ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ: Τριών Ναυάρχων με… «σκάβε», «αχ» και «βαχ»!

2 ΤΡ. ΝΑΥΑΡΧΩΝ 2 1

ΕΡΓΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ

 

 

του Αχιλλέα Ροδίτη

«Μαρτύριο περνάμε» ήταν τα λόγια καταστηματάρχη εστίασης στον πεζόδρομο της Τριών Ναυάρχων που έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο και μάλιστα πολύ δύσκολα προσπελάσιμο από τους πεζούς.

«Καθόμαστε και απλά κοιτάμε τους εργάτες, όμως κανείς δεν μας ρωτά πώς θα βγάλουμε τα έξοδα των μαγαζιών μας αφού δεν δουλεύουμε καθόλου», πρόσθεσε οργισμένος ο επαγγελματίας.

Η απάντηση εκ μέρους της δημοτικής αρχής, βέβαια, είναι ότι πρόκειται για ένα έργο αναγκαίο το οποίο θα αλλάξει ριζικά την εικόνα του πεζόδρομου και θα βελτιώσει σημαντικά την προσέλευση κόσμου. Προς αυτό ο αντιδήμαρχος Υποδομών και Έργων, Χρήστος Κορδάς, επικαλείται τα ήδη τελειωμένα σημεία, από την Μαιζώνος και προς τα πάνω, ως τις σκάλες των Υψηλών Αλωνίων.

2 ΤΡ. ΝΑΥΑΡΧΩΝ 3 1

Όμως επαγγελματίες, όπως ο κ. Άρης Κ., επιμένουν ότι η κίνηση έχει μειωθεί δραστικά στο σύνολο του πεζόδρομο, από τότε που ο κόσμος ξέρει ότι εκτελούνται έργα. «Δεν κάθεται κανείς να μάθει σε ποιο τμήμα της Τρ. Ναυάρχων βρίσκονται τα έργα. Ξέρουν ότι γίνονται έργα και απλά δεν πλησιάζουν στην περιοχή. Κι έτσι χάσαμε όλο το καλοκαίρι, τώρα χάνουμε και τον χειμώνα», λέει. Και καταλήγει: «Δεν ήρθε όμως κανείς να μας ρωτήσει τι ανάγκες έχουμε. Πώς τα βγάζουμε πέρα τόσο καιρό».

2 ΤΡ. ΝΑΥΑΡΧΩΝ 1 1

Πάντως, οι εργασίες διαρκούν περίπου έναν μήνα για κάθε οικοδομικό τετράγωνο. Σε αυτή τη φάση εκτελούνται μεταξύ Μαιζώνος και Ρήγα Φεραίου. Μόλις ολοκληρωθούν, μέσα στον Ιανουάριο, καλώς εχόντων των πραγμάτων, τα συνεργεία θα κατέβουν πιο κάτω, προς την Αγίου Ανδρέου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

0004 1 e1701675925101

 

 

 

 

 

 

You may also like

Comments are closed.

kaysi1 1 ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύλλογος Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος της περιοχής του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας: Παρέμβαση για την καύση υγειονομικών αποβλήτων στη ΒΙΠΕ Πατρών

Ανακοίνωση από το Σύλλογο Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος της περιοχής του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας: Ο ...