ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα: Σε «άνθηση» οι ηλεκτρονικές απάτες – Μεγάλη προσοχή!

Facebook
Twitter

Δεν έχουν τέλος οι περιπτώσεις των απατεώνων του διαδικτύου που «χτυπούν» όχι μόνο μέσω e-mail αλλά και μέσω facebook ή και messenger για να καταφέρουν να «αρπάξουν» χρήματα.

Γνωρίζοντας καλά να συμπεριφέρονται ως «hackers» βρίσκουν παντοίους τρόπους ώστε να καταφέρουν να μπουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς με τους κωδικούς των ιδιοκτητών και μέσω e-banking να «τραβήξουν» ποσά!

Την περασμένη εβδομάδα δεκάδες Πατρινοί πελάτες της Εθνικής Τράπεζας έλαβαν νέο «μαϊμού» μήνυμα. Τους ενημέρωναν δήθεν πως η τραπεζική τους κάρτα έχει τεθεί σε αναστολή, και με ποιο τρόπο θα μπορούσαν να την χρησιμοποιήσουν εκ νέου (ακόμη και για αγορές στο super market). Και φυσικά ζητούσαν… εντός 48 ωρών να κάνουν επιβεβαίωση του λογαριασμού.

Κάποιοι απευθύνθηκαν σε κάποιο από τα υποκαταστήματα της Πάτρας και εκεί τους ενημέρωσαν πως πρόκειται για απάτη. Δεν αποκλείεται όμως άλλοι… να την πάτησαν!

Θα πρέπει να τονιστεί πως χιλιάδες τραπεζικοί λογαριασμοί έχουν βρεθεί στο έλεος των επιτηδείων με αποτέλεσμα να αδειάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη! Οι ηλεκτρονικές απάτες τύπου phishing αυξήθηκαν το 2021 πάνω από… 500%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από την ΕΛ.ΑΣ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top