ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ: Το “ορμητήριο” των παιδιών των φαναριών

Facebook
Twitter
3846412

Τα… παιδιά των φαναριών υπάρχουν ακόμα στην Πάτρα και το όλο φαινόμενο δεν έχει σταματήσει.  

Πρόκειται για ανήλικα μικρά παιδιά ρομά (συχνά είναι κάτω των 12 ετών) που συχνάζουν και τα βλέπουν οι οδηγοί σε δρόμους κάτω από τον καταυλισμό στον Ριγανόκαμπο ή κοντά σε αυτόν.

Δρόμοι όπως η Πατρών – Κλάους (ειδικότερα στον κόμβο της Περιβόλας), η Ελευθερίου Βενιζέλου, αλλά και άλλοι, λίγο έξω από τον αστικό ιστό της Πάτρας. Τα παιδιά αυτά, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν το όλο θέμα, προέρχονται κυρίως από τον καταυλισμό και είναι εκπαιδευμένα στην επαιτεία, αλλά και στην κλοπή.

«Κάθονται δύο και τρία ή και παραπάνω μαζί στα φανάρια. Περιμένουν να ανάψει το κόκκινο στους φωτεινούς σηματοδότες και σου ζητούν χρήματα» αναφέρει οδηγός που συνάντησε το όλο σκηνικό πριν από μερικές μέρες. «Αν βρουν την ευκαιρία ή δουν ότι υπάρχει καμία τσάντα εντός του αυτοκινήτου, τότε μπορεί εύκολα να σε κλέψουν.

Εμένα αυτό προσπάθησαν να μου κάνουν». Τα παιδιά αυτά στέλνονται από τους μεγαλύτερους τους σε φανάρια και σε οδούς που έχουν μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο και σχηματίζουν τα αμάξια ουρές ή διαφορετικά σε κόμβους και σημεία που βρίσκονται κοντά σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ ή εμπορικά κέντρα. Οι λόγοι είναι προφανείς…

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top