ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ: Σβίγγου, Τσιριγώτη και Ζούπας μιλούν για την «Γυναικοκτονία»

Facebook
Twitter

Εκδήλωση στις 12 Οκτωβρίου στην Πάτρα, με στόχο να τεκμηριωθεί η ανάγκη ειδικής διάταξης στον Ποινικό Κώδικα.

 

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Το θέμα των Γυναικοκτονιών είναι φανερό ότι μπαίνει ψηλά στην ατζέντα της προεκλογικής αντιπαράθεσης, όσο αυτή θα διαρκέσει ως την ώρα που θα στηθεί η εθνική κάλπη. Κυρίως, προβάλλεται στο προσκήνιο απαιτητά το αίτημα να υπάρξει ειδική διάταξη στον Ποινικό Κώδικα, ώστε τέτοια εγκλήματα να αντιμετωπίζονται από την Δικαιοσύνη βάσει εξειδικευμένης νομολογίας και όχι εντασσόμενα στη γενική κατηγορία των ανθρωποκτονιών.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να «σηκώνει» ψηλά το θέμα, ξεκινώντας μάλιστα από την Πάτρα όπου στις 12 του μηνός πραγματοποιεί εκδήλωση, (δεν έχει οριστικοποιηθεί αν θα λάβει χώρα στον χώρο των παλαιών Σφαγείων), διαμέσου του φεμινιστικού τμήματος και του τμήματος Νομικών οι οποίοι ασχολούνται ενεργά με υποθέσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Με δύο βασικούς ομιλητές, μάλιστα, να είναι η Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κα. Ράνια Σβίγγου, η οποία θα έρθει για δεύτερη φορά στην Πάτρα μέσα σε ένα τρίμηνο, αλλά και η πρώτη ελληνίδα Στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ., η ε.α. Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη η οποία έχει θητεύσει στα σημαντικότερα και πιο κρίσιμα Ευρωπαϊκά πόστα στους τομείς της Μετανάστευσης, της Ασφάλειας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ωστόσο ξεκαθαρίζεται από τους διοργανωτές ότι το ζητούμενο της εκδήλωσης δεν είναι να αποδοθεί η οποιαδήποτε πολιτική χροιά σ’ ένα θέμα που άλλωστε υπερβαίνει ιδεολογικές καταβολές και κομματικές εξαρτήσεις, αλλά να αναδειχθούν οι κρίσιμες πτυχές μέσω της επιστημονικής αλλά και ρεαλιστικής προσέγγισης. Εξ ου και εκ των ομιλητών της εκδήλωσης δέχτηκε να είναι και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών κ. Αθανάσιος Ζούπας, προκειμένου να αναπτύξει τις θέσεις του Νομικού κόσμου γύρω από ένα ζήτημα που δυστυχώς απασχολεί έντονα, ιδιαιτέρως τον τελευταίο καιρό, την ελληνική – κι όχι μόνο – κοινωνία.

Δεν θα είναι όμως ο μοναδικός ομιλητής καθώς το βήμα θα δοθεί σε δικηγόρους της πόλης, άνδρες και γυναίκες, όπως την κ. Μαρία Στέφου, σε μια προσπάθεια να εξαντληθούν τα νομικά επιχειρήματα ως προς το αν τελικά είναι ή όχι απαραίτητο (κι αν ναι, πόσο απαραίτητο είναι) ώστε ο όρος «Γυναικοκτονία» να περιληφθεί με εξειδικευμένη νομική διάταξη στο εθνικό μας Δίκαιο και βάσει αυτού να δικάζονται οι αντίστοιχοι εγκληματίες.

Θυμίζουμε ότι η «Γυναικοκτονία» αποτελεί ένα από τα πιο αισθητά σημεία αντιπαράθεσης μεταξύ των κομμάτων της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από την έντυπη έκδοση της Αχαϊκής Πολιτείας:

18 e1665039289724

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top