ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ταξίδι… περιπέτεια για το Hellenic Spirit | Δρομολόγιο “θρίλερ” από Πάτρα στο Πέραμα…

Facebook
Twitter
| «ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ» ΑΠΟ ΑΝΕΜΟΥΣ, «ΚΡΥΦΤΗΚΕ» ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

 

 

του Αχιλλέα Ροδίτη

Ταξίδι… περιπέτεια περίμενε τους ναυτικούς του Hellenic Spirit της ΑΝΕΚ που το βράδυ του προηγούμενου Σαββάτου υπέστη ρήγμα, κατά την προσέγγισή του για να δέσει στο λιμάνι της Πάτρας και λόγω των θυελλωδών ανέμων, προσέκρουσε διαδοχικά σε ένα άλλο πλοίο, σε ένα δεξαμενόπλοιο, αλλά και στην προβλήτα.

Όπως έγινε γνωστό από την επόμενη κιόλας μέρα, ο νηογνώμονας έδωσε απαγορευτικό άμεσου απόπλου εξαιτίας του ρήγματος και το πλοίο δεν αναχώρησε το ίδιο βράδυ, όπως ήταν προγραμματισμένο.

1 θεμα κεντρικη hellenic spirit 1

Την επόμενη μέρα πάρθηκε απόφαση ώστε το επιβατηγό – οχηματαγωγό να αποπλεύσει για τα ναυπηγεία του Περάματος προκειμένου εκεί να γίνει ολοκληρωμένη επισκευή. Έτσι, την Τρίτη το βράδυ όλο το πλήρωμα έδωσε το παρόν και το πλοίο αναχώρησε από το λιμάνι της Πάτρας και τράβηξε ρότα για το Πέραμα, αφού προηγουμένως βέβαια, έγιναν κάποιες απαραίτητες προσωρινές εργασίες επισκευής στο ρήγμα, ώστε το σκάφος να αποκτήσει δυνατότητα πλεύσης.

Το δρομολόγιο αναγκαστικά έπρεπε να εκτελεστεί διαμέσου Ιονίου πελάγους και περνώντας κάτω από την Πελοπόννησο να εισέλθει στο Μυρτώο πέλαγος και να κινηθεί προς τον Αργοσαρωνικό για να καταλήξει στο Πέραμα. Κάνοντας, δηλαδή, τον γύρο της Πελοποννήσου και όχι πηγαίνοντας μέσω Ισθμού

 

ΤΑΞΙΔΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

Αλλά αμέσως μετά τον Πύργο, στ’ ανοιχτά, οι άνεμοι φαίνεται ότι άρχισαν να ταρακουνούν το καράβι το οποίο γινόταν έρμαιο των δυνατών μποφόρ. Το κούνημα χειροτέρευε επειδή το πλοίο ήταν εντελώς άδειο, χωρίς αυτοκίνητα και φορτηγά αλλά και από οποιοδήποτε άλλο φορτίο, ώστε το ρήγμα, που είναι χαμηλά, να μην έπεφτε κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας αφού έτσι θα μπορούσαν να εισέλθουν νερά! Όμως το ότι δεν είχε βάρος, απ’ την άλλη, χειροτέρευε την σταθερότητά του.

 

ΒΡΗΚΑΝ ΑΠΑΓΚΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Τα πράγματα έγιναν δυσκολότερα πιο νότια. Φθάνοντας στο πρώτο, δυτικό, «πόδι» της Πελοποννήσου, στα ανοιχτά της Πύλου, το πλοίο κυριολεκτικά πήγαινε «πέρα – δώθε». Φθάνοντας στο ύψος της Καλαμάτας, γύρω στις 4 το πρωί, οι αξιωματικοί αποφάσισαν να μπουν στον Μεσσηνιακό κόλπο για να βρουν απάγκιο και να μην κινδυνεύσουν.

 

1 Hellenic spirit 2 1

 

Είναι κάτι που φαίνεται, μάλιστα, στις φωτογραφίες της πλατφόρμας που δείχνει τα στίγματα όλων των πλοίων, ανά πάσα στιγμή. Στις 04:51 το Hellenic Spirit φαίνεται πως εισέρχεται στον κόλπο της Μεσσηνίας, ενώ η δεύτερη φωτογραφία, στις 04:52, απεικονίζει την πολύ δύσκολη κατάσταση που επικρατούσε με τους δυνατούς ανέμους που έπνεαν.

 

 

 

 

 

1 Hellenic spirit 1 1

 

Το επιβατηγό – οχηματαγωγό παρέμεινε εκεί μέχρι το πρωί, για να συνεχίσει το δύσκολο ταξίδι του. Ένα ταξίδι πραγματικής περιπέτειας για όσους το έζησαν, (μόνο πλήρωμα), μέχρι να καταλήξει στον προορισμό του στο Πέραμα. Και να βγει στην δεξαμενή για να του γίνουν οι απαραίτητες επισκευές οι οποίες υπολογίζεται ότι θα διαρκέσουν για περισσότερο από ένα δεκαήμερο με δεκαπενθήμερο, έως ότου κριθεί ξανά αξιόπλοο κι έτσι επιστρέψει στην δρομολόγηση του.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

0008 e1701676152728

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top