κάτω στο σχολικό συγκρότημα Τεμπονέρα.

Η ουσία είναι ότι οι εργασίες για την ανέγερση και την λειτουργία του 12ου Δημοτικού Σχολείου έχουν σταματήσει εκεί που το έργο κυλούσε με ικανοποιητικούς ρυθμούς και κανείς δεν ξέρει ακόμα το πότε θα ξεκινήσουν.

Έτσι τα μαθήματα για τους μαθητές του 12ου Δημοτικού συνεχίζονται στο σχολικό κτίριο της Ανθείας, με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να αδημονούν για το πότε θα επιστρέψουν στην βάση τους που δεν είναι άλλη από την πλατεία Βουδ.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top